Mačke
Re: Mačke
Traži ženu. Čim otvorim prozor na balkonu ode i dere se vani da dozove ženke. Onda kad zatvorim dođe do mene i krene mene maltretirati, hoće da se trlja ili šta god
Per aspera ad astra 
Pa proći će ga taj period … ili koliko to traje ?biljka wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:46 pmTraži ženu. Čim otvorim prozor na balkonu ode i dere se vani da dozove ženke. Onda kad zatvorim dođe do mene i krene mene maltretirati, hoće da se trlja ili šta godPa ja bježim po stanu i tako ukrug, on je mačka, ja sam miš
... Ali ne još zadugo. Vjerovatno ga odnesem na kastraciju ove ili sljedeće sedmice
![]()
Ja nešto razmišljam da li da ga kastriram ili ostavim prirodu da radi svoje ….
Ma njega hvata u fazama, ali u zadnjih mjesec dana je dvaput. Valjda je tako na proljećeSkitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:48 pmPa proći će ga taj period … ili koliko to traje ?biljka wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:46 pmTraži ženu. Čim otvorim prozor na balkonu ode i dere se vani da dozove ženke. Onda kad zatvorim dođe do mene i krene mene maltretirati, hoće da se trlja ili šta godPa ja bježim po stanu i tako ukrug, on je mačka, ja sam miš
... Ali ne još zadugo. Vjerovatno ga odnesem na kastraciju ove ili sljedeće sedmice
![]()
Ja nešto razmišljam da li da ga kastriram ili ostavim prirodu da radi svoje ….![]()
Ma lakše je kad se kastriraju, i zbog bolesti kasnije, a i budu mirniji. Nemaju više tih nagona. Za kućne mačke puno bolje
Per aspera ad astra 
Ja sam jučer i danas mog izvodila vani… plašljiv jučer bio, ali bas…
Danas se osjećao slobodnije nije trcao nazad u kuću … a opet sa dozom straha.. posmatra ptice sirom otvorenih očiju… Ja ne znam šta će biti sa njima ako ga budem puštala vani a inače puno ptica mi dođe u dvorište …
Morat ću ga pokušati naučiti da ih ne smije dirati..

Ne znam mogu li to oni naučiti …
Danas se osjećao slobodnije nije trcao nazad u kuću … a opet sa dozom straha.. posmatra ptice sirom otvorenih očiju… Ja ne znam šta će biti sa njima ako ga budem puštala vani a inače puno ptica mi dođe u dvorište …
Ne znam mogu li to oni naučiti …
Sa povodcem ili?Skitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:56 pmJa sam jučer i danas mog izvodila vani… plašljiv jučer bio, ali bas…
Ne znam mogu li to oni naučiti …![]()
Ja svog nisam otkako sam doselila izvodila. Svaki dan hoću-neću, malo da mu razbijem monotoniju i onda se uhvatim nekog posla pa smetnem. Mogla bih sutra malo
Per aspera ad astra 
Jučer sa povodcem i nakon malo vremena izvuče se .. i nisam vise mu ni pokušavala staviti jer kad me vidi da prilazim sa njim bježao od mene..biljka wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:59 pmSa povodcem ili?Skitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:56 pmJa sam jučer i danas mog izvodila vani… plašljiv jučer bio, ali bas…
Ja svog nisam otkako sam doselila izvodila. Svaki dan hoću-neću, malo da mu razbijem monotoniju i onda se uhvatim nekog posla pa smetnem. Mogla bih sutra malo![]()
Nakon nekoliko pokušaja, ostavim ga bez,danas isto bio je bez povodca…
Nije izlazio iz dvorišta..
