Ljubomora

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: Ljubomora

Unread post by Kamilica »

Snaga wrote:
Sat Jul 04, 2020 3:54 pm
Kamilica wrote:
Sat Jul 04, 2020 3:39 pm
Snaga wrote:
Sat Jul 04, 2020 3:35 pm

Ne vjerujem ti :mute

:obr

Joj jeste mi postali dragi, ne svidja mi se to :hahah :hahah
Bez brige, kada ti dosadi jednim klikom nas možeš ugasiti a do tada uživajmo u druženju :cv

Nekako mi bez Osmana ništa nema smisla. A i ti nekakva draga :aaa

Ja mislim da on bježi od svojih osjećanja, da mu je teško boraviti ovdje, gledati me izdaleka, to mu je tu mač patnje....zato mi ga nema :inlv

:aaa :hahah
A jooj Snago ne znam šta da ti napišem :H

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Osman wrote:
Fri Jul 03, 2020 6:56 pm
Zbog nečeg zaključujem da je Lana ljubomorna.
Na osnovu cega si zakljucio? :hm

Grofica
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Grofica »

Osman-aga ti se pravi važan, ono nedostižan, mrk, povučen, vaki, naki... A vehne za tobom ko ti za njim :0o
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Kamilica wrote:
Sat Jul 04, 2020 3:16 pm
gripen wrote:
Sat Jul 04, 2020 6:27 am

neka doza pozitivne ljubomore,mora postojati

:rlys
E čuj mora, pa šta da radim sada ovakva ne ljubomorna :hahah
Sad flertuj redom da ti dragi postane ljubomoran, jer onda ćeš imati zdrav odnos. Nezdravo je to da vjeruete jedno drugom toliko :/*
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Vanilla
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Vanilla »

Eno, gotovo, niko nije ljubomoran :cc.

Okej, svi znamo teoriju i da se svrstava u negativnu emociju ali je emocija i tu je - nema dugme za upaliti/ugasiti :)

Licno, cini mi se da spadam u neku kategoriju podnosljivog :D/ Makar mislim da je tako :rlys Ustvari, jeste tako, znam - kad uporedim one sa jacom dozom :D/

I sve dok je u granicama (sitna ljubomorisanja, mozda cak i da su vise zeze) mogu je tolerisati i sve dok i svoju drzim u okej granicama, ne brinem :D/
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

🍀

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Entropija wrote:
Sat Jul 04, 2020 6:39 pm
Kamilica wrote:
Sat Jul 04, 2020 3:16 pm
gripen wrote:
Sat Jul 04, 2020 6:27 am

neka doza pozitivne ljubomore,mora postojati

E čuj mora, pa šta da radim sada ovakva ne ljubomorna :hahah
Sad flertuj redom da ti dragi postane ljubomoran, jer onda ćeš imati zdrav odnos. Nezdravo je to da vjeruete jedno index.phpdrugom toliko :/*
Ne bih vala da mi plate. Da poremetim ovu harmoniju zvanu "ne talasaj, sve nam ravno" :hahah

gripen
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by gripen »

ma....ta oni znaju .... :hahah

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

gripen wrote:
Sat Jul 04, 2020 7:18 pm
ma....ta oni znaju .... :hahah
To je iskustvo moj Gripene, sjedimo gdje smo :hahah

Snaga
Član
Član
Reactions:

Unread post by Snaga »

Grofica wrote:
Sat Jul 04, 2020 5:30 pm
Osman-aga ti se pravi važan, ono nedostižan, mrk, povučen, vaki, naki... A vehne za tobom ko ti za njim :0o

Ne vjerujem. Srce će mi slomiti, već je napuklo.
Ne plasim se mrakova, vukova ni jakih vjetrova
Dok imam srca da ga dam

Snaga
Član
Član
Reactions:

Unread post by Snaga »

Vanilla wrote:
Sat Jul 04, 2020 6:59 pm

Okej, svi znamo teoriju i da se svrstava u negativnu emociju ali je emocija i tu je - nema dugme za upaliti/ugasiti :)

Licno, cini mi se da spadam u neku kategoriju podnosljivog :D/ Makar mislim da je tako :rlys Ustvari, jeste tako, znam - kad uporedim one sa jacom dozom :D/

I sve dok je u granicama (sitna ljubomorisanja, mozda cak i da su vise zeze) mogu je tolerisati i sve dok i svoju drzim u okej granicama, ne brinem :D/

Pa šta mogu kad nisam :=

U životu svemu pristupam s pozitivne strane. Nastojim da to tako uvijek bude. Ljubomorna nisam, sve što ne znam A što bi moglo da dovede do nekih insinuacija koje bi prouzrokovale ljubomoru, otvoreno pitam. Riješim.
Ne plasim se mrakova, vukova ni jakih vjetrova
Dok imam srca da ga dam

