Aseksualnost - lijek ili bolest?

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Aseksualnost - lijek ili bolest?

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sun Feb 02, 2025 10:47 pm

To se samo kaze 1000 puta, nije bukvalno toliko zvala :hahah

Ja sam joj bio prijatelj i rekao sta joj decko radi, za njeno dobro. Ona je izabrala da veruje njemu a ne meni. Tek kasnije kada se sama uverila u to onda je mene zvala. U zivotu trebas imati karakter a ne biti neciji otirac. Nisam ja okacen na civiliku pa sada mozemo biti prijatelji sada ne mozemo. Alo bre,pa na sta ti ja licim? To sto se mnogo smejem i zajebavam ne znaci da sam idiot
pa, sjechash li se . koliko je puta zvala . pishi :hahah
. i priznaj, da si mashtao da joj budesh dechko. pratio joj momka i cinkario.. :fpalm to i djeca u obdanishtu uche da ne rade , curicama
:/*
. kad si prijatelj zbilja . onda si otirach ..( metafora) to je bar jasno.. shta se ti vrijedjash, u tim momentima. kad ti prijateljica. s dechkom ima takvu situaciju.. :doh
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Feb 02, 2025 10:54 pm

Ja sam joj bio prijatelj i rekao sta joj decko radi, za njeno dobro. Ona je izabrala da veruje njemu a ne meni. Tek kasnije kada se sama uverila u to onda je mene zvala. U zivotu trebas imati karakter a ne biti neciji otirac. Nisam ja okacen na civiliku pa sada mozemo biti prijatelji sada ne mozemo. Alo bre,pa na sta ti ja licim? To sto se mnogo smejem i zajebavam ne znaci da sam idiot
pa, sjechash li se . koliko je puta zvala . pishi :hahah
. i priznaj, da si mashtao da joj budesh dechko. pratio joj momka i cinkario.. :fpalm to i djeca u obdanishtu uche da ne rade , curicama
:/*
. kad si prijatelj zbilja . onda si otirach ..( metafora) to je bar jasno.. shta se ti vrijedjash, u tim momentima. kad ti prijateljica. s dechkom ima takvu situaciju.. :doh
Cuj to, pratio :hahah :hahah :hahah

Ma samo sam o njemu mislio :DD

Kada imas pravog prijatelja valjda ces mu reci ako mu decko/devojka nabijaju rogove? Logicno je.

Ccc Bella, sebicna si. Tebe je ocigledno neko dobro emotivno povredio cim tako gledas na stvari

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Feb 02, 2025 11:23 pm

Kada imas pravog prijatelja valjda ces mu reci ako mu decko/devojka nabijaju rogove? Logicno je.

Ccc Bella, sebicna si. Tebe je ocigledno neko dobro emotivno povredio cim tako gledas na stvari
😏 opisana situacija izmedju vas dvoje. je .. nivo obdanishta... braco /seka/ spava kod mene/ on kao veliki brat je shtiti da ne nosi 'rogove'

.aj koji scenatio za neki tik-tok.. :hahah :killm
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Feb 03, 2025 5:53 am

😏 opisana situacija izmedju vas dvoje. je .. nivo obdanishta... braco /seka/ spava kod mene/ on kao veliki brat je shtiti da ne nosi 'rogove'

Kraljice, to je bilo davno dok jos nisam napustio Srbiju. Odrasli smo zajedno u istoj zgradi. Mislis ako je tebi to nepojmljivo da je nemoguce. Cuj to,nivo obdanista jer je neko bio nerazdvojan. I da mi je drugara varala devojka ja bih mu rekao. Kakve veze ima da li je u pitanju drugar ili drugarica. Valjda je logicno reci. Sta je trebalo da uradim po tebi? Ti bi pustila da ti prijatelja/icu prave budalom? To ti je ispravno?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Ja sam skratio pricu,zeleo sam da kazem poentu.

Ti si postupio ispravno, rekao si istinu iz dobre namjere, a ona je odlucila da je ignorise. Na kraju, kad je shvatila da si bio u pravu, sjetila se tebe /ali tada tebi vise nije bilo do toga. I to je skroz ok.

Ljudi vrlo cesto biraju da vjeruju u ono sto im odgovara u tom trenutku, cak i kada su cinjenice drugacije. U njenom slucaju, lakse joj je bilo da veruje svom momku nego da prihvati neprijatnu istinu.Ali to sto se kasnije vratila kod tebe pokazuje da je negdje u sebi znala da si bio iskren.

