Žene materijalisti???

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Žene materijalisti???

Unread post by biljka »

Da li su žene veći materijalisti nego muškarci u vezama?

Imala sam raspravu na ovu temu. Meni je lično bitno biti s nekim ko je radnik, odnosno ko je vrijedan, bez obzira koliko zarađivao, da li zarađuje više od mene, manje ili kako god. Jednostavno bitno mi je samo da ima obavezu i da nije lijen. Sa bivšim momkom sam imala problema oko njegove ljenosti. Novac mi nikad nije igrao ulogu, već neka želja da radi/uči.

Mislila sam da je to uglavnom stereotip, kao da žene traže nekoga da materijalno podupire njih i porodicu. Međutim malo sam se upustila u gledanje nekih anketa i iznenadila sam se brojem žena (100% njih u anketama) koje ne bi željele da partner zarađuje manje od njih, kao da je to nešto loše.

Koje je vaše mišljenje na ovu temu? :??
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Žene materijalisti???

Unread post by Coolio »

Jos jedna budalastina koju namecu. Neka glupa pravila. Nije vazno ko koliko zaradjuje ali je vazno kao sto si rekla da partner nije lenj. Moja zena je medicinska sestra i kada je bila kurona nije radila nigde jer nije zelela da se vakcinise a ja sam radio. Kasnije kada jd pocela da radi imala je vecu platu od moje. Ako se na to gleda onda tu nema ni lj od ljubavi nema.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

jel itko skonto Zvaku. shta je rek^o.. :-?
:D/
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Feb 07, 2025 5:21 am
jel itko skonto Zvaku. shta je rek^o.. :-?
:D/
Nemoj bre odmah da zameras,nocna sam smena,neispavan :hahah

A i najgore mi kada pocnem recenicu pa me prekinu na poslu pa nastavim,pa me opet prekinu i onda ne znam ni sta sam napisao :DD

A hteo sam reci da je budalastina ko koliko zaradjuje vec je vazno da oboje imaju zelju da stvaraju. Nebitno je cija je plata veca. Ali zivimo u takvom vremenu gde nam namecu budalastine.

Ina
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Ima ih i materijalista do kosti.. pokvarenih, sponzoruša, onih što crkoše od finoće ali ti ga zabiju čim okreneš leđa ili i dok ti se smješkaju i ljubakaju obraze. Nesitih kompetitivnosti kojom bi pogurale inače samo sebe ili muškarce (ostale žene su im nedorasle) za bolju radnu poziciju ili projekt ili šta god i obostrano glađenje ega. Ima i onih s inteligencijom i emocionalnom srži zbog kojih ti se zijeva ili plače, čim otvore usta.
Kao što ima i muškaraca istih strasti.
E sad da li u većoj mjeri znaju biti takve žene u nekom (ne)određenom polju.. :hm

U životu sam provela više vremena sa ženama nego s muškarcima. Tako se zadesilo. I inace preferirala one ljude (m ili ž svejedno) s kojim sam doživjela Zing :hahah (ne znam kako drugačije objasniti) neovisno o vrsti relacija.
Prijateljskih, ljubavnih, poslovnih, familijarnih.
Ili imovnom stanju.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

biljka wrote:
Thu Feb 06, 2025 10:07 pm
Da li su žene veći materijalisti nego muškarci u vezama?

Imala sam raspravu na ovu temu. Meni je lično bitno biti s nekim ko je radnik, odnosno ko je vrijedan, bez obzira koliko zarađivao, da li zarađuje više od mene, manje ili kako god. Jednostavno bitno mi je samo da ima obavezu i da nije lijen. Sa bivšim momkom sam imala problema oko njegove ljenosti. Novac mi nikad nije igrao ulogu, već neka želja da radi/uči.

Mislila sam da je to uglavnom stereotip, kao da žene traže nekoga da materijalno podupire njih i porodicu. Međutim malo sam se upustila u gledanje nekih anketa i iznenadila sam se brojem žena (100% njih u anketama) koje ne bi željele da partner zarađuje manje od njih, kao da je to nešto loše.

Koje je vaše mišljenje na ovu temu? :??
Mislim da su zene vece materijaliste ostalo to valjda od davnina, oobicaj da se raspita prije udaje je li momak " radnik" od vrijednih roditelja, to bi bio pass. za djevoju buducu suprugu domacicu, koji ce joj moci obezbijediti " lagodniji " zivot..Vremenom se to promjenilo, zene su sve vise samostalne imaju svoje plate a time i olaksavaju zajednicki zivot....

Meni se ne bi dopalo da sam sa nekim likom koji svo vrijeme trosi na ne radeci nista.. :fpalm Prije svega los primjer za djecu i zdrav odgoj..Desi se da muskarac ostane privremeno bez posla a da to bude njegov licni izbor da ostaje kuci samo zato sto ne zeli da radi..Eh to ne..

