Idealna žena/muškarac
Re: Idealna žena/muškarac
Ovo mi je najjačeVjetar wrote: ↑Sun Mar 16, 2025 7:14 pm
Ako uz ovakav stil i izgled, strast za muzikom, bavljenje poslom za koji si strastven (a da nije neka glupost neproduktivna), nigdje ne izlazi pod Bogom, samo misli na mene i svaki minut mi dosađuje gdje god da sam tad, ne voli ljude pogotovo muške, voli mene, stalno je tužna i stalno se razveseli kad je pokušam razveseliti, ima mentalnih issues, ali ne i za dijagnoze ikakve, voli putovati radi putovanja, istraživati, ne voli ležati na plaži, melje bez prestanka kad ja šutim, sluša kad joj govorim... - ženim odmah![]()
Per aspera ad astra 
Imam svoje standarde 
Gdje je granica između issues i dijagnoze? Smije li ići psihologu?
Per aspera ad astra 
Šta će joj pored mene 
Zanimljivo, zanimljivo
Nastavite samo.
Radim u basti i pratim.
Nastavite samo.
Radim u basti i pratim.
Šta će mi sretna
Kako ću je usrećiti onda 
Ajme teme 
Za ove u pubertetu... Imamo li ih na forumu?
Za ove u pubertetu... Imamo li ih na forumu?
E onda, možda bolje da surovu istinu saznaš odmah, dok si tako mlad 
Nema ih
Ni idealne a ni idealnog
Nema ih
Ni idealne a ni idealnog
Ima
Samo ova crna treba da bude kao ja i to je to
Samo ova crna treba da bude kao ja i to je to
Per aspera ad astra 
Ali bez dijagnoze 
Per aspera ad astra 
Ok. onda... Idealan bi, za mene, bio onaj uz kojeg bi ja bila sretna
Nebitno, koji su mu afiniteti, koju muziku sluša, stil oblačenja
Mislim, da to idealan nema definiciju.
To se samo dogodi... Da postane idealan
Nebitno, koji su mu afiniteti, koju muziku sluša, stil oblačenja
Mislim, da to idealan nema definiciju.
To se samo dogodi... Da postane idealan
..
Jako sam cist,uredan,pedantan,samostalan,dok sam zivio sam sve mi je blistalo, sva roba po spagi slozena, kapetan sam broda,kakav sam kuci takav sam i na poslu.
Zivim i imam djete sa zenom koja nije takva,
Sve nase svadje su zbog njenog nemara.
Kod nje nema periodickog odrzavanja/ciscenja nego kad bas posteljina pocme mirisat,kad kamenac u kupaoni naraste na 2mm.moze nesto pasti na pod i ona moze tjednima to preskakat da ju ne smeta.Meni nije nista tesko i cesto uzimam stvari u svoje ruke,al me strasno ljuti kako nista ne vidi i kako ju to ne smeta. Cim udjem u kucu opazim 100 propusta i odmah mi padne postovanje prema njoj na -100. Razgovori ne vrijede jer ona ima pametnijeg posla, ona bi ali ne stigne.. ona ima djete itd...
Na kraju krajeva jel itko ikada upoznao ljenu osobu? Ne! Takve ne postoje, nego samo osobe sa 1000 izgovora.
Glupo mi je da se sramim ikoga pozvati u goste, glupo mi je bacati brdo hrane jer ne gleda rokove, glupo mi je otvoriti pecnicu i pronaci tepsiju sa hranom iz koje su narasle zelene dlake... idem kod psihologa da me nauci trikovima kako joj otvoriti oci.. kad ce se probuditi.. kaze mi psiho: ljudi nisu glina,prihvati ju takvu! Ne mogu i necu! Pa valjda je tendencija da svi napredujemo i da ona dodje na moj nivo, ne da se na spustam na njen! Postoje li neki tecajevi? Ima li netko slicaan problem ili iskustvo?
.............................................................................................
Idealni muškarci ne postoje osim ako mi žene od njih to ne napravimo. Znam puno muškaraca koji su bili bezveze na sve načine, od toga kako i kakvi su hodali do kako su pričali i ponašali se. Pojedini su dobili na lutriji kada su se oženili i postali gljedljivi nakon nekog vremena.
A ono što bih ja izdvojila je da je dobar na oko, mora me nešto privlačiti na njemu. Da se ne budim pored nekog kvazimoda, nego da je čemu. Da poželim da ga imam svako malo
Da je uredan, namirisan, čvrst stav, samouvjeren,ne nekakav grbav. Da je društven, dobar prema ostalima, da nije neka gnjida od čovjeka nego čovjek od riječi. Da je ekonomski neovisan, da mu je familija na prvom mjestu. Da zna da sklepa ormar, popravi bicikl, zavrne ventile u kupatilu, promjeni sijalice, očisti umivaonik. Da zna i da skuha, počisti opere, opegla, da ne očekuje sve od žene. Da voli pozorište, dobar film, može nekada i da skupa odemo na utakmicu. Da voli da putuje, upoznaje kulture i narod, da voli Italiju i Španiju
Da ne mora sve da bude po isplaniranom nego da donosi pokoju odluku impulsivno. Ambiciozan.
A ono što bih ja izdvojila je da je dobar na oko, mora me nešto privlačiti na njemu. Da se ne budim pored nekog kvazimoda, nego da je čemu. Da poželim da ga imam svako malo
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 18 Replies
- 3665 Views
-
Last post by Snaga
-
- 152 Replies