Depilacija / epilacija

Teme vezane za odjeću, obuću, šminku, preparate za kožu, stajling i slično
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Depilacija / epilacija

Unread post by Skitnica »

Depilacija odstranjuje samo dlačice na površini kože

Možda mislite da je to šala, ali depilacija u pravom smislu te riječi samo je metoda uklanjanja dlačica na površini kože. Među najizvođenijim tehnikama za uklanjanje dlačica je korištenje britvica i depilacijske kreme.

Epilacija za trajnije rezultate

Kod epilacije se odstranjuje i korijen dlačica, koža ostaje glatka mnogo duže nego kod depilacije. Za ponovni rast dlačica potrebno je do četiri tjedna, što znači da ćete približno toliko vremena uživati u bezbrižnosti. Dlačice koje rastu nakon epilacije su tanje, svjetlije i manjeg su broja.

Obično radim epilaciju..

Mada sam sebi kupila 1kg voska i grijalicu, misleći da to sama mogu uraditi, ali prebolno je ..tako nakon 1X sam odustala.

U kozmetičkom salonu, lakše podnosim bol kad mi to neko drugi radi.. :D/

Šta vi radite i na koji način ?

Muški i vi se možete uključiti na temu ? Radite li vi depilacije / epilacije...? Malo prije vidim da 30 % žena voli muška dlakava prsa.. :D/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Depilacija / epilacija

Unread post by Peace »

Neko je negdje ovo izjavio - ne razumijem kako se zena moze plasiti pauka, a istovremeno moze izliti vruc vosak na noge i pocupati dlakice :D/

Depilacija :std

Godinama vec koristim

Image

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Samo vosak :D ....preko 20g nisam upotrijebila britvicu.
S vremenom,dlačice se skroz prorijede i oslabe pa uopće ne boli.
Sad već mogu i odspavati dok mi kozmetičarka to odradi :)
Jedno vrijeme sam to radila šećernom pastom....manje boli,nema urastanja a usput radi blagi piling kože.
Nažalost,kozmetički gdje idem,nema, mogućnost depilacije,šećernom pastom.

blackadder
Član
Član
Reactions:

Unread post by blackadder »

Ja to sebi ne bi nikad uradio, treba biti lud za to :-?

Ali vi trebate to stalno raditi, dlake na vama su bezveze :-?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

blackadder wrote:
Tue May 04, 2021 9:18 pm
Ja to sebi ne bi nikad uradio, treba biti lud za to :-?

Ali vi trebate to stalno raditi, dlake na vama su bezveze :-?
Nikad ne reci nikad. :DE

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Laserska epilacija postala je jedna od najpopularnijih metoda trajnog uklanjanja neželjenih dlačica zbog svojih brojnih prednosti. Osim što je učinkovita, ova metoda nudi dugoročne rezultate, smanjuje iritacije kože i značajno smanjuje rast dlačica. U nastavku su glavne prednosti laserske epilacije.

1. Dugotrajni rezultati
Jedna od najvećih prednosti laserske epilacije je njezina dugotrajnog učinka. Za razliku od tradicionalnih metoda poput brijanja ili depilacije voskom, koje zahtijevaju čestu primjenu, laserska epilacija može pružiti trajno smanjenje rasta dlačica. Iako je potrebno nekoliko tretmana kako bi se postigao optimalan rezultat, nakon završetka terapije mnogi korisnici primjećuju da dlačice ne rastu ili rastu vrlo sporo, što znači da je potreba za daljnjim tretmanima minimalna.

2. Manje iritacije kože
Dok tradicionalne metode uklanjanja dlačica, poput brijanja, mogu uzrokovati iritaciju, crvenilo ili čak urasle dlačice, laserska epilacija obično uzrokuje minimalnu nelagodu. Laser cilja samo folikule kose, a okolna koža ostaje netaknuta. Nakon tretmana, mogu se pojaviti blagi simptomi poput crvenila ili lagane otekline, ali ti simptomi obično nestaju unutar nekoliko sati. Zbog toga je laserska epilacija mnogo nježnija prema koži u usporedbi s drugim metodama.

3. Smanjenje rasta dlačica
Jedan od ključnih razloga zašto je laserska epilacija tako popularna je njezina sposobnost da značajno smanji rast dlačica. Svaka epilacija uništava folikul kose, što rezultira smanjenjem broja novih dlačica. Nakon nekoliko tretmana, vidjet ćete kako dlačice postaju tanje, slabije i sporije rastu. S vremenom, mnoge osobe dožive gotovo potpuno prestanak rasta dlačica na tretiranim područjima, što omogućuje glatku kožu na duže vrijeme.

Zaključak
Laserska epilacija nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode uklanjanja dlačica. Dugoročni rezultati, smanjenje iritacija i trajno smanjenje rasta dlačica čine ovu metodu izuzetno učinkovitim i sigurnim rješenjem za one koji žele trajno riješiti problem s neželjenim dlačicama. Ako tražite metodu koja štedi vrijeme, smanjuje nelagodu i pruža dugoročne rezultate, laserska epilacija je prava opcija za vas.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Koristi li iko ovdje epilator i da li su bolovi toliki horor kako govore?
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. pocetak koristenja . boli. ali se moze naviknuti. dakle. kreni na periferne dijelove ili malo po dlanu. da osjetish vibracije .. imaju kreme za ublazavanje bolova. jednu sam probala .nije bash djelovala... ili jos. moze pomochi ako drzish led na mjestu .prije epilatora..
. krache dlake , manje boli.. :hahah dakle, prvo pokosi pa depiluj
.............................................................................................Image

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sat May 24, 2025 2:55 pm
. pocetak koristenja . boli. ali se moze naviknuti. dakle. kreni na periferne dijelove ili malo po dlanu. da osjetish vibracije .. imaju kreme za ublazavanje bolova. jednu sam probala .nije bash djelovala... ili jos. moze pomochi ako drzish led na mjestu .prije epilatora..
. krache dlake , manje boli.. :hahah dakle, prvo pokosi pa depiluj
Hahahhahaha kakve pripreme

Nisam još kupila uređaj, ali planiram :-?
Per aspera ad astra :fiju

emma
Intern
Intern
Reactions:

Unread post by emma »

Radim epilaciju šećernom pastom, već oko 3 godine. Boli samo prva 2-3 puta, poslije se navikneš.

Dlake na tijelu rastu sporije, nisu grube, svijetle su, nema iritacije, nema grube strništa. Zaboravila sam na brijač odavno.
U svemu postoji ljepota, ali je ne vidi svako.
Briga za žene