Ne bitno ko vise zaraduje, bitnije je kako se taj novac rasporeduje... :d.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Thu Feb 06, 2025 11:58 pm
Jos jedna budalastina koju namecu. Neka glupa pravila.
Ko sad nameće???

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

...vremena se mijenjaju... ali.. ko vishe zaradjuje.. ostaje na snazi.. bolje je, kad mushkarac vishe zaradjue.. :))D
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Fri Feb 07, 2025 12:33 pm
Ko sad nameće???
Drugi nivo razmisljanja.

Pod nametanje ne mislim da dodje covek pa ti kaze da moras tako razmisljati.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Fri Feb 07, 2025 2:17 pm
biljka wrote:
Ko sad nameće???
Drugi nivo razmisljanja.

Pa nije to sad da se nameće. To je tradicionalno i konzervativno razmišljanje, da muškarac mora da bude glava kuće i da provide-a za ženu i porodicu :cc.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Fri Feb 07, 2025 3:15 pm
Fri Feb 07, 2025 2:17 pm
biljka wrote:

Ko sad nameće???
Drugi nivo razmisljanja.

Pa nije to sad da se nameće. To je tradicionalno i konzervativno razmišljanje, da muškarac mora da bude glava kuće i da provide-a za ženu i porodicu :cc.
Muskarac jeste glava kuce i treba da bude tako ali ti kazem da ne vidim moranje da on ima vecu platu i kao eto,on je glava porodice jer vise zaradjuje. Cuj to...

Moj drugar radi u kladionici recimo,zena mu radi u banci. Znaci daj sada da se razidju, zena ima vecu platu :hahah :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

....mushkarci imaju neku nepisanu obavezu. da se ' brinu' zashtite tor'.. :hahah sve je davno prakticirano. kao i da preuzmu moch.. strah od zena... kao i to da su zene bile zapostavljene, iskorishtavane .kao kuchni robovi.. i to sve pod nekim pravilima . 'vechinom 'vjerskim' neko predvidio , kojeg i niko u zivo njije vidio.. :doh i misli se na ..tkz boga itd.

. nekad je bolje kad jedan vodi malo .. da pretegne napetu situaciju .. :maad

. ali. evo dodje vrijeme .da se to izjednachilo. zene se osamostalile. shkolovale. samim tim sposobne da se same izdrzavaju. bez ucjene familije, za koga se udati . i kaoji zivot vodititi

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ja ću to ovako reći - žene biraju. Koliko god se činilo da mi pravimo selekciju, kojoj ćemo pristupiti, žena ima završnu riječ hoće li to biti ili neće. A žene biraju intuitivno najbolje za sebe (čast samodestruktivnim pojedinkama :doh ). Čak i ako joj se i svidi neki, ako se pored njega pojavi puno bolji, žena će željeti tog drugog. U izboru dva jednaka karaktera, izgleda, žena će izabrati onog koji je dominantniji, pa i ako je samo statusom, moći, duhovitošću, šarmom, ili prosto materijalno dominantniji, biće prvi izbor u odnosu na podređenog. Ako je moguće naravno.

Muškarac je prostiji, rekao bih i emotivniji u tom pristupu. Ako mu se svidi jer je lijepa recimo, neće većini biti bitno što je ona nezaposlena, ili radi neki niskorangirani posao. Svidjela mu se i to je to.

Ženama hoće biti bitno i nije dovoljno da joj se svidi ni izgledom ni karakterom, ako to za nju znači izbor nižerangiranog. I ne mislim samo na materijalnu situiranost iako je i to stavka bitna, već generalno - dominantniji u bilo kojem smislu kod žena ima više šanse nego manje dominantan u konkurenciji dva ili više njih.

Što ih čini više interesdžijama od muškaraca, koji su duše velikih srca kojima je dovoljna ona kao ona i njene velike sise :D/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 9:39 pm
Ja ću to ovako reći - žene biraju. Koliko god se činilo da mi pravimo selekciju, kojoj ćemo pristupiti, žena ima završnu riječ hoće li to biti ili neće. A žene biraju intuitivno najbolje za sebe (čast samodestruktivnim pojedinkama :doh ). Čak i ako joj se i svidi neki, ako se pored njega pojavi puno bolji, žena će željeti tog drugog. U izboru dva jednaka karaktera, izgleda, žena će izabrati onog koji je dominantniji, pa i ako je samo statusom, moći, duhovitošću, šarmom, ili prosto materijalno dominantniji, biće prvi izbor u odnosu na podređenog. Ako je moguće naravno.

Muškarac je prostiji, rekao bih i emotivniji u tom pristupu. Ako mu se svidi jer je lijepa recimo, neće većini biti bitno što je ona nezaposlena, ili radi neki niskorangirani posao. Svidjela mu se i to je to.