Ne moras biti niciji otirac. Prijateljstvo nije nesto sto se koristi po potrebi....

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Mon Feb 03, 2025 11:10 am

Ja sam skratio pricu,zeleo sam da kazem poentu.

Ti si postupio ispravno, rekao si istinu iz dobre namjere, a ona je odlucila da je ignorise. Na kraju, kad je shvatila da si bio u pravu, sjetila se tebe /ali tada tebi vise nije bilo do toga. I to je skroz ok.

Ljudi vrlo cesto biraju da vjeruju u ono sto im odgovara u tom trenutku, cak i kada su cinjenice drugacije. U njenom slucaju, lakse joj je bilo da veruje svom momku nego da prihvati neprijatnu istinu.Ali to sto se kasnije vratila kod tebe pokazuje da je negdje u sebi znala da si bio iskren.

Ne moras biti niciji otirac. Prijateljstvo nije nesto sto se koristi po potrebi....
Bravo skitnice. Ti me uvek razumes :D

Karakter se mora imati. Covek bez karaktera nije covek...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Mon Feb 03, 2025 6:12 am
Bella wrote:
Mon Feb 03, 2025 5:53 am

Kraljice, to je bilo davno dok jos nisam napustio Srbiju. Odrasli smo zajedno u istoj zgradi. Mislis ako je tebi to nepojmljivo da je nemoguce. Cuj to,nivo obdanista jer je neko bio nerazdvojan. I da mi je drugara varala devojka ja bih mu rekao. Kakve veze ima da li je u pitanju drugar ili drugarica. Valjda je logicno reci. Sta je trebalo da uradim po tebi? Ti bi pustila da ti prijatelja/icu prave budalom? To ti je ispravno?
:hm odrasli zajedno.. dakle trebalo bi da je jako dobro poznajesh.. reakcije/ njene rezone itd ..

. saopashtavash joj neshto. ne znajuchi .kako che ona to primiti.. shta da je .ga je fizichki napala. skochila s prozora. popila varikinu... kako bi se tada osjechao...
. nije pomoch . nekome rechi istinu.. u shta si se i sam uvjerio.. nakon toliko god poznanstva. u prim momentima vjerovala je momku. kojeg vjerujem poznaje .nekoliko sati.

. :hm jel ti jasno. koliko si je povrshno poznavao. ..

.. ti kao tebi slichni. hranite sebe... jer te to toliko uvrijedilo. shto ti nije 'vjerovala' u tom momentu.. shto je i za ochekivati . od nje.. :jbg imala je shok --zar ne.. da joj to ne mozesh oprostiit... shto ti nije 'vjerovala' . kako te to slomilo.. :H jao heroj pokleknuo..

... zashto si se naljutio na nju.. :fpalm kad te najvishe treba .

:/* ne postoje prijatelji.

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

@ kusur - Slažem se donekle sa Bellom.

Djevojka je bila u šoku, srušio si joj svijet sa tom viješću i ako te tad i povrijedilo kako je reagovala, morao bi je razumjeti u kakvom stanju je. A ti si je samo otkvitao :-?

Ipak mislim da prijatelji trebaju jedno drugome reći takve stvari, ja bih voljela da meni moja najbolja to kaže ako zna. Možda na prvu ne bih ni ja odmah povjerovala, ali bi mi svakako otvorilo oči.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Mon Feb 03, 2025 4:02 pm

Djevojka je bila u šoku, srušio si joj svijet sa tom viješću i ako te tad i povrijedilo kako je reagovala, morao bi je razumjeti u kakvom stanju je. A ti si je samo otkvitao :-?