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Grofica wrote:
Sat Jul 04, 2020 5:30 pm
Mah nek se on pravi vazan koliko hoce,kod mene mu to ne prolazi :hahah

Ali bgm ni neke fajde da ima od mene :)

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Vanilla wrote:
Sat Jul 04, 2020 6:59 pm

Kako nije :std

Ja priznajem da jesam ljubomorna,ali sve u normali jer ipak mislim ako ti je doista stalo do te osobe onda ima i ljubomore.
Bas bi mi bilo sve jedno da vidim ili cujem itd da se mota oko neke druge,oci bi mu izvadila :hmn

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Htjedoh otvoriti temu kad vidim vec postoji.

U sirem krugu familije jedan brak se raspao prosle god. Pojela ga njegova ljubomora. Pisala sam vam ranije o njima na temi moja razmisljanja.

Sada je u uzem krugu familije jedan u dobokoj krizi.
To nisu uopce mladi ljudi. On je usao u 60e, ona je pred kraj 50ih.
On se plase svega, svega, bas svega…sjenke, svakog tell poziva, i onog sa njenim sestrama i djecom, bilo cije posjete njima, svakog i zajednickog izlazka iz kuce.. :(s

Razmisljah danas, kako ko drustvo nismo dovoljno posveceni ovome.
Ljubomora je ozbiljan poremecaj, i mislim da se treba lijeciti, ili bar pokusavati uz neke razgovore strucnih lica.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Tako i ja kazem za ljubomoru. Vrsta bolesti koja se treba leciti pre nego sto dodje do nekog veceg cirkusa izmedju dvoje ljudi...U Srbiji je jedno vreme vladala epidemija ljubomornih, svaki cas izadje vest kako je covek usmrtio zenu zbog ljubomore.
Ja mozda mogu da razumem ljubomoru u skroz sitnim granicama,neka doza normale na simpatican nacin da pokazes da ti je do nekoga stalo ali sve pre toga je poremecenost. I to treba leciti na vreme...I uopste mi nije jasno sta neko ima od toga...Ako neko ne zeli da bude sa tobom on nece biti, dzaba ti vices,pretis,ucenjujes,kontrolises itd... Vec sam negde napisao nesto slicno ovde na forumu...Uvek kada sam imao devojku ili zenu,imala je maksimalnu slobodu jer kako drugacije znati sa kakvom si osobom ako je konstantno drzis uz sebe...I koja je poenta toga? To sve vodi ka zasicenju...Brate mili ako imam devojku nisam je strpao u zatvor...Svidi mi se cura, naravno da cu voleti da provodim vreme sa njom ali to ne znaci da trebam da se mesam u njenu slobodu...Zna se sta je normalno u vezi ili braku i ako se to prekrsi,razilazis se ako zelis ili nastavis da tolerises...Imao sam jednog komsiju, lik je kontrolisao curi telefon, cak je i nesto instalirao nemam pojma kako i sta da njemu stizu poruke kada god ih ona dobije...da i on vidi...Mislim,kakav si bre ti muskarac ako si opterecen toliko...To su slabi likovi koji nemaju poverenja sami u sebe,sumnjaju u sve i sklapaju teorije najvise iz razloga jer bi oni takve stvari radili... Mada ima i zena ljubomornih ali verovatno u manjem broju...Moj kum imao devojku branilu mu da radi u kaficu posto je on uvek radio kao koktel majstor u sanku itd. Kao tamo dolaze skockane devojke nije to posao za tebe :hahah :hahah :hahah . Koji bolid mati draga

