Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
Re: Utisci (i slike) iz Bosne, part 2
.............................................................................................
jesi li bila u Sarajevu ?
.............................................................................................
Djeca se vratila iz Italije, premoreni.
Rim im se dopao. Ponasanje i usluga Italijana nije. Kcerkica misli da su po tome ostali mnogo iza Evrope. Cak bi i Hrvatsku stavila po tom pitanju ispred njih.
Za veceru u restoranima trosili su nekoliko sati, tako je sporo. Valjda je to njihov tempo zivota. Amerikanci su nauceni da se sve odvija brzo.
Hrana je kaza ukusnija, evropljani koriste manje hemije u procesu uzgoja.
Proveli du dva dana u Riomaggiore

Iako je mjesto posjeceno usluga je samo na italijanskom. Tesko im se bilo sporazumjeti, i nisu uvijek dobili ono sto su porucili, a nemoguce je bilo i ispraviti to.
Arhitektura u Rimu je vrh. Mrsko mi da postavim sve slike i video.

Rim im se dopao. Ponasanje i usluga Italijana nije. Kcerkica misli da su po tome ostali mnogo iza Evrope. Cak bi i Hrvatsku stavila po tom pitanju ispred njih.
Za veceru u restoranima trosili su nekoliko sati, tako je sporo. Valjda je to njihov tempo zivota. Amerikanci su nauceni da se sve odvija brzo.
Hrana je kaza ukusnija, evropljani koriste manje hemije u procesu uzgoja.
Proveli du dva dana u Riomaggiore

Iako je mjesto posjeceno usluga je samo na italijanskom. Tesko im se bilo sporazumjeti, i nisu uvijek dobili ono sto su porucili, a nemoguce je bilo i ispraviti to.
Arhitektura u Rimu je vrh. Mrsko mi da postavim sve slike i video.

ima li utisaka..
Ja sam primijetila da neki vole i leci nakon ručka..
Prejeli se, nizasto sposobni drugo nisu..
"Za šetnje je pretiplo"..
Prejeli se, nizasto sposobni drugo nisu..
"Za šetnje je pretiplo"..
Malkice sam bolesna.
Danas sam srela prvog muskarca po svom ukusu, 51 god.
Sta ima jelde biti po mom ulusu, udata sam zena
Bio je bas
Ljuta sam bila na muza sto puno radi, i ja sam obavezna biti tu. Danas me popustilo.
Pitala sam se da li se ijedna zena razisla od muza jer je on workaholic
Ljudi ovdje ne razumiju zasto mi toliko radimo. To od njih niko ne bi mogao.
Sinu je dosadno, nikad vise nece doci duze od 7 dana.
Kcerki je super, sprema ze novi put - Sarajevo, Mostar, Makarska i Hvar opet.
On nece s njom, u Italiji se slomio i razbolio.
Svaki naredna subota je rezervisana za neke svadbe.
U Bosni postoji strah da se mozes razboliti od..svega.
Ako pojedes sladoled razbolit ces se. Ako se precesto tusiras, ako ne osusis kosu dobro poslije tusiranja. Ako si pod klimom, ako ima malo promaje, ako se napijes vode s izvora, ako se ne toplis…
Jucer smo sjedili negdje, bilo je najmanje 30 C, mlada mama je iznijela bebu u dvoriste, obukla joj rukavice, kapu i zamotala je u dekicu, ispod dekice beba je bila u toplom kompleticu
Mama je fakultetski obrazovana
Ako pojedes sladoled razbolit ces se. Ako se precesto tusiras, ako ne osusis kosu dobro poslije tusiranja. Ako si pod klimom, ako ima malo promaje, ako se napijes vode s izvora, ako se ne toplis…
Jucer smo sjedili negdje, bilo je najmanje 30 C, mlada mama je iznijela bebu u dvoriste, obukla joj rukavice, kapu i zamotala je u dekicu, ispod dekice beba je bila u toplom kompleticu
Mama je fakultetski obrazovana
Muz je popio 5-6 piva, strasno smrdi na njih. Spavam u drugoj sobi.
Muskarac bez stomacica u Bosni je cista rijetkost. Imaju ga cak i momci u dvadesetim.
Taman u vrijeme podnevnog namaza.
Danas smo popili kafu s parom… s njima smo se druzili prije nego sto smo otisli.
Isti su ostali. Zanimljivo je to.
Isti su ostali. Zanimljivo je to.
Nevjerovatno je koliko se ljudi bave drugim ljudima. Nekako je svako uvjeren da zna sta je drugom bolje, lakse, pametnije… kako bi drugi mogo urediti kucu, dvoriste, porodicu… koja su pametna ulaganja drugome…
Svi se ponekad ponašamo kao " ti ljudi".. ne postoji osoba koja nije pomislila ili rekla, I pozabavila malo drugima... svjesno ili nesvjesno...
Muzu stomak nije dobro. On da bude cool jede sve sto ljudi ovog podneblja jedu.
Misli da mu je zlo od cevapa. Jucer bili na nekoj proslavi.
Ja obicno stanem u pekaru kad podjemo nekome i pojedem lepinu s kajmakom. Kod ljudi se zadovoljim soljicom kafe, vocem i salatom.
I meni zna biti muka kad mi dodju slike pred oci onoga sto ljudi jedu, u par navrata smo stajali s autom da se ispovracam.
Cevape ne mogu vidjeti ni na tudjem tanjiru, uklonim se.
Uzas je bilo izdrzati zadnjih nekoliko dana. Skoro nista nije klimatizovano.
Kod jedne porodice jeste, ali i oni se plase da ce se razboliti.
Govorila sam da su muskarci bez majica oko kuce cesta pojava… Ali jos gore od toga je kako u kratkim sorcevima znaju hodati.
Djever je posto dedo i pravio neku proslavu, prosto te sramota pogledati koliko mu je sorc bio napristojan.
Mladji muskarci vole nositi sorc od jeansa, pripijene uz tijelo uz krace majice.
Misli da mu je zlo od cevapa. Jucer bili na nekoj proslavi.
Ja obicno stanem u pekaru kad podjemo nekome i pojedem lepinu s kajmakom. Kod ljudi se zadovoljim soljicom kafe, vocem i salatom.
I meni zna biti muka kad mi dodju slike pred oci onoga sto ljudi jedu, u par navrata smo stajali s autom da se ispovracam.
Cevape ne mogu vidjeti ni na tudjem tanjiru, uklonim se.
Uzas je bilo izdrzati zadnjih nekoliko dana. Skoro nista nije klimatizovano.
Kod jedne porodice jeste, ali i oni se plase da ce se razboliti.
Govorila sam da su muskarci bez majica oko kuce cesta pojava… Ali jos gore od toga je kako u kratkim sorcevima znaju hodati.
Djever je posto dedo i pravio neku proslavu, prosto te sramota pogledati koliko mu je sorc bio napristojan.
Mladji muskarci vole nositi sorc od jeansa, pripijene uz tijelo uz krace majice.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 148 Replies
- 865 Views
-
Last post by Peace
-
- 73 Replies