Ipak mislim da prijatelji trebaju jedno drugome reći takve stvari, ja bih voljela da meni moja najbolja to kaže ako zna. Možda na prvu ne bih ni ja odmah povjerovala, ali bi mi svakako otvorilo oči.
Opet ja mogu da razumijem i Kusura. Bukvalno je na njemu bio izbor oprostiti ili ne, a kad ti neko tako okrene leđa nije baš jednostavno. Možda bi neko drugi drugačije postupio, možda je i on mogao oprostiti, ali ako bi ga to uvijek mučilo možda je i bolje što je ovako uradio. Ne može svako preći preko toga da se neko istresa na njemu/njoj koliko god bili dobri prijatelji :-?
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Mon Feb 03, 2025 4:30 pm
Mina wrote:

Opet ja mogu da razumijem i Kusura. Bukvalno je na njemu bio izbor oprostiti ili ne, a kad ti neko tako okrene leđa nije baš jednostavno. Možda bi neko drugi drugačije postupio, možda je i on mogao oprostiti, ali ako bi ga to uvijek mučilo možda je i bolje što je ovako uradio. Ne može svako preći preko toga da se neko istresa na njemu/njoj koliko god bili dobri prijatelji :-?
Moja prica je bila skracena verzija. Naravno da nisam odmah digao ruke od naseg prijateljstva. Ali je to kasnije otislo toliko daleko da mi je i mater opsovana. Da je umesto nje bio musko, vilicu bih mu polomio. Ali je zensko, precutao sam ali i podvukao crvenu liniju koja je time predjena.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? osoba koja che mushkarcu vilicu polomiti :hah teshko moze biti miran i stalozen sa zenama.. :jbg

...pricha se mijenja iz minute u minutu .. :hahah :-? kako vetar pushe .. ajajaj

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mon Feb 03, 2025 5:04 pm
biljka wrote:
Mon Feb 03, 2025 4:30 pm
Mina wrote:

Moja prica je bila skracena verzija. Naravno da nisam odmah digao ruke od naseg prijateljstva. Ali je to kasnije otislo toliko daleko da mi je i mater opsovana. Da je umesto nje bio musko, vilicu bih mu polomio. Ali je zensko, precutao sam ali i podvukao crvenu liniju koja je time predjena.
Ovo za vilicu je ružno. Ne smije postojati ništa da pomisliš na takvo nešto, bez obzira kakvu uvredu dobiješ. Sve ostalo kontam, samo je to previše fakat :-?

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Razvijate raspravu oko nečega što nema svoju temu (gdje biste, gle čuda, mogli do mile volje raspravljati o tome :maad ) na temi na kojoj to nije tema :doh

Ma hajde, samo derite... :spavaa

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Mon Feb 03, 2025 7:47 pm
Razvijate raspravu oko nečega što nema svoju temu (gdje biste, gle čuda, mogli do mile volje raspravljati o tome :maad ) na temi na kojoj to nije tema :doh

Ma hajde, samo derite... :spavaa
Pusti nas malo joj... Zabava pokaker :""

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ili da otvorite temu :hm

Ah da, to vam je mrsko, ako već nema teme takve :_)

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Mon Feb 03, 2025 7:53 pm
Ili da otvorite temu :hm

Ah da, to vam je mrsko, ako već nema teme takve :_)
........ Otvori ti. Za što inače služiš :ble

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? zadnji postovi sa Zvakom . mogu se prebaciti na temu ....prijatelji.. kao da ima taj buchkurish .. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Feb 03, 2025 8:16 pm
:-? zadnji postovi sa Zvakom . mogu se prebaciti na temu ....prijatelji.. kao da ima taj buchkurish .. :DE
Napravi nam tu grupu :D

Ina
Forumaš mjeseca
Forumaš mjeseca
Reactions:

Unread post by Ina »

Cjelokupnost odnosa s ljudima (nebitno kojeg spola) više je vezan za karakter, (ne)slična iskustva, odgoj, sredine, principe, razmišljanja, življenja, želje, zajednička (ne)zanimanja.. itd
A seks u romantičnim relacijama između suprotnih spolova (i ne samo) je recimo ukusni prilog uz slatku hranjivost svega ostalog.
I ako bi seks bio.. ili je.. ogromni problem, onda bi na svoj način i aseksualnost.
Većinom je dovoljno priključiti srčane vijuge uz gornju glavu.. pa će i donja pratiti ritam.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Izrael pronašao lijek za COVID 19 (?)
    by Mina » » in Vijesti
    1 Replies
    560 Views
    Last post by Peace
  • Alchajmerova bolest
    by Skitnica » » in Zdravlje
    3 Replies
    284 Views
    Last post by Skitnica
  • Crno-bijela fotografija, vaša ili posuđena:)
    by Kamilica » » in Fotografija
    94 Replies
    11858 Views
    Last post by Peace