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Ljubomora ne ali malo da ti zaigra u stomacicu kad on prica sa drugom i jos se smije (hebem ga 100x )je pozeljno.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Jul 14, 2024 6:08 pm
Tako i ja kazem za ljubomoru. Vrsta bolesti koja se treba leciti pre nego sto dodje do nekog veceg cirkusa izmedju dvoje ljudi...U Srbiji je jedno vreme vladala epidemija ljubomornih, svaki cas izadje vest kako je covek usmrtio zenu zbog ljubomore.
Ja mozda mogu da razumem ljubomoru u skroz sitnim granicama,neka doza normale na simpatican nacin da pokazes da ti je do nekoga stalo ali sve pre toga je poremecenost. I to treba leciti na vreme...I uopste mi nije jasno sta neko ima od toga...Ako neko ne zeli da bude sa tobom on nece biti, dzaba ti vices,pretis,ucenjujes,kontrolises itd... Vec sam negde napisao nesto slicno ovde na forumu...Uvek kada sam imao devojku ili zenu,imala je maksimalnu slobodu jer kako drugacije znati sa kakvom si osobom ako je konstantno drzis uz sebe...I koja je poenta toga? To sve vodi ka zasicenju...Brate mili ako imam devojku nisam je strpao u zatvor...Svidi mi se cura, naravno da cu voleti da provodim vreme sa njom ali to ne znaci da trebam da se mesam u njenu slobodu...Zna se sta je normalno u vezi ili braku i ako se to prekrsi,razilazis se ako zelis ili nastavis da tolerises...Imao sam jednog komsiju, lik je kontrolisao curi telefon, cak je i nesto instalirao nemam pojma kako i sta da njemu stizu poruke kada god ih ona dobije...da i on vidi...Mislim,kakav si bre ti muskarac ako si opterecen toliko...To su slabi likovi koji nemaju poverenja sami u sebe,sumnjaju u sve i sklapaju teorije najvise iz razloga jer bi oni takve stvari radili... Mada ima i zena ljubomornih ali verovatno u manjem broju...Moj kum imao devojku branilu mu da radi u kaficu posto je on uvek radio kao koktel majstor u sanku itd. Kao tamo dolaze skockane devojke nije to posao za tebe :hahah :hahah :hahah . Koji bolid mati draga
100%.. shkolski primjer.. ljubomorne osobe..

:hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jul 14, 2024 6:59 pm
NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Jul 14, 2024 6:08 pm
100%.. shkolski primjer.. ljubomorne osobe..

:hahah
Je li bre ti 🤣🤣🤣

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Ljubomora cesto dolazi iz nesigurnosti, straha od gubitka ili manjka samopouzdanja, takoder proizlazi iz osjecaja da nismo dovoljno dobari...desava se osobama da probude ljubomoru u sebi i da ta ljubomora raste kad se upoređuju s drugima... :rolleyes

Lubomora je emocija koja može biti izazovna, ali uz rad na samopouzdanju, komunikaciji i povjerenju, moze se nauciti kako je kontrolirati i sprijeciti da negativno utice na zivot, u svakom odnosu (posebno kada je rijec o vezi/braku )..

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ako je ona otputovala roditeljima na 3 sedmice, a on za to vrijeme sve kamere u kuci drzao iskljucenim, da li ona ima opravdan razlog za ljubomoru?

Mislim, i prvi put mislim, da nije uvijek i samo stvar vlastite nesigurnosti.
Postoje okidaci.
Da li treba biti ljubomoran ako je partner vezan za tell ko za zivot? Odlazi s njim u toalet i ostaje duze nego sto je normalno?
Ako nemate uvid uopce u njegov ili njen tell?
Ako preferira biti sam/a?

Ovo su stvari koje sam u zadnje vrijeme cula.
Tada je normalno da se javi neki osjecaj sumnje.
Mozda bi iz toga trebali poceti razgovori, al ljudi nisu bas pametni, i preplavi ih osjecaj ljubomore.

Sta mislite?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Po meni, ljubomora je vrsta bolesti koja moze proizvesti probleme velikih razmera pa cak i one najvece. U redu je da je neko vrlo malo ljubomoran na neki simpatican nacin koji pokazuje da ti je do nekoga stalo. Sve preko toga mi nije normalno.

Cim pocnu proveravanja, kradom uzimanje telefona, zabrane izlascima itd.tu je svakoj vezi kraj. Jedino nije kraj ako su oboje takvi pa im odgovara to tako.

Ja licno, imao sam jednu curu sa kojom sam bio tri godine u vezi. U pocetku je sve bilo u redu dok nije pocela da se ljuti kada god sam sa drustvom. To je otislo dotle da je svakome od njih nalazila manu,cak i izmisljala price kako bih se ja razocarao u njih. Devojke sa kojima se znam od rodjenja, sa kojima sam zaista u prijateljskim odnosima, nazivala je kurvama iz cista mira. Ne poznaje ih, niti oni nju. Niti su joj ikada bilo sta lose ucinile. Nego joj je smetalo sto pijemo kafu, sto se cujemo svakodnevno. Toliko joj je smetalo da se ohrabrila da ih naziva kurvama. I tu je poceo kraj veze.

Jednostavno, nisam osoba koja voli da gusi nekoga niti da mene neko gusi. Svestan sam sta znaci veza narocito ozbiljna veza i znam kako se u njoj treba ponasati, sta je dozvoljeno a sta ne. Ali da mi neko brani da se druzim sa nekim i to bez ikakvog razloga e to je vec bolesno.

