Mačke
Re: Mačke
Pa dobro nije potpuno sam…
A gore je ti sto ga pratiš …ne gledaj često ..
. koliko sam primjetila.. ljudi se strashno vezu za zivotinje... i lijepo je pomochi ugrozenim. ali imati ljubimca u kuchi.. je chekanje.. dana . kad se svi snovi srushe...
. i prezive oni to.... neki, nikad ne udome novog...
. bila sam u kuchi .kad su cuku morali. uspavati..
. nakon nekog vremena .usvojili drugog.. ali su uvijek prichali i sjechali se .prvog..
.............................................................................................
Kao i sa ljudimaBella wrote: ↑Sun Mar 30, 2025 6:58 pm. koliko sam primjetila.. ljudi se strashno vezu za zivotinje... i lijepo je pomochi ugrozenim. ali imati ljubimca u kuchi.. je chekanje.. dana . kad se svi snovi srushe...
. i prezive oni to.... neki, nikad ne udome novog...
. bila sam u kuchi .kad su cuku morali. uspavati..chovjek plache .ko beba. a bio CEO -- drmao firmama. po NY ...
![]()
. nakon nekog vremena .usvojili drugog.. ali su uvijek prichali i sjechali se .prvog..
Per aspera ad astra 
moja poznaica, chesto je putovala.. plachala, je dolazak zene, da macu nahrani i obavezno da pricha s njom..
i . kad bi se vratila sa putovanja. maca bi bila ljuta i do 7 dana . nekad se i razbolila
i . kad bi se vratila sa putovanja. maca bi bila ljuta i do 7 dana . nekad se i razbolila
.............................................................................................
Svjesni smo mi to sve i da su to obaveze i sve to.
Ali to niko ne moze da razumije ko nema kucnog ljubimca kako je
Prosto se zavoli da ne mozes zamisliti vise da budes bez njih.
Ja dok sam imala samo macke,ah sve neka ovo ono ne bih psa nikada.
Cini mi se da ga vise volim sad nego njih
Ali to niko ne moze da razumije ko nema kucnog ljubimca kako je
Prosto se zavoli da ne mozes zamisliti vise da budes bez njih.
Ja dok sam imala samo macke,ah sve neka ovo ono ne bih psa nikada.
Cini mi se da ga vise volim sad nego njih
. desilo se da maca na slici izgleda jako tuzno. a mozda uopste nije.. pa i ziva bicha/ ljudi. takvih slika imaju...
. no.. haj ti to preboli..
. no.. haj ti to preboli..
Katu od samog početka da je bolje imati odmah dvije mace nego nakon određenog vremena, brže i lakše se prilagode jedna drugoj, nego kad se doda još jedna na teritoriju “stare”mace….fante di coppe wrote: ↑Mon Mar 31, 2025 3:14 pmbiljkoni, ako si često ovako odsutna nađeš mu drugara ili družicu pa gledaj kako se vole ili mlate po kući svejedno bće bolje nego da je sam![]()
Možda su to samo nagađanja..
Znam da smo imali istovremeno macu i cuku.. Maca ga vrlo teško prihvatila.. ma nikako ga nije podnosila,,do posljednjeg dana života ga je udarala…
Pa ne znam da je bolje da dobija batine svakodnevno od samoće..
Pa ne znam. Ja trenutno ne mogu imati dvije. A moja prijateljica je imala jednu, pa joj nabavila društvo i sad će godina dana, a i dalje se tuku, ne podnose, bilo je i piškenja po kauču od ljubomore. Kad se desi jednom u sto godina da se igraju skupa nenasilno odmah mi šalje video u čuđenju 
Per aspera ad astra