Mačke
Re: Mačke
Meni su rekli ako ponavlja isto sto ne treba da ga prsnem vodom, ( bocica za vodu sa prskavcem) koja moze biti od pomoci u nezgodnim situacijama..
Moj voli promjetila sam da njusi saksije sa cvijecem...
Ja imam jako puno biljaka i sve sam živo pokušala. Ništa nije radilo dok ga nisam poprskala 2-3 puta kada im je prišao. Sad bukvalno ništa. Nisam ni ja bila nikako za prskanje jer nije najljepša metoda, ali mi je samo ona preostala i bila je uspješna. Naučio je baš brzo i nemam više problemaSkitnica wrote: ↑Mon Jan 20, 2025 6:31 pmMeni su rekli ako ponavlja isto sto ne treba da ga prsnem vodom, ( bocica za vodu sa prskavcem) koja moze biti od pomoci u nezgodnim situacijama..
Moj voli promjetila sam da njusi saksije sa cvijecem...nesto mu zanimljivo, tu sam postavila aluminijumske loptice, kao ne vole aluminijum..I danas imam sta vidjeti izbacio je i igra se sa njom...
![]()
Per aspera ad astra 
Biljko kako se ponaša tvoj mačak uvečer prije spavanja ?Ima li momente “ludila” ?
Moj primjetila sam prije nego odem leci spopadne ga neko trčanje po kući ne gleda kuda trči, preko sofa, ispod stola ludom brzinom kao da ga je nešto navilo..
Traje tako 5-10 min. Onda malo legne, odmori i onda opet ispočetka … Nekad se zaleti da me bas zabrine da se neće tako povrijediti trcajuci … od zaleta se zna i okliznuti kao da je hokejaš .. 
Moj primjetila sam prije nego odem leci spopadne ga neko trčanje po kući ne gleda kuda trči, preko sofa, ispod stola ludom brzinom kao da ga je nešto navilo..
Ne znam jesi li čula za mačje veljačeSkitnica wrote: ↑Thu Feb 13, 2025 7:04 pmBiljko kako se ponaša tvoj mačak uvečer prije spavanja ?Ima li momente “ludila” ?
Moj primjetila sam prije nego odem leci spopadne ga neko trčanje po kući ne gleda kuda trči, preko sofa, ispod stola ludom brzinom kao da ga je nešto navilo..Traje tako 5-10 min. Onda malo legne, odmori i onda opet ispočetka … Nekad se zaleti da me bas zabrine da se neće tako povrijediti trcajuci … od zaleta se zna i okliznuti kao da je hokejaš ..
![]()
https://www.jutarnji.hr/vaumijau/aktual ... i-15154318
https://novosti.hr/veljaca-je-vrijeme-l ... od-macaka/
Moj je isto poludio, zavija po cijele noći i cijele dane. Grize me stalno. Uglavnom haos. Jedva čekam da malo naraste, pa ide ono Vjetrovo "capcarap"
Per aspera ad astra 
Moj tamam ima 6-7 mjeseci, ali je moguće i ranije da ih uhvati. Kako kod koje mačke
"Prvi spolni ciklus pojavljuje se u dobi od četvrtog do devetog mjeseca, ovisno o tome kada je mačka došla na svijet. One rođene potkraj godine tjerat će se ranije od rođenih sredinom godine. Prvo tjeranje nastupa kada mačka dosegne otprilike 80 posto težine odrasle mačke, tj. od 2-3 kg. do 2-5 kg".
Per aspera ad astra