Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Ko ima para njemu uzimaju po 25
Be highirly man not sikirly man
Ako nemash nishta onda idesh u minus
-25 USD monthly
I tako za godinu dodjesh do 300 USD i onda ne mozhes zatvorit rachun. A ako ne zstvorish onda ti samo dalje nastavi skidati. I onda te tuzhe na osnovu toga i Josh morash kamate platiti.
Uzmi one Prepaid kartica za plachanje. Na tim se naplaca održavanje.
Ali uzima % ako dizesh na ATM.
Tak vidi kakvih ima
https://time.com/personal-finance/artic ... bit-cards/
Tak vidi kakvih ima
Re: Moja glasna razmisljanja
Pa bolje ovo kupiti. Bježe svi sa ceste od tebe.

Gudi wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:14 pmUzmi one Prepaid kartica za plachanje. Na tim se naplaca održavanje.
Tak vidi kakvih ima
atm . imas osobe dignu $10. a provizija $3..
.............................................................................................
Isti sam ti. Volim keshBella wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:48 pmGudi wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:14 pmUzmi one Prepaid kartica za plachanje. Na tim se naplaca održavanje.
Tak vidi kakvih ima
https://time.com/personal-finance/artic ... bit-cards/ja vjerujem u kesh ..samo..
![]()
atm . imas osobe dignu $10. a provizija $3..![]()
Šuška se šuška
Last edited by Gudi on Mon Jan 15, 2024 5:54 pm, edited 1 time in total.
imam. mislim,shta se desilo. prebachen novac u CD. a shto je ostalo je manje od (###)
. pa rjeshenje je . uplatiti do tog limita. i nema charze
. A u Sarajevi imam penzionerku i mislim da ne koristi tekuchi racun, jer je prebacila penziju da joj poshtar donosi kuchi. i sad, kako ti objashnjavash . oni che joj naplachivati mjesechni fee. bez obzira shto ima drugi rachun . orocheni novci ..
..hm .. dakle trebala bi taj shto ne koristi zarvoriti?
.............................................................................................
Da da ..Bella wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:54 pmimam. mislim,shta se desilo. prebachen novac u CD. a shto je ostalo je manje od (###)
. pa rjeshenje je . uplatiti do tog limita. i nema charze
. A u Sarajevi imam penzionerku i mislim da ne koristi tekuchi racun, jer je prebacila penziju da joj poshtar donosi kuchi. i sad, kako ti objashnjavash . oni che joj naplachivati mjesechni fee. bez obzira shto ima drugi rachun . orocheni novci ..
..hm .. dakle trebala bi taj shto ne koristi zarvoriti?
To preko poštara je najbolje da se nema nikakve veze sa bankama.
Gudi wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:53 pmIsti sam ti. Volim keshBella wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:48 pmGudi wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 5:14 pmUzmi one Prepaid kartica za plachanje. Na tim se naplaca održavanje.
Tak vidi kakvih ima
https://time.com/personal-finance/artic ... bit-cards/ja vjerujem u kesh ..samo..
![]()
atm . imas osobe dignu $10. a provizija $3..![]()
![]()
![]()
Šuška se šuška![]()
nije to bash dobro. treba ga ubaciti u ' market' a dio u keshu . naravno..
. kako vidim kod nekih prijatelja. dugorochno je bolji market nego nekretnina.. al eto. mozda sigurnije . kombinovati.. ja. to bi svaki savjetnik preporuchio.. kao iskusni radnik..
Umro je jutros tetak. Što je bio u domu. Moramo oko dzenaze da se pobrinemo. Smrtnog lista...
Da da ..
To preko poštara je najbolje da se nema nikakve veze sa bankama.
[/quote]
ah. ko ima neshto ushtedjevine. shta da radi..
ali za penzionere je sve konfuzija... kako i shta...
. ovoj mojoj je smetalo shto mora chekati poshtara a ne zna kad che dochi. sad mu je trazila br tel. pa ga zove...
Ma kakav market. To ko vrti milione. Po meni je sve to kocka i rizik. Najbolje u kakav biznis dionice..
. o . Zao mi je.
nije nikoga imao?
Pa to za tel. Broj. Od poštara je uobičajeno. Da se provjeri.
Stari ljudi se najlakše varaju i kradu. Moj tetak bi ostao bez stana da nas nije bilo.
Imao je operaciju u vojnoj slomio kuk nedavno. Ležao u vojnoj bolnici.
Ima kćerku rodicu u njemačkoj.
Ali mi smo mu najbliži od rodbine ovdje u BiH.
ne mora znachiti. ako sad krenesh.. za 20 godina . se nakupi... nije bachen novac...
no, razumojem zashto ti nechesh..
Jel ti vjerujesh u kredit?
Ja I krediti banke ?
Prije bih g*vno pojeo nego sa tim posla imao.
A za 20 godina ko živi ko mrtav.
Imam šta imam. Ne živim izvan svojih mogućnosti. To je moj pogled i stav o životu.
mislim da grijeshish.. al ok...Gudi wrote: ↑Mon Jan 15, 2024 6:05 pmJa I krediti banke ?
Prije bih g*vno pojeo nego sa tim posla imao.
A za 20 godina ko živi ko mrtav.
Imam šta imam. Ne živim izvan svojih mogućnosti. To je moj pogled i stav o životu.
trenutno je kamata takva kod vas ..da je shteta ne iskoristiti..
. jedna od moguchnosti je i ta. kredit..
Jesmo hB. Sad može ta rodica da naslijedi poslije ostavinske.
Vidiš da smo kakvi mogli smo i mi da stan chopimo
Svako ima svoje iskustvo. Ja kroz porodične odnose i roditelje imam jako loše iskustvo. I još imam tih problema dugova.
Možda je tako u SAD. U Bosni? Bože sačuvaj.
zao mi je tetka. no. kad je u takvom stanju bio.. onda se 'spasio' . bez obzira shto che nedostajati nekima.
Ma nisam od tog posla. Ne bavim se sa tim. :cc.
Munčoww bagra iz Sarajsote
Re: Moja glasna razmisljanja
Peaco shta ti mislish svidja li ti se moj kamion? 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 53 Replies
- 6991 Views
-
Last post by Vanilla
-