Ženama hoće biti bitno i nije dovoljno da joj se svidi ni izgledom ni karakterom, ako to za nju znači izbor nižerangiranog. I ne mislim samo na materijalnu situiranost iako je i to stavka bitna, već generalno - dominantniji u bilo kojem smislu kod žena ima više šanse nego manje dominantan u konkurenciji dva ili više njih.

Što ih čini više interesdžijama od muškaraca, koji su duše velikih srca kojima je dovoljna ona kao ona i njene velike sise :D/
Sa druge strane ste i površniji. Ako je standard samo izgled i to da ti se žena svidjela, onda je i to pogrešno. Mislim da je to ekstrem, da puno više treba da bi ti se neko uopšte svidio, iako mogu razumjeti da muškarci jesu jednostavniji po tom pitanju.

A što se tiče tvog generalnog odgovora za žene, da si ovo napisao prije mjesec dana vjerovatno bi dobio esej da nisi upravu, ali sam stvarno malo pratila društvene mreže u zadnje vrijeme i šokirala se količinom žena koje razmišljaju tako. Vjerovatno je i to ekstrem i postoje normalne žene koje imaju normalne standarde i normalni muškarci koji isto tako moraju imati neke normalne standarde valjda. Moje društvo jeste tako, ali kad malo razgledam dalje vidim da i dalje ima puno takvog razmišljanja :??

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Meni je i Zelenski (onaj ukrajinski) primjer, kao i bezbroj visoko pozicioniranih muškaraca, koji znaju biti pravi gadovi, čak i nelijepi, ma doslovno odbojni, što opet ne znači ništa ženama, jer imaju dominaciju u odnosu na nekog ko je realno i karakterom i izgledom bolji od ovih prvih. Svejedno, žene su magnetizirane ovim prvima.

Doslovno ne znam žensku osobu koja nije rekla da joj je ovo seksi lik :doh

Image

Samo zamišljam koliko bi ovakav lik bio seksi ženama da nije predsjednik, vojskovođa, heroj bla bla zaštitnik :doh
Aha :prst

Čudni su putevi gospodnji ženski...

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:04 pm
Meni je i Zelenski (onaj ukrajinski) primjer, kao i bezbroj visoko pozicioniranih muškaraca, koji znaju biti pravi gadovi, čak i nelijepi, ma doslovno odbojni, što opet ne znači ništa ženama, jer imaju dominaciju u odnosu na nekog ko je realno i karakterom i izgledom bolji od ovih prvih. Svejedno, žene su magnetizirane ovim prvima.

Doslovno ne znam žensku osobu koja nije rekla da joj je ovo seksi lik :doh

Image

Samo zamišljam koliko bi ovakav lik bio seksi ženama da nije predsjednik, vojskovođa, heroj bla bla zaštitnik :doh
Aha :prst

Čudni su putevi gospodnji ženski...
Ne slažem se. Zelenski je bio harizmatičan na početku rata, mislim da je to bio fazon, a ne njegova pozicija.

Kao da kažeš da su Trump ili Putin svima seksi. Te si primjere trebao uzeti jer su oni ekstrem po moći, a ja ne znam ženu kojoj je ijedan od njih privlačan. Zelenski s druge strane nema toliku moć i nije toliko dominantan, ali je imao harizmu. Teorija ti pada u vodu jer nije dominacija i moć=seksi, nego harizma=seksi :tada

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ev' još jedne :doh

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:32 pm
Ev' još jedne :doh
Kako god, poenta ti je pala u vodu :nak.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Vjetar wrote:

Image
Nije :D/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:36 pm
Vjetar wrote:

Image
Ajde ljepši je od Trumpa i Putina :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Meni je kao izgubljen slucaj. Pogotovu kada svi politicari oko njega u odelima a on dodje u onom zelenom duksu. Kao da mu na celu pise da smrce :D

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

biljka wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:38 pm
Vjetar wrote:
Vjetar wrote:

Image
I tu završava spisak :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:41 pm
biljka wrote:
Vjetar wrote:

Lepsi je od Vucica,Dodika i Bakira :DD

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Fri Feb 07, 2025 10:41 pm
biljka wrote:
Vjetar wrote:

Čovjek ima 47 godina, 2022. kad je rat počeo 45, osvježenje na globalnoj političkoj sceni. Mislim sve je otišlo nizbrdo s njim, ali jasno mi je zašto se sviđao ženama u tom trenutku, a to nema veze sa dominacijom :/*

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Svidjao se zenama jer se oblacio kao zena u svojim predstavama. Mozda mu lepo stoje stikle :D .

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Zene, zene...
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    891 Replies
    20285 Views
    Last post by Coolio
  • Ostalo je mjesec dana do početka III Međunarodnog Festivala savremene žene u Tuzli
    by Skitnica » » in Vijesti
    10 Replies
    1919 Views
    Last post by Bella
  • U Škotskoj besplatni ulošci i tamponi za sve žene
    by Skitnica » » in Vijesti
    4 Replies
    669 Views
    Last post by Skitnica