Praznovjerja
-
Vanilla
- Aktivan član

- Reactions:
Praznovjerja
Svi znamo sta su i koliko god ih ismijavali (jer nemaju logicno objasnjenje niti uporiste) nekih se, vecina, pridrzavamo jer je tako, uglavnom, neko stariji, mudriji rekao iako, za vecinu tih praznovjerja jos nisam dobila odgovor zasto bih/ne bih trebala nesto uraditi, osim za jedno:
Rece mi rahmetli nana jedne prilike: nemoj, sine, da ti ves na striku doceka aksam ili ako se to ipak desi (da je ves vani iza tog doba, a da je suh i spreman za skinuti sa strika) a ti nemoj, do jutra. Neka ga, makar, prve zrake sunca dotaknu.
Zasto?
Zato sto u to doba insekti traze skloniste do jutra pa se tako, nerijetko, zavuku u ves.
Ima logike
Na um pade mi ovo zbog:
i ja sam za ovo cula.
Rece mi rahmetli nana jedne prilike: nemoj, sine, da ti ves na striku doceka aksam ili ako se to ipak desi (da je ves vani iza tog doba, a da je suh i spreman za skinuti sa strika) a ti nemoj, do jutra. Neka ga, makar, prve zrake sunca dotaknu.
Zasto?
Zato sto u to doba insekti traze skloniste do jutra pa se tako, nerijetko, zavuku u ves.
Ima logike
Na um pade mi ovo zbog:
dezire
Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem.
Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.

Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću.
Došlo mi je da idem i ja idem kao lud
- unutra u mene.
Re: Praznovjerja
I ja sam čula za satove,kišobrane novčanika, noževe ne treba poklanjati.
Sve od navedenog sam poklanjati , osim noževa
ne mogu sebe zamisliti da nekome poklonim noževe, čakijice,britve i sl. sjeckalice.
Sve od navedenog sam poklanjati , osim noževa
Čula sam mnogo tih nekakvih preporuka ali nisam praznovjerna.
praznovjeran sam kad mi to odgovara, npr trenutno me svrbi lijevi dlan i nadam se nekim parama. kad me svrbi desni dlan prestajem bit praznovjeran
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Kuckam u drvo redovno. Okrećem jednu cigaretu u kutiji prema gore za sreću, pa je zadnju ispušim. Zamislim se kad vidim crnu mačku iz auta. Ne razbijam ogledala 
Per aspera ad astra 
Ne praktikujem ništa od toga, niti o tome razmišljam 
Jok. Puno toga mi je pod brojem 13 i nemam nikakav osjećaj u vezi toga 
Ni meni 13 nije neka briga iz nekog razloga, ali rezati nokte nakon akšama
Per aspera ad astra 
U 3 ujutro, svejedno 
Da, ciste gluposti. Fazon je da ono u sta vjerujes ce ti se i desiti
Bolje da odaberes da vjerujes da ti sve sto radis donosi srecu 
Spada li u praznovjere da te moze “naduvati” ako tek okupan i mokre kose budes na promaji? Ili otvoris prozor-e u autu dok vozis?
Toga se pazim.
Sve ostalo, ne.
Toga se pazim.
Sve ostalo, ne.
Ne spada
To ili ti smeta ili ne smeta. Probas par puta pa ako vidis da ti ne smeta onda deres tako