Izvedi svog kad možeš meni zao da ja budem vani a lijep dan a on da sjedi na prozoru i gleda me šta radim…
SupeeerSkitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 11:05 pmJučer sa povodcem i nakon malo vremena izvuče se .. i nisam vise mu ni pokušavala staviti jer kad me vidi da prilazim sa njim bježao od mene..biljka wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:59 pmSa povodcem ili?Skitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 10:56 pmJa sam jučer i danas mog izvodila vani… plašljiv jučer bio, ali bas…
Ja svog nisam otkako sam doselila izvodila. Svaki dan hoću-neću, malo da mu razbijem monotoniju i onda se uhvatim nekog posla pa smetnem. Mogla bih sutra malo![]()
Izvedi svog kad možeš meni zao da ja budem vani a lijep dan a on da sjedi na prozoru i gleda me šta radim…
a zanimljivije im je vani nego u kući ..
Ja nemam baštu pa mi je zbog toga. Imam nešto malo zelenila iza zgrade pa sam kontala tu malo da prodiše. Naučila sam ja njega na povodac, tako da ne bi trebao biti problem
Per aspera ad astra 
Izađi ako već imaš gdje, samo opet budi oprezna jer se plaše svega… auta, prolaznika, pasa…nove sredine..biljka wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 11:15 pmSupeeerSkitnica wrote: ↑Sun Mar 23, 2025 11:05 pmJučer sa povodcem i nakon malo vremena izvuče se .. i nisam vise mu ni pokušavala staviti jer kad me vidi da prilazim sa njim bježao od mene..
a zanimljivije im je vani nego u kući ..
Ja nemam baštu pa mi je zbog toga. Imam nešto malo zelenila iza zgrade pa sam kontala tu malo da prodiše. Naučila sam ja njega na povodac, tako da ne bi trebao biti problem![]()
prije mačke ima san dva mačka, ko mlade san ih dobio, čin su počeli odat okolo za mačkama bilo je gotovo. ubije te to, navikneš se na beštiju i onda je odjednom nema. sad san pametnije sa mačkom napravio. evo je 8 godina u mene. možda je imala oko godinu kad je došla. ali čim je postala moja - pravac u veta.
znate šta se meni jednom desilo?
natovarim kamion i krenem za dubrovnik. u opuzenu stanem na kavu...oko kamiona nešto mjauče. prođem sve okolo, mjauče ali nevidin mačku. odma mi je palo na pamet u skladištu je nazad rampa bila dugo otvorena sigurno je tada uskočila nazad u koš, otvorim rampu ali ko će od robe vidit išta.
ništa nastavin dalje, eto me u neumu na granici. sad pridajen ja t2l onima u kapunjeri a iz kamiona mjauče li mjauče. kaže carinik gospodine zabranjeno je prevozit životinje kroz drugu državu bez papira
a kažen ja otvorit ću vam nazad pa je vi nađite
posvitlio nazad u tovarni prostor sa baterijom ma kakvi ne vidi se nikakva mačka.
nastavim dalje i sad eto me u dubrovniku, idem prema komolcu do odmorišta di ću prispavat, parkiram ali prvo triban riješit mačku.
prikopam sve nazad u tovarnom prostoru cilu robu izgazio sebe polomio pada diza se nema jebene mačke!!!
naručin pizzu na dostavu i sad šetan oko kamiona drinkam pivo...opet zamjauka ali sad mi se više učinilo kod kabine negdi. dignem kabinu i iman šta vidit, mačka crna ko ponoć u malom prostoru između hladnjaka i ventilatora, možda na malo više od 20cm prostora,
znači sa jedne strane je furi vrući zrak sa hladnjaka a sa druge se na svakoj većoj uzbrdici pali ventilator koji bi je pritvorio u mliveno meso, i ona je tako prošla oko 230km
pokušavan uopće ne mislit kakav horor je prošla
i doli kad je izašla u drugoj županiji, naravno cila izbezumljena, ostavin joj salamu sa pizze i za jedno pola sata biće se aklimatizirala poide sasvim solidno i izgubi se u grmlju. kad bi ponovo sta tu prispavar tražio bi je, bilo je drugh mačaka jer in tu dobri putnici bace hrane ali nju više nisan vidio.
