Žene materijalisti???
Re: Žene materijalisti???
Živimo u svijetu sve prisutnijeg konsumizma.igrac zidlera wrote: ↑Tue Feb 25, 2025 12:44 amIma li koja na forumu da je materijalista? Ne zanimaju mene te tamo vaase analize i objasnjenja nego samo dajte konkretno, direkt u kost.
I svako je na neki način i materijalnih okvira.
A razlike mogu biti u mjeri.. ili (ne)prisustvu opsesija.
Ja čitam da sve više ljudi odlazi da živi u nedođiju bez redovnih primanja nakon godina borbe u svijetu konsumizma. Ma dosta višeIna wrote: ↑Tue Feb 25, 2025 9:54 amŽivimo u svijetu sve prisutnijeg konsumizma.igrac zidlera wrote: ↑Tue Feb 25, 2025 12:44 amIma li koja na forumu da je materijalista? Ne zanimaju mene te tamo vaase analize i objasnjenja nego samo dajte konkretno, direkt u kost.
I svako je na neki način i materijalnih okvira.
A razlike mogu biti u mjeri.. ili (ne)prisustvu opsesija.
Gdje god se ode živjeti, neke primarne materijalne stvari se opet nabadaju zahtjevne i relevantne.
I ne mora to biti ni problem.. nego kako već i rekoh.. trčanje i nezasićenosti za još, još, još, još
I ne mora to biti ni problem.. nego kako već i rekoh.. trčanje i nezasićenosti za još, još, još, još
Re: Zene, zene...
interesuje me pol ispitanika.. mislim da je bitan pokazatelj ..analiza razlika u plaćama prema spolu pokazuje da muškarci ostvaruju značajno veće prihode u čak dvadeset kategorija zanimanja, dok su žene bolje plaćene u svega osam.
Najveće razlike u korist muškaraca primjetne su u sektorima poput obrade drveta, građevine i nekretnina, pomoćnih i niskokvalificiranih poslova, kemijske industrije, IT-a, marketinga, oglašavanja i PR-a, strojarstva, novinarstva i medija, zaštite, osiguranja, poljoprivrede, prehrambene industrije, prevodilačkih poslova i uslužne industrije,
S druge strane, dodaje, žene ostvaruju više prosječne zarade u oblastima kao što su bankarstvo, farmacija, lizing, ljudski resursi, viši menadžment, proizvodnja, pa čak i u kategoriji rudarstva i metalurgije.
Ženama potrebna dodatna podrška
Početkom ove godine, MojPosao.ba je u suradnji s Deloitte BH predstavio rezultate istraživanja "Žene u poslovnom svijetu u BiH". Ova analiza pruža dragocjene uvide u percepciju uloga žena i muškaraca u poslovnom okruženju, poredeći podatke iz 2019. i 2024. godine s ciljem identifikacije ključnih faktora koji doprinose rodnoj nejednakosti.
Prema rezultatima, 86 posto ispitanika vjeruje da bi žene trebale biti zastupljene na rukovodećim pozicijama, dok njih 67 posto smatra da je ženama potrebna dodatna podrška i ohrabrenje za preuzimanje liderskih uloga.
.............................................................................................
Nije stvar samo u materijalnom, žene su daleko zahtjevnije od muškaraca, a puno manje spremne da uzvrate ili prve budu u pružanju.
Bezbroj stvari žene zahtijevaju od muškaraca da im oni pruže, pri tome ni najmanje same ne nudeći isto niti približno. Ta "neravnopravnost" je oduvijek i protiv nje se ne smije, jer od svih neravnopravosti protiv kojih se žene bore u odnosu na muškarce, spremno i voljno zadržavaju tu.
Žele biti povlaštenog tretmana u odnosu sa muškarcima i to se ne namjerava mijenjati.
Isto tako, mislim da smo svjedoci najobjektiviziranije generacije žena ikad i da zahvaljujući internetu, TikToku, Instagramu, Only fans i sličnom, izrasta generacija žena koje postavljaju standard kao nikada do sada u smislu samoobjektiviziranja i pretvaranja tijela u (unosnu) valutu.
Mislim da nismo ni blizu svjesni posljedica i koliko će to unazaditi u budućnosti sve ono što se do sada postiglo na planu prava i jednakosti.
Bezbroj stvari žene zahtijevaju od muškaraca da im oni pruže, pri tome ni najmanje same ne nudeći isto niti približno. Ta "neravnopravnost" je oduvijek i protiv nje se ne smije, jer od svih neravnopravosti protiv kojih se žene bore u odnosu na muškarce, spremno i voljno zadržavaju tu.
Žele biti povlaštenog tretmana u odnosu sa muškarcima i to se ne namjerava mijenjati.
Isto tako, mislim da smo svjedoci najobjektiviziranije generacije žena ikad i da zahvaljujući internetu, TikToku, Instagramu, Only fans i sličnom, izrasta generacija žena koje postavljaju standard kao nikada do sada u smislu samoobjektiviziranja i pretvaranja tijela u (unosnu) valutu.
Mislim da nismo ni blizu svjesni posljedica i koliko će to unazaditi u budućnosti sve ono što se do sada postiglo na planu prava i jednakosti.
A sto ne bi kada vide kako sve funkcionise. 
Uvreda je za sve ono što je postignuto i urađeno do sad
Per aspera ad astra 
Naravno da ima izuzetaka, ali svijet uglavnom funkcionise na principu. Muskarceve pare = zenina ljepota 
Nazalost u veeeelikoj vecini veza
A to ti je ono evolucijski kao zene traze sigurnost materijalnu za potomke a muskarci da su potomci sto ljepsi
Naravno sve je to nesvjesno 
Vecina nikada nije bila mjerilo vrjednosti…
Doslovno je uvijek bila mjerilo. Zato i postoje izuzeci koji ne potvđuju pravilo 
Nisam ni reko da je mjerilo vrijednosti samo objasnjavamo naslov teme, zasto je to tako 
Samo zar nismo dovoljno evoluirali da su nam vrijednosti nešto drugo
Per aspera ad astra 
Produzenje vrste bez vrijednosti stvara samo vise izgubljenih generacija.… veca steta za drustvo.. 
Rodjenjem smo dobili instinkt za produzenje vrste, ostalo je na nama
Da.Može se reći. Instinkt je početna tačka, ali civilizacija postoji upravo zato što nismo robovi instinkta.
Da se sve radi po ‘prirodnom nagonu’, i dalje bismo živjeli u pećinama.
Ljudi sa mozgom su naučili da biraju partnera srcem, glavom, a ne samo hormonom…
Da se sve radi po ‘prirodnom nagonu’, i dalje bismo živjeli u pećinama.
Ljudi sa mozgom su naučili da biraju partnera srcem, glavom, a ne samo hormonom…
.da . zbog toga i takvog odabita. sve vishe imamo. . nasilja. materijalnih prevara, ucjena. ...
. ipak. procentualno. vjerujem da je srcem. bio .prvi izbor.... sve poslije toga je .. materijalno.. iskljuchivo
. ipak. procentualno. vjerujem da je srcem. bio .prvi izbor.... sve poslije toga je .. materijalno.. iskljuchivo
.............................................................................................
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 883 Replies
- 19852 Views
-
Last post by Coolio
-
- 10 Replies