Svinjetina
Re: Svinjetina
To si u pravu, umjereno je ako nije neumjereno, odnosno prežderavanje.
Tata ne može zamisliti ručak ili večeru ako ne sadrži meso. To je za njega jednostavno nekompletan obrok
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Pa ja meso obično jedem 2 puta nedeljno ali ishrana mi je raznovrsna, dosta povrća, voća, ponekad testeninu, nisam ljubitelj, minimalno hleb/testa...
Za mene umjereno- znaci- kolicinski- a, to je -preporucuju- max velicina dlana.. bez masnih dijelova..po mogucnosti..
.............................................................................................
A ne mogu ja puno pojesti, jedno parče mesa dosta 
Jedem ali najmanje od svega
Zapravo,prednost dajem ribi pa tek onda mesu
A od mesa volim teletinu,puretinu,janjetinu. Tim redom
Svinjetina mi se baš ne sviđa,ne volim je ali svejedno...pršutu ne mogu odoljeti
Zapravo,prednost dajem ribi pa tek onda mesu
A od mesa volim teletinu,puretinu,janjetinu. Tim redom
Svinjetina mi se baš ne sviđa,ne volim je ali svejedno...pršutu ne mogu odoljeti
..3.piletina,2 svinjetina,1 riba,1 junetina teletina kad mogu i dobijem ribu onda riba 2 puta tjedno..suhomesnato tu i tamo uglavnom zalogaj dva za večeru isključivo iz domaćeg tova..jednom sam se zeza s jednim frendom muslimanom inim je reka bolje bit musliman jer mozes imat vise zena a ja njemu bolje katolik jer mozes jest pršut pa sto je bolje razlučite .

..mislim, da hrvati prave najbolji prshut..laganini wrote: ↑Sun Dec 06, 2020 8:55 am..3.piletina,2 svinjetina,1 riba,1 junetina teletina kad mogu i dobijem ribu onda riba 2 puta tjedno..suhomesnato tu i tamo uglavnom zalogaj dva za večeru isključivo iz domaćeg tova..jednom sam se zeza s jednim frendom muslimanom inim je reka bolje bit musliman jer mozes imat vise zena a ja njemu bolje katolik jer mozes jest pršut pa sto je bolje razlučite .![]()
![]()
.. sta su prioriteti...
..a, i muslimani/ mushkarci -- hem hoce vishe zena, hem djevice kad 'presele' ... :cc.
.............................................................................................
..a kazu nisam provjerava...al nas pršut je vrh al frend i kum mi obasa cilu kuglu zemaljsku al španjolski gdje je kg oko 130 eura kaze da vridi svake lipe...to je ko i s vinom nijanse koje čine razliku..
. probala sam taj... nije mi se svidjeo-- vishe je suv...
.. istarski je dobar.... i nema toliko masnoce..
.. istarski je dobar.... i nema toliko masnoce..
..eto probala si ja nisam..al dobar je nas...istarski je zdraviji to je sigurno kod nas vise dima...al ja volim kad ima masnoće nije Monako je sve crveno..
Zena i mesalaganini wrote: ↑Sun Dec 06, 2020 8:55 am..3.piletina,2 svinjetina,1 riba,1 junetina teletina kad mogu i dobijem ribu onda riba 2 puta tjedno..suhomesnato tu i tamo uglavnom zalogaj dva za večeru isključivo iz domaćeg tova..jednom sam se zeza s jednim frendom muslimanom inim je reka bolje bit musliman jer mozes imat vise zena a ja njemu bolje katolik jer mozes jest pršut pa sto je bolje razlučite .![]()
![]()
Kazu da se muskarci glede toga nisu mijenjali jos od pecinskog doba
Cim prirodni uzgoj ne moze da zadovolji nase potrebe, onda ga pretjerano jedemo.bakterijasmarsa wrote: ↑Sat Dec 05, 2020 11:39 pmAko uzmeno to u obzir, a i versku komponentu da se sredom i petkom posti, ( a mislim da to ima smisla iz zdravstvenih, ne verskuh razloga) dođemo do računice da se nedeljno cirka tri puta konzumiraju obroci sa mesom
i mislim da je to umereno
A industrijski uzgoj donosi stetu svima - zivotinjama, nama, planeti.
Treba se na to obazirati puno vise.
..srećom da je takav trend.. 
Mene neki političari asociraju na prasiće ..
Kad im vidim vratova da kipe iz kragna košulja uopšte nimalo elegancije nemaju.. pod hitno to bi ja na strogu dijetu poslala ..
Mužjak od svinje je sta?
Stvarno pitam.
Kad im vidim vratova da kipe iz kragna košulja uopšte nimalo elegancije nemaju.. pod hitno to bi ja na strogu dijetu poslala ..
Mužjak od svinje je sta?
Stvarno pitam.
hm.. sta vam znaci -domace... nesto kao 'patriotsko.. 
.kao da mala farma/ pojedinac ne moze kupiti- industrijski proizvod- za poboljsanje/ ubrzan rast svojih proizvoda.... ili ako 'domaca' zivi blizu - neke industrijske farme- gdje otpadne vode ne zaobilaze itd....
.. jako je tesko. odluciti -sta jesti, a pogotovo sta kupiti.... kupujem orgasko- ako je cijena razumna.. a meso- samo da nema hormona.... kod nas, kako sam cula, svinskom mesu ne smiju ubacivati hormone...
I kao da ne kupuje
Svi koji ih uzgajaju, bilo mali ili veliki, kljukaju tu stoku čime god stignu da povećaju dobit od nje.
Kazem vam ja, meso ne treba jesti 
Nije ni sa voćem i povrćem bolje. Možda sa organski uzgojenim, ali dok to ne bude proizvodni standard ješćemo plastiku.