Etnička manjina
Re: Etnička manjina
srbi i hrvati u sarajevu su manjina i nemaju apsolutno nikakvih problema. cak im je toliko dobro u sarajevu da srbi iz lukavice i pala dolaze da rade u sarajevo ko s pjesmom. u 4 ne mozes proc vracama kad nagrnu nazad u lukavicu.
e kad su bosnjaci manjina u mjestima gdje su srbi vecinsko stanovnistvo prica je drugacija. desavaju se napadi ko u gacku...
e kad su bosnjaci manjina u mjestima gdje su srbi vecinsko stanovnistvo prica je drugacija. desavaju se napadi ko u gacku...
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
bosnjaci povratnici u mjestu kod visegrada
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Tesko je porediti vece gradove i neka mala mjesta. U gradovima je ipak lakse manjinama. Uzasno je to sto se desava ovoliko godina iza rataRevizor wrote: ↑Sun May 05, 2024 3:20 pmsrbi i hrvati u sarajevu su manjina i nemaju apsolutno nikakvih problema. cak im je toliko dobro u sarajevu da srbi iz lukavice i pala dolaze da rade u sarajevo ko s pjesmom. u 4 ne mozes proc vracama kad nagrnu nazad u lukavicu.
. naravno nema ..statistike. koliko Boshnjaka zive u Lukavici. zbog povoljne kupovine nekretnine.. i kakvu reakciju imaju od domacheg stanovnishtva
.............................................................................................
drugarica mi radi u agenciji za nekretnine i kaze da sve stanova sto imaju u lukavici prodaju bosnjacima.
ja sam cuo za jedan slucaj kad su sarali po vratima bosnjackom paru vise puta, pisali svasta i ovi odu iz lukavice...
ja sam cuo za jedan slucaj kad su sarali po vratima bosnjackom paru vise puta, pisali svasta i ovi odu iz lukavice...
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
.. vjerujem da im ovih dana nije ugodno..
bilo kome .ko nije 'na svojoj ' teritoriji
.............................................................................................
kako nisam znala da je
2. kolovoza obilježava se Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu – Samudaripen.

snimljeno 1940.. dechko s gitarom..