natovarim kamion i krenem za dubrovnik. u opuzenu stanem na kavu...oko kamiona nešto mjauče. prođem sve okolo, mjauče ali nevidin mačku. odma mi je palo na pamet u skladištu je nazad rampa bila dugo otvorena sigurno je tada uskočila nazad u koš, otvorim rampu ali ko će od robe vidit išta.
ništa nastavin dalje, eto me u neumu na granici. sad pridajen ja t2l onima u kapunjeri a iz kamiona mjauče li mjauče. kaže carinik gospodine zabranjeno je prevozit životinje kroz drugu državu bez papira
nastavim dalje i sad eto me u dubrovniku, idem prema komolcu do odmorišta di ću prispavat, parkiram ali prvo triban riješit mačku.
prikopam sve nazad u tovarnom prostoru cilu robu izgazio sebe polomio pada diza se nema jebene mačke!!!
naručin pizzu na dostavu i sad šetan oko kamiona drinkam pivo...opet zamjauka ali sad mi se više učinilo kod kabine negdi. dignem kabinu i iman šta vidit, mačka crna ko ponoć u malom prostoru između hladnjaka i ventilatora, možda na malo više od 20cm prostora,
znači sa jedne strane je furi vrući zrak sa hladnjaka a sa druge se na svakoj većoj uzbrdici pali ventilator koji bi je pritvorio u mliveno meso, i ona je tako prošla oko 230km
i doli kad je izašla u drugoj županiji, naravno cila izbezumljena, ostavin joj salamu sa pizze i za jedno pola sata biće se aklimatizirala poide sasvim solidno i izgubi se u grmlju. kad bi ponovo sta tu prispavar tražio bi je, bilo je drugh mačaka jer in tu dobri putnici bace hrane ali nju više nisan vidio.
Joj traume... Ali zamisli ti kad je ona preživjela taj put... Najtužniji mi je kraj, da je nisi više vidio. Očekivala sam biće ono od tad je uvijek putovala s tobom, al unutrafante di coppe wrote: ↑Mon Mar 24, 2025 11:20 amznate šta se meni jednom desilo?
ništa nastavin dalje, eto me u neumu na granici. sad pridajen ja t2l onima u kapunjeri a iz kamiona mjauče li mjauče. kaže carinik gospodine zabranjeno je prevozit životinje kroz drugu državu bez papiraa kažen ja otvorit ću vam nazad pa je vi nađite
posvitlio nazad u tovarni prostor sa baterijom ma kakvi ne vidi se nikakva mačka.
znači sa jedne strane je furi vrući zrak sa hladnjaka a sa druge se na svakoj većoj uzbrdici pali ventilator koji bi je pritvorio u mliveno meso, i ona je tako prošla oko 230kmpokušavan uopće ne mislit kakav horor je prošla
![]()
Per aspera ad astra 
radna temperatura mu je na oko 75 stupnjeva a na 85 pali ventilator.
da se moran kladit oćeli proć živa toliko km u toj situaciji - stavio bi pare na - neće.
dok je kamion mirova njoj je to bilo toplo gnjezdo. mačke tako trču na toplo. a kasnije joj je posta pakao.
računam kad je to priživila sigurno se i dalje snašla
Storiteler si. Ja bih ovo u jednoj rečenicifante di coppe wrote: ↑Mon Mar 24, 2025 11:20 amznate šta se meni jednom desilo?
ništa nastavin dalje, eto me u neumu na granici. sad pridajen ja t2l onima u kapunjeri a iz kamiona mjauče li mjauče. kaže carinik gospodine zabranjeno je prevozit životinje kroz drugu državu bez papiraa kažen ja otvorit ću vam nazad pa je vi nađite
znači sa jedne strane je furi vrući zrak sa hladnjaka a sa druge se na svakoj većoj uzbrdici pali ventilator koji bi je pritvorio u mliveno meso, i ona je tako prošla oko 230kmpokušavan uopće ne mislit kakav horor je prošla
![]()