Imunitet
Re: Imunitet
.oh. cikla.. pila sam sok svakodnevno... i pretjerala.. jedan dan mi se smucilo i prestala.
. no. svidala mi se pecena cvekla.. u rerni sam je pekla--zamotanu u al. foliju- zacinjenu s medom/ jabukovim sircetom i malo ulja--- ukusna je
. no. svidala mi se pecena cvekla.. u rerni sam je pekla--zamotanu u al. foliju- zacinjenu s medom/ jabukovim sircetom i malo ulja--- ukusna je
.............................................................................................
Ma sve što piješ/ jedeš svakodnevno normalno da će ti se smuciti.. dan dva ok..pauziras..pa opet nešto drugo..
I tako redom..
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
E za to znam
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

- unutra u mene.
A nista nismo rekli za ananasa, kojo je također bogat vitaminima i mineralnima.
Jedna čaša soka sadrži polovinu potrebne dnevne doze vitamina C.
Jedna čaša soka sadrži polovinu potrebne dnevne doze vitamina C.
Meni nesto ananas uvijek propadne.
Zaboravim ga izrezati, a mnogo cesce mi ga mrsko izrezati.
Zaboravim ga izrezati, a mnogo cesce mi ga mrsko izrezati.
A šteta.. da propada. Kad ga uzmeš odmah ga jedite, nema se šta sa njim čekati.

..cesto pijem ove- pogotovo ako osjetim da je moguca - prehlada ili tako sto.. mislim da pomazu..
..
..

.............................................................................................
ne uzimam nista
i uvjek ko tica ....barem dosad

i uvjek ko tica ....barem dosad
Uzimam redovno Zn i Se, pre nekog vremena sam imala nekih zdravstvenih problema pa mi je dr preporučio. Uz to i vitamin C a nekad i čašicu-dve domaće rakije, obično nedeljom pre ručka
i dobro sam, da se ne ureknem 
Ja moram primjetiti da od početka korona situacije, ja nisam imao ni prehladu, niti sam šmrcnuo i jednom.
Ja to ne zahvaljujem imunitetu, jer sam ih prije redovno imao, svakih 4-5 mjeseci. Mislim da je ovo nošenje maski i stalno pranje ruku (mada sam ih i prije stalno prao, ali eto) doprinjela tome da se od drugih infekcija sad zaštitimo i da im se smanji učestalost. Pogotovo što i drugi sad praktikuju te mjere.
Ja to ne zahvaljujem imunitetu, jer sam ih prije redovno imao, svakih 4-5 mjeseci. Mislim da je ovo nošenje maski i stalno pranje ruku (mada sam ih i prije stalno prao, ali eto) doprinjela tome da se od drugih infekcija sad zaštitimo i da im se smanji učestalost. Pogotovo što i drugi sad praktikuju te mjere.
..sad morio temp na poslu ..34,2..to normalno..!!??
Imaš li puls?
..živ sam..
Prije svega koji toplomjer koristiš?
Ovisno o toplomjeru, gdje mjeriš temperaturu?
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....
Kad se aBd normalizuje situacija i skineš masku, pripremi se da reaguješ I na trun prašine....Vjetar wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:07 pmJa moram primjetiti da od početka korona situacije, ja nisam imao ni prehladu, niti sam šmrcnuo i jednom.
Ako neko igra da vas izgubi... Pusti nek' pobjedi....
..to su ovi ko pištolj valjda nisam postavio dobar razmak..sad je vec 36,6..
Vsljalo bi kad bi ljudima ostale u navici neke stvari i poslije korone.Vjetar wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:07 pmJa moram primjetiti da od početka korona situacije, ja nisam imao ni prehladu, niti sam šmrcnuo i jednom.
Ptica bijela wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:27 pmKad se aBd normalizuje situacija i skineš masku, pripremi se da reaguješ I na trun prašine....Vjetar wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:07 pmJa moram primjetiti da od početka korona situacije, ja nisam imao ni prehladu, niti sam šmrcnuo i jednom.
Ja to ne zahvaljujem imunitetu, jer sam ih prije redovno imao, svakih 4-5 mjeseci. Mislim da je ovo nošenje maski i stalno pranje ruku (mada sam ih i prije stalno prao, ali eto) doprinjela tome da se od drugih infekcija sad zaštitimo i da im se smanji učestalost. Pogotovo što i drugi sad praktikuju te mjere.....
More biti I da te korona tad spuca...
![]()
Dabogda... Jedva čekaju da prestanu. Jedino masku vidim da većina praktikuje. Ali ruke se baš i ne peru koliko vidim. Ponekad kad se sjete štrcnu dezinficijensa i to je to. A u međuvremenu se zaborave pa trljaju prstima usta kad skinu masku, samo fali da palac sisajuPeace wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:30 pmVsljalo bi kad bi ljudima ostale u navici neke stvari i poslije korone.Vjetar wrote: ↑Sat Nov 21, 2020 9:07 pmJa moram primjetiti da od početka korona situacije, ja nisam imao ni prehladu, niti sam šmrcnuo i jednom.
Izgleda, da i nije toliko opasno ne pranje ruku/ ciscenje povrsina/ pranje odjece, itd -koliko distanca, s tim i maska. Ili mozda jeste, ali nosenjem maske, nismo u mogucnosti toliko dirati nos, usta ....
Đumbirom takoder dobar za imunitet..mada on zaslužuje zasebnu temu...
Đumbir u kombinaciji meda, i limuna..a mogu ga i onako samog..kao žvakaću..
Posebno ako sam dugo bila vani na hladnom...
Đumbir u kombinaciji meda, i limuna..a mogu ga i onako samog..kao žvakaću..
Posebno ako sam dugo bila vani na hladnom...
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Kupila sam ovo.
Sva se stresem dok popijem
Sva se stresem dok popijem
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
- unutra u mene.

- unutra u mene.