Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Re: Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Mnogo vise se krecem ovdje. I mnogo vise druzim s ljudima.
Kcerkica se odusevila Hvarom. Kaze da joj je to najljepse mjesto koje je posjetila.
Kcerkica se odusevila Hvarom. Kaze da joj je to najljepse mjesto koje je posjetila.
-
bakterijasmarsa
- Stručnjak

- Reactions:
Moj kolega za desetak dana kreće na Hvar.
Nije mu prvi put, i on je oduševljen Hvarom
Legal Alien
Vidjela sam ranije djecu sa 16 god da puse, nocas sam vodjela dijete od 13 god da pusi.
Bili na nekoj proslavi kod cojekove familije. Boze moj koliko toga ne stima kod njih u kuci i oko kuce, ali cojek pravi proslave i vozi dobro auto.
A u upaljenom autu igraju se sama djeca.
Muz misli da ja ne volim njegovu familiju, zapravo samo ne volim kako zive i kako se ponasaju neki od njih.
Bili na nekoj proslavi kod cojekove familije. Boze moj koliko toga ne stima kod njih u kuci i oko kuce, ali cojek pravi proslave i vozi dobro auto.
Muz misli da ja ne volim njegovu familiju, zapravo samo ne volim kako zive i kako se ponasaju neki od njih.
Peace wrote: ↑Wed Jun 22, 2022 11:50 pmVidjela sam ranije djecu sa 16 god da puse, nocas sam vodjela dijete od 13 god da pusi.
Da, sinoc sam gledala film. gdje je otac s sinom otisao u shumu .zima.. otac sam proshetao da uslika jelena. sin 3-4 god star. otkopchao pojas i izashao iz auta.. trchechi za balonom . udaljoo se toliko da ga nisu nashli satima, i smrznuo se.. to su te scene..
.............................................................................................
Skoro svaki dan cujemo za smrt neke mlade osobe.
Pet najvise konzumiranin stvari - cigarete, meso, alkohol, kafa, soda/secer. Tako meni izgleda.
Steta, ima tako uslova ovdje za zdraviji zivot.
Pet najvise konzumiranin stvari - cigarete, meso, alkohol, kafa, soda/secer. Tako meni izgleda.
Steta, ima tako uslova ovdje za zdraviji zivot.
Ja bih ovdje mogla ostati cijeli dan..
Noc ne.. 
A jooj Peace, pusti ga malo da bude Bosanac. Nemoj biti tako strogaPeace wrote: ↑Thu Jun 16, 2022 12:07 pmMuz je u isto vrijeme s bratom “potego” 5-6 piva, i to na 2-3 sata sna predhodne noci (jos se nismo podesili na ovu vremensku zonu) zatim sjeo za volan, zakacio ogradu jednog mostica do kuce i napravio poprilicnu stetu na auto.
Iako nista nisam govorila, lice je moje valjda sve govorilo. Pravdao se 4-5 sati sinoc, uvjeren je da je kvar “puko”, da ga je “bacilo”, no sve bi to mozda i povjerovala da je bio naspavan i da je pio limunadu umjesto pive.
Dobro, nije bas da nisam nista ni rekla, rekla sam ipak da su djeca posla s nama na dva mjeseca jer su vjerovala da je on dobar babo i da se nakon 20 god drukcijeg zivota sad vise nece stopiti sa sredinom.
Mada ne odobravam alkohol i volan
Opusti se i odmaraj
Ne prolaze mi na forum slike koje pravim aparatom
Jucer smo proveli dan negdje uz obalu rijeke Bosne.
Jedna od stvari koja ide na nerve i meni i muzu je savjetovanje koje nismo trazili.
Imamo tu do kuce cojekove rodjake, valjali su i oni nama i mi njima. Oni su vodili radove kod nas na kuci, mi njih placali i nagradjivali… Ali sad kad smo tu nista ne mozemo uraditi da obi ne upadnu s njihovom - nemoj tako, bolje ti je ‘vako, lakse ti je ‘vako…
Ali bas nista, i kad samo auto hocu ocistiti oni se umjesaju - sto nisi prvo unutra pa onda spolja.
Kad grabim dvoriste - de sa strane, lakse ti je.
Kad brisem pod oni imaju nacin da meni bude lakse, kad kuham, ako kupujem oni bi bolje znali. Cak su imali ideju koja ce soba kome pripasti u mojoj kuci, i sta je bajprece da radimo sljedece
Pa i kako bi mi novac trebali trositi. Znaci sve sto je u vezo nas, nase kuce, nase djece, naseg novca - oni znaju bolje
Nama je cudno sto se uopce toliko bave nama
Jucer smo proveli dan negdje uz obalu rijeke Bosne.
Jedna od stvari koja ide na nerve i meni i muzu je savjetovanje koje nismo trazili.
Imamo tu do kuce cojekove rodjake, valjali su i oni nama i mi njima. Oni su vodili radove kod nas na kuci, mi njih placali i nagradjivali… Ali sad kad smo tu nista ne mozemo uraditi da obi ne upadnu s njihovom - nemoj tako, bolje ti je ‘vako, lakse ti je ‘vako…
Ali bas nista, i kad samo auto hocu ocistiti oni se umjesaju - sto nisi prvo unutra pa onda spolja.
Kad grabim dvoriste - de sa strane, lakse ti je.
Kad brisem pod oni imaju nacin da meni bude lakse, kad kuham, ako kupujem oni bi bolje znali. Cak su imali ideju koja ce soba kome pripasti u mojoj kuci, i sta je bajprece da radimo sljedece
Pa i kako bi mi novac trebali trositi. Znaci sve sto je u vezo nas, nase kuce, nase djece, naseg novca - oni znaju bolje
Nama je cudno sto se uopce toliko bave nama
Muskarci u susjedstvu hodaju bez majica, samo u sorcu 
Grozdze u Bosni 10 km kg, lubenicu smo placali po 25 km. To mi je preskupo za ovdasnje plate. Neki ljudi rade danas za dvije lubenice 
ima par .no..
.............................................................................................
Kcerkica planira jos jednom otici na Hvar. Kaze da imaju svugdje uslugu na engleskom, da se na ulici zapravo najmanje cuje hrvatski, da je vise stranaca vec balkanaca, da je usluga vrh, cak bolja i od one u USA i profesionalnija, da je izbor hrane bas veliki, upoznala je ljude iz Britanije, Holandije, Njemacke, Francuske, Amerike, Australije..
Vozac busa je malo korumpiran, das mu 2-3 markice sto stavis prtljagu i tako nece vikati na vas.
I jedan je bio na telefonu dugo, svi su putnici mogli citi razgovor.
Vozac busa je malo korumpiran, das mu 2-3 markice sto stavis prtljagu i tako nece vikati na vas.
I jedan je bio na telefonu dugo, svi su putnici mogli citi razgovor.
Sinoc otisla u dzamiju na aksam namaz. Bilo osim mene jos 4 osobe, muske.
Jela mlijesnice sinoc.
Jela mlijesnice sinoc.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 148 Replies
- 865 Views
-
Last post by Peace