Mačke
Re: Mačke
Ofarbala se sinoć i ostavila onu zdjelicu od farbe u kadi, zaboravila je oprati i staviti da se osuši. Unutra ima vode, al je crvena i puna hemikalija. Kad ja maloprije u wc-u i okrenem se prema toj zdjeli i vidim ovog svog idiota kako pije tu crvenu vodu. Ne daj Bože da pije iz svoje zdjelice. Jednom je doduše lizao kondenz sa prozora, ali ovo je previše suicidalno čak i za njega
Trebam i sama doktoru, sad kontam da i njega ponesem za svaki slučaj
Trebam i sama doktoru, sad kontam da i njega ponesem za svaki slučaj
Per aspera ad astra 
Ljuta sam na mog macka..
Sinoc je uspio izaci vani kroz prozor od wc a, bandit...
Mislim se kako bi da je bio na spratu, da li bi ostao ziv ako bi pao sa visine..Ne obracam mu se od sinoc...Rekla sam mu da sam ljuta i da me je iznenadio time.. i da to nije lijepo..
Tako se moglo desiti i u sred noci da ne primjetim do jutra..To nije ok..
Osjecam da me puno iznenadenja jos ceka..
Sinoc je uspio izaci vani kroz prozor od wc a, bandit...
Mislim se kako bi da je bio na spratu, da li bi ostao ziv ako bi pao sa visine..Ne obracam mu se od sinoc...Rekla sam mu da sam ljuta i da me je iznenadio time.. i da to nije lijepo..
Osjecam da me puno iznenadenja jos ceka..
ma strashno...
..nije ni chudo .shta se deshava i rekacije u svakodnevnim zivotu..
.............................................................................................
. postaovanje nema veze sa poistovjesnoshu zivotinja sa ljudima..
. prichaju.s njima.. i jel ti shta odgovore.. snimi..
. imaju reakcije zivotinje. i svako ih intrepretira po svom nekom rezonu... ali to ni blizu nije ljudskim reakcijama
..
. i kakvo se to poshtovanje ochekuje.. zivotinja je zivotinja..
i da ljudi prichaju zivotinje, laju../mjauchu/ rokchu itd..
. prichaju.s njima.. i jel ti shta odgovore.. snimi..
. imaju reakcije zivotinje. i svako ih intrepretira po svom nekom rezonu... ali to ni blizu nije ljudskim reakcijama
..
. i kakvo se to poshtovanje ochekuje.. zivotinja je zivotinja..
i da ljudi prichaju zivotinje, laju../mjauchu/ rokchu itd..
.............................................................................................
Posvećenost i poistovjesnost je povezano..Ako su životinje to ne znaci da ih ne treba poštovati ..Bar njