Skijanje

Svi drugi sportovi i teme koje ih se tiču. F1, košarka, tenis, rukomet, skijanje...
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Skijanje

Unread post by Skitnica »

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nakon kraće pauze vratila se treninzima gdje će se sutra pojaviti u trci Svjetskog kupa.

Elvedina se trenutno nalazi u austrijskom Zauchenseeu gdje je danas i jučer nastupila na dva supstaška treninga i zauzela 22. i 23. mjesto.

Sutra je na rasporedu trka spusta, a dan kasnije i trka Super G-ja gdje se očekuje novi zapažen rezultat naše skijašice.

Muzaferija je ove sezone već napravila odličan rezultat kada je u trci Super G-ja u St Moritzu zauzela 18. mjesto i osvojila prve bodove u Svjetskom kupu.

N1

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Skijanje

Unread post by Peace »

Nevjerovatno.
Pogledajte ovo na velikom ekranu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm nema &skitnice... .. ljutaneshto :nevina
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Skijašice iz Austrije Nadine Fest, Carmen Spielberger i Victoria Olivier zauzele su prva tri mjesta u Super-G utrci FIS Evropa kupa, koja je održana na stazi “Streifalm” u Kitzbuehelu.

Prvi put u aktuelnoj sezoni na ovom takmičenju nastupila je i Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica. Sa startnim brojem 31 u ciljnu ravninu ušla je s vremenom od 1:22.31 stotinke, što ju je plasiralo na 14. mjesto.

Nakon nastupa svih 59 takmičarki Muzaferija je u današnjoj utrci zauzela 16. mjesto sa zaostatkom od 1,94 sekunde za pobjednicom Nadine Fest koja je ujedno i vodeća skijašica u poretku FIS Evropa kup takmičenja. Muzaferija je današnjim plasmanom osvojila 15 fis bodova i trenutno zauzima 50 poziciju u poretku FIS Evropa kupa.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je trijumf u Super G utrci Evropa kupa u Norveškoj.

Muzaferijino vrijeme pobjede u Kvitfjellu bilo je 1:30.98.

Krenula je startnim brojem 31, a iza sebe je ostavila Saru Thaler (1:31.39) iz Italije uz prednost od 41 stotinke, te Magdalenu Egger iz Austrije (1:31.45) sa +47.
Nakon današnjeg fantastičnog rezultata, Muzaferija je došla do 115 bodova na Super G utrkama ove godine, što je dovoljno za 20. mjesto poretka u disciplini u svim održanim utrkama.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Volim gledati sportsko. Volio bih i ja skijati. Inače baš hejtam ove što skijaju ovamo :ubip

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 8:01 pm
Volim gledati sportsko. Volio bih i ja skijati. Inače baš hejtam ove što skijaju ovamo :ubip
Što hejtaš?
Per aspera ad astra :fiju

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Zbog društvenih mreža i što je postalo statusni simbol

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 8:05 pm
Ma imam osjećaj da je zadnjih par godina zbog cijena baš to, postao statusni simbol. Jednostavno cijene su haos skočile. Generalno mi ne smetaju društvene mreže u tom pogledu. Volim vidjet da ljudi skijaju iako ja već dvije godine nisam. Ali opet imaš onu raju koja ide u inistranstvo na zimovanje, pa tad ide slikanje svakog koraka koji se napravi u Val Thorensu

Plus skijaši su veoma osuđivački nastrojeni prema ljudima koji ne skijaju ili su početnici. Kao da je to neka vještina koju svi moramo da znamo, a ne da je luksuz

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Počni ponovo da te hejtam :DE

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 8:12 pm
Počni ponovo da te hejtam :DE
Ako će me pustopoljina sponzorisat može :up

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by joker »

biljka wrote:
Tue Mar 25, 2025 8:11 pm
Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 8:05 pm
Ma imam osjećaj da je zadnjih par godina zbog cijena baš to, postao statusni simbol. Jednostavno cijene su haos skočile. Generalno mi ne smetaju društvene mreže u tom pogledu. Volim vidjet da ljudi skijaju iako ja već dvije godine nisam. Ali opet imaš onu raju koja ide u inistranstvo na zimovanje, pa tad ide slikanje svakog koraka koji se napravi u Val Thorensu

Plus skijaši su veoma osuđivački nastrojeni prema ljudima koji ne skijaju ili su početnici. Kao da je to neka vještina koju svi moramo da znamo, a ne da je luksuz
Ma skijaš za sebe, šta te briga... Jedino što su ovdje uslovi pravo loši i postalo je zaista žara...mene više iritira promenada svakakvih likova i pokazivanje opreme i skija

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Nek ona skija zbog sebe, ja ću hejtati zbog sebe

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

nekad sam gledala, jedan tv.. shtash

kao djeca, svi smo probali.. :jbg tak...
. bio je 'prestiz' kod nekih..tako su se vjerujem osjechali
. imala sam komshije. nedeljom su se vrachali kuchisa planine. . kako znam. obucheni u uske hlache.. :D/ kao gumirane. pitala sam se .gdje ih nabavishe.. nije u SA. bilo takvih radnji..
ali. nakon Olimpijade.'84. procvjetao biznis..
.. ne bih u zimske krajeve

Image
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

U francuskom Meribelu, od 31. marta do 6. aprila, održava se niz FIS takmičenja u alpskim disciplinama za muškarce i žene, a jedna od rijetkih zastava koja se viori je i zastava Bosne i Hercegovine pod kojom nastupa najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija.

Nakon što je jučer nastupila na elitnom takmičenju “112 eme Chp de France Elite Trophee Caisse d'Epargne” u disciplini spust i osvojila srebrnu medalju, ponovo je zablistala u utrci Championnat de Monaco.

Muzaferija je do druge pozicije u spust utrci Državnog prvenstva Monaka stigla s vremenom 1:16.40, a za prvo mjesto, sekundu i 24 stotinke, bila je brža jučerašnja pobjednica Roname Miradoli. Treće mjesto zauzela je Camille Cerutti, dok je Laura Gauche, koja je jučer bila treća, danas zauzela šestu poziciju.

– Bila su ovo dva kvalitetna takmičenja sa skijašicama koje dobro poznajem iz FIS Svjetskog kupa, a kojima su nacionalna takmičenja itekako važna. Zbog promjene u rasporedu takmičenja sutra je dan pauze, a u petak je Super-G utrka za Championnat de France 2025 – istakla je Muzaferija.

Na takmičenju Državnog prvenstva Francuske za žene u disciplini Super-G u petak 4. aprila nastupit će 37 skijašica od kojih 32 iz Francuske, dvije iz Kanade i po jedna iz Bosne i Hercegovine, Belgije i Andore.