Kada bi recimo neka od devojaka sa kojima se druzim meni slala poruke, zelela od mene da spavamo, budemo u tajnoj vezi,kombinaciji i slicno i da mi devojka kaze da nemam sa njom kontakt ako zelim normalnu vezu, tada mi je to u redu. Hocu reci ako postoji razlog,nesto sto ugrozava vezu u tom slucaju sam za. Nikada ne bih popustio iliti dopustio da me devojka ucenjuje i da mi kaze biraj "ona ili ja" ako je to bespotrebno.

Kod ozbiljnih ljudi se zna sta je ozbiljna veza, sta se u toj vezi sme a sta ne kako bi opstala. Zamisli da ja devojci ili zeni kazem "Hej, na poslu samo sa zenama da imas komunikaciju" xaxaxaxa. Pa ja bih u zemlju propao od sramote.

Prvo, sto nikada ne ponizavam sebe.

Drugo, ne dozvoljavam ni da me neko ponizi.

Trece, nikoga ne svrstavam niti iznad niti ispod mene. Svi su mi jednaki iako to nije moguce.

Cetvrto, kada sam u vezi ili braku, devojka/zena ima maksimalnu slobodu. Jer samo na takav nacim mogu videti i shvatiti kakvu zenu imam. Ako zena predje granicu,tipa flertuje sa nekim itd. ja joj to kazem u lice i prekinem. Ne ljubomorisem, ne dramim, ne pravim cirkus.

Ja ne zapocinjem vezu sa devojkom da bih joj ja bio mentor, da je ucim zivotu nego zato sto mi se dopala,njen stav, razmisljanje,ponasanje pa i izgled koji mi nije presudan i najbitniji.

U redu mi je da mi razgovaramo pa damo savet jedno drugome ako smatramo da je nesto lose pa da se to ispravi ali sve preko toga mi nije normalno. Narocito kada vidim muskarce koji naredjuju zeni, misle da je sila resenje. Pa kada pocnu sa tim, sta si obukla, ko ti je ovo,ko ti je ono. Partnera treba pustiti jer ti tada sam pokaze kakav je. Ako nekoga na silu drzis uz sebe, nikada neces znati kakav je zaista.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Dodao bih jos da naravno da razgovaram uvek sa osobom sa kojom sam i da na taj nacin guramo kroz zivot zajedno. Ja ne razgovaram o neozbiljnim stvarima i ne opterecujem se hoce li pisati sa nekim, imati nekog itd. Na pocetku kazem da ukoliko se predje granica normalnosti odmah moze smatrati da je veza gotova, pitanje je samo kada cu saznati.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ukljucite se i u ovu pricu. Bas bih voleo cuti vasa razmisljanja.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Živjeti, s nekim, u braku ko je bolesno ljubomoran... ravno je psihijatriji. Tako da, ne želim se ni prisjećati toga.
Ali, kad je već naziv teme,, ljubomora,,... Nije ljubomora samo u vezi, između partnera. Šta je s ljubomorom među prijateljima, radnim kolegama, u porodici?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ljubomora medju prijateljima i na poslu je nesto na sta manje obracamo paznju. Mislim obracamo ali je manje bitnija od one ljubomore koja se nalazi kod partnera/ke sa kojom smo u vezi ili zivimo. Ljubomorne prijatelje otkacis za sekund, narocito kolege...Svako ko ima stav ne trpi takve budale oko sebe.Nazalost, vreme je takvo danas i mene ne iznenadjuje da je neko iz familije ljubomoran a kamoli kolege i prijatelji. A kada je neko u braku a jos imaju dece pa postoji neka ljubomora,kao sto ti kazes ppsihijatrija...e to je strasno...

Da se nadovezem na pitanja od Peace,

Kada recimo zena ode na odmor a partner kod kuce ostane sam i pogasi u tom slucaju kamere, to nije razlog za ljubomoru ali je razlog za sumnju. Sumnja je jedno a tvrdnja drugo. U tom slucaju bih i ja sumnjao u partnera ali bih prvo proverio. Inace naravno da je u 90% slucajeva neka lagarija u pitanju.Ali opet, svako ozbiljan ne reaguje odmah a da nema dokaza.

Isto vazi i kada nosi telefon u kupatilo pa ga nema dugo.

Sve su to situacije koje izazivaju sumnju ili kako kaze nasa Peace, okidac su za to. E sada ako ga ne uhvatis na delu, obicno biva tvoja rec protiv njegove. Ne znam zaista,kako bih drugacije sebe postavio u toj situaciji.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
. Zvaka je taj. 'ljubomorko' . enteresuje ga. kako da se izlechi..🤫
.............................................................................................Image