Radnici iz RS od sutra ne smiju na posao u institucije BiH?
Radnici iz RS od sutra ne smiju na posao u institucije BiH?
Djelatnici SIPA (Državne agencije za istrage i zaštitu BiH) koji su iz Republike Srpske, čije sjedište je u Istočnom Sarajevu (RS), sutra ne bi smjeli doći na posao, po "naredbi" Milorada Dodika.
Ukoliko dođu, krše zakon koji je potpisao Dodik i time se izlažu oštrim sankcijama.
Šta mislite da će se desiti? Hoće li radnici ne doći na posao, rizikovati otkaze time, ili će doći i rizikovati krivično gonjenje u RS-u?

Ukoliko dođu, krše zakon koji je potpisao Dodik i time se izlažu oštrim sankcijama.
Šta mislite da će se desiti? Hoće li radnici ne doći na posao, rizikovati otkaze time, ili će doći i rizikovati krivično gonjenje u RS-u?
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Re: Radnici iz RS od sutra ne smiju na posao u institucije BiH?
Naravno ce doći - nije riječ o 1 -2 radnika …O velikom broju radnika je riječ…
Ako budu “kršili zakon “ po Dodikovim - i on ih sam krši… Ne može im ništa… Samo prijeti i hvata se za slamku … ispucao je sve sto je imao / mogao. Poslednji trzaji.
Ako budu “kršili zakon “ po Dodikovim - i on ih sam krši… Ne može im ništa… Samo prijeti i hvata se za slamku … ispucao je sve sto je imao / mogao. Poslednji trzaji.
.. Vjerujem da chekaju. savjet.. glavnog chovjeka SIPE
...
.............................................................................................
nije opravdanje. ti krsis i ja cu
.............................................................................................
Nije. Ali svako vise voli svoje radno mjesto nego obećanja koja nisu zagarantirana .
Navodno bi policija RS trebala da reaguje i da hapsi one koji dođu 
.. jednostavno dodju.. ne prate vijesti. niko im nije dao dopis da su otkazani.. tj da ne dolaze.. dok se situacija ne smiri .. itd
nije im jednostavno..
Mislim da se nikad nije ozbiljnije otišlo sa ovim retorikama i da se možda i prvi put konkretne opasne radnje preduzimaju. Ne znam, iskreno sam uplašena situacijom i nije mi svejedno 
gdje ti zivish?
Sa
aha . pa u boljoj si poziciji.. ne znam kako je narodu u RS
Nikako! U centru,ispred njegove palate, cijeli dan policija s dugim cijevima. I to puno njih! A tu je glavna šetnica od Boske i trga prema pozorištu!Nije ugodno!
I kao što reče Mina, narod je uplašen. Predaleko je otišao, ovaj put i niko da ga zaustavi!
BL je oblijepljena plakatima s njegovom slikom i ,,meni su sudili jer nisu mogli u sudnicu dovesti milijun srba,,. Meni izgleda baš kao onaj koji je gotov i gubi skroz ali ti su i najopasniji!
I kao što reče Mina, narod je uplašen. Predaleko je otišao, ovaj put i niko da ga zaustavi!
BL je oblijepljena plakatima s njegovom slikom i ,,meni su sudili jer nisu mogli u sudnicu dovesti milijun srba,,. Meni izgleda baš kao onaj koji je gotov i gubi skroz ali ti su i najopasniji!
A i globalni trenutak je nikad povoljniji za napraviti
Pogotovo kad si stjeran u škripac 
Ja do ovih zadnjih ekscesa nisam brinula, ali je sad već vrag odnio šalu 
Per aspera ad astra 
...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
u nemoguchnosti dokaza.. tu se nashao svabo.. da kroji kapu..
mislim da je on glavni krivac. kao i trenutna boshnjacka postava politicara.. koja konstantno provocira i zvecka oruzjem/ dronovima . topovima.. helikopterima. itd.. kao nikad do sada..
mislim da je on glavni krivac. kao i trenutna boshnjacka postava politicara.. koja konstantno provocira i zvecka oruzjem/ dronovima . topovima.. helikopterima. itd.. kao nikad do sada..
Bez obzira na sve zbog jednog Dodika se vodi narod i država u krivom smjeru. Pa da je ne znam ni ja ko, sve je zbog presude jednom čovjeku.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
A nisam nešto vidjela provokacije iz FBiH iskreno
Per aspera ad astra 
Nije to više ni bitno. Sada radi nešto potpuno drugo i puno opasnije. Zamisli da Kalifornija zabrani rad FBI, vojsci USA, sudu državnom, tužilaštvu saveznom? I da prijeti hapšenjima ako djeluju na njenoj teritoriji.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
Šta bi US vlada trebala povodom toga? Da kaže okej, nećemo kod vas djelovati vi djelujte po svom
NIje jedan covjek . on je predsjednik naroda koji broji preko miliona. ako oni nisu na ulici.da traze njegovu smjenu.. on radi neshto ispravno i za njih ..biljka wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:21 pmBez obzira na sve zbog jednog Dodika se vodi narod i država u krivom smjeru. Pa da je ne znam ni ja ko, sve je zbog presude jednom čovjeku.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
..ok.. ja vidim na svakom njihovom pojavljivanju. . rat pa rat..
