Sehuri i iftari
Sehuri i iftari
Evo da započnemo sa idejama za sehur odnosno iftar.
Koja su to jela što pravite da započnete post, a kojom se mrsite?
Šta vam najbolje godi, kakve specijalitete pravite, imate li neki posebni meni?
Ja sam za početak napravila sutliju, koja je nezaobilazno jelo za vrijeme Ramazana. Djeca će viršle i ribu. Po čašu mlijeka obavezno.
Opletite
Koja su to jela što pravite da započnete post, a kojom se mrsite?
Šta vam najbolje godi, kakve specijalitete pravite, imate li neki posebni meni?
Ja sam za početak napravila sutliju, koja je nezaobilazno jelo za vrijeme Ramazana. Djeca će viršle i ribu. Po čašu mlijeka obavezno.
Opletite
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Re: Sehuri i iftari
Ja ću pržiti jaja 
Planirala sam da se prodjem kafe nekoliko dana prije, to je nesto sto planiram svake godine, i nikad ne uradim.
Malo mi na pocetku fali kofein, i glava me hoce boliti. Ali za nekoliko dana naviknem.
Stala s posla da kupim tahini. To mogu ujutro za sehur. Tahini na tost, i preko med. Super mi sjedne s kafom. Mislim super za redovnu kafu, ne znam kako ce ici bas ovako rano.
Malo mi na pocetku fali kofein, i glava me hoce boliti. Ali za nekoliko dana naviknem.
Stala s posla da kupim tahini. To mogu ujutro za sehur. Tahini na tost, i preko med. Super mi sjedne s kafom. Mislim super za redovnu kafu, ne znam kako ce ici bas ovako rano.
Vidjet cemo. Prva 3-4 dana malo je zeznuto.
I stolica se poremeti.
Ali sve u svemu je lijepo. Placem kad zavrsi.
I stolica se poremeti.
Ali sve u svemu je lijepo. Placem kad zavrsi.
Sutlija će me držati najbolje. Sad kahvica sa šćerom da oćejfim i lagano.
Predložite iftarski meni.
Kod mene obavezno bude supa.
Cura želi probati dakona napravi topu.
Za glavno jelo ćemo tek smisliti.
Predložite iftarski meni.
Kod mene obavezno bude supa.
Cura želi probati dakona napravi topu.
Za glavno jelo ćemo tek smisliti.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.
Za sehur bjese kafa, tost, tahini i med. Dva tosta zapravo.
A pocela sam da kuham ginger i turmeric, to ohladim, naspem u staklenu flasu i cuvam u frizideru. Pred pijenje dodam med i limun. Koristim obicno ujutro, na prazan stomak.

Za veceru nam planiram na grillu isprziti piletinu i povrce, pa praviti buritose. I supu. Za oboja sam jutros izvadila piletinu.
A pocela sam da kuham ginger i turmeric, to ohladim, naspem u staklenu flasu i cuvam u frizideru. Pred pijenje dodam med i limun. Koristim obicno ujutro, na prazan stomak.

Za veceru nam planiram na grillu isprziti piletinu i povrce, pa praviti buritose. I supu. Za oboja sam jutros izvadila piletinu.

Red za somune na Alifakovcu...

Hurma, tarhana, burek, krompiruša, sirnica, kahva
Sehur, pržena salama (najmanjem), narezak (ja i srednji), ABC sir (cura) i kahva (ja).
Ne može više.
Ne može više.
Ja, s obzirom da jucer poslije sehura nisam mogla zaspati, jutros jedva ustala na alarm.
Pojela mango i grcki jogurt.
Ne stima mi organizmu tako rano jesti. I lagana hrana mi bude teska do podne. Mislim da cu preci na casu vode.
Za veceru nam planiram paprike punjene krompirom, pokajmacene. Ima jos vode za supu od sinoc.
Pojela mango i grcki jogurt.
Ne stima mi organizmu tako rano jesti. I lagana hrana mi bude teska do podne. Mislim da cu preci na casu vode.
Za veceru nam planiram paprike punjene krompirom, pokajmacene. Ima jos vode za supu od sinoc.
Večeras za iftar smo imali supu, pohovani krompir i teletinu u sosu.
Za sehur ću samo sutliju, a djeca će vjerovatno viršle ili tjesteninu
Moji jedu na sehuru kao da je 2 popodne
Za sehur ću samo sutliju, a djeca će vjerovatno viršle ili tjesteninu
Moji jedu na sehuru kao da je 2 popodne
I moja mama.
Kaze mi jutros jela cevape i luk
Kaze mi jutros jela cevape i luk
Sehur mi bio - casa kompota, kriska fresh mozarelle, i nekoliko jagoda
Kaže jedan: "Dok se nisam oženio nisam znao da se i sehur može iftariti."

Evo mene
Jučer smo sehurili prženu salamu i sudluku, a jutros viršle.
Sinoć iftaru pravila pizza rolate, u lisnatom tijestu smotam sastojke za pizzz i djeca to zovu pizza rolati. Pored toga dragi pohovao filete.
Večeras djeca naručila špagete s piletinom, a meni se jede upravo takva čorbica @Peace kao kod tebe.
To ću ih smuntati za sutra iftaru
Već nam stižu pizivi za iftar, radujem se druženju s rodbinom
Jučer smo sehurili prženu salamu i sudluku, a jutros viršle.
Sinoć iftaru pravila pizza rolate, u lisnatom tijestu smotam sastojke za pizzz i djeca to zovu pizza rolati. Pored toga dragi pohovao filete.
Večeras djeca naručila špagete s piletinom, a meni se jede upravo takva čorbica @Peace kao kod tebe.
To ću ih smuntati za sutra iftaru
Već nam stižu pizivi za iftar, radujem se druženju s rodbinom
Jutros njegovo visočanstvo čimbur
Za iftar sam naumila musaku.
Za iftar sam naumila musaku.
Supica je gotova. Čorbica se krčka, musaka se peče. Divota.
@Peace i ti ko i ja vrlo malo jedeš
ja se već upostila, mogu s čašom vode.
Kahvu moram ujutro popiti jer mi je prirodno nizak pritisak, pa da makar oči mogu držati otvorene
@Peace i ti ko i ja vrlo malo jedeš
Kahvu moram ujutro popiti jer mi je prirodno nizak pritisak, pa da makar oči mogu držati otvorene
Ja sam u Holandiji jeo taj vegi burger i meni bio predobar. Ovamo se nisam usudio