Jedan čovjek/predsjednik, šta god, nije narod.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:26 pmNIje jedan covjek . on je predsjednik naroda koji broji preko miliona. ako oni nisu na ulici.da traze njegovu smjenu.. on radi neshto ispravno i za njih ..biljka wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:21 pmBez obzira na sve zbog jednog Dodika se vodi narod i država u krivom smjeru. Pa da je ne znam ni ja ko, sve je zbog presude jednom čovjeku.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
..ok.. ja vidim na svakom njihovom pojavljivanju. . rat pa rat..![]()
Per aspera ad astra 
Nisi odgovorila na pitanjeBella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:26 pmNIje jedan covjek . on je predsjednik naroda koji broji preko miliona. ako oni nisu na ulici.da traze njegovu smjenu.. on radi neshto ispravno i za njih ..biljka wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:21 pmBez obzira na sve zbog jednog Dodika se vodi narod i država u krivom smjeru. Pa da je ne znam ni ja ko, sve je zbog presude jednom čovjeku.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
..ok.. ja vidim na svakom njihovom pojavljivanju. . rat pa rat..![]()
. bilo je puno gore po meni 6 januar.. vrlo je bilo blizu sukoba. . srecha pa se demokrate stale/ dakle jedna strana je 'zakochila.. i evo doshao je drugi i sve to oslobodio.Vjetar wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:25 pmNije to više ni bitno. Sada radi nešto potpuno drugo i puno opasnije. Zamisli da Kalifornija zabrani rad FBI, vojsci USA, sudu državnom, tužilaštvu saveznom? I da prijeti hapšenjima ako djeluju na njenoj teritoriji.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
Šta bi US vlada trebala povodom toga? Da kaže okej, nećemo kod vas djelovati vi djelujte po svom![]()
.. prvo. treba da Sud reaguje i ponishti presudu Dodiku. dok se ne ispita . da li je sve po zakonu. odradjeno..
kako to da se stalno. pishe da Shmit ima ogranichene ovlasti. a on mijenja zakon nacrtan samo za Dodika
Opet nisi odgovorilaBella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:32 pm. bilo je puno gore po meni 6 januar.. vrlo je bilo blizu sukoba. . srecha pa se demokrate stale/ dakle jedna strana je 'zakochila.. i evo doshao je drugi i sve to oslobodio.
.. prvo. treba da Sud reaguje i ponishti presudu Dodiku. dok se ne ispita . da li je sve po zakonu. odradjeno..
kako to da se stalno. pishe da Shmit ima ogranichene ovlasti. a on mijenja zakon nacrtan samo za Dodika automatski je . provokator. i sad se ushutio
nego sta je . on je narod..biljka wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:29 pmJedan čovjek/predsjednik, šta god, nije narod.
Vjetar wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:33 pmOpet nisi odgovorilaBella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:32 pm. bilo je puno gore po meni 6 januar.. vrlo je bilo blizu sukoba. . srecha pa se demokrate stale/ dakle jedna strana je 'zakochila.. i evo doshao je drugi i sve to oslobodio.
kako to da se stalno. pishe da Shmit ima ogranichene ovlasti. a on mijenja zakon nacrtan samo za Dodika automatski je . provokator. i sad se ushutioKalifornija...?
pa Bosna je dr. koju vode stranci..uz pomoch domachih koje eto narod bira s vremena na vrijeme..
kao shto sam vech pisala.
ako je RC' genocidna'. zashto je toliko 'zrtva' zeli sa sobom . jel ona, drzi neprijatelja blizu da se ne pomami
Šta? Da li je presuda donijeta po zakonu? Nego po čemuBella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:32 pm.. prvo. treba da Sud reaguje i ponishti presudu Dodiku. dok se ne ispita . da li je sve po zakonu. odradjeno..Vjetar wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:25 pmNije to više ni bitno. Sada radi nešto potpuno drugo i puno opasnije. Zamisli da Kalifornija zabrani rad FBI, vojsci USA, sudu državnom, tužilaštvu saveznom? I da prijeti hapšenjima ako djeluju na njenoj teritoriji.Bella wrote: ↑Thu Mar 06, 2025 8:18 pm...sve bi bilo bolje . da je on optuzen za prevaru. kriminal. kradju.. kako svi portali ..pishu da masovno radi..
Šta bi US vlada trebala povodom toga? Da kaže okej, nećemo kod vas djelovati vi djelujte po svom![]()
Bonske ovlasti, Bella, bonske ovlasti!
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 27 Replies
- 2495 Views
-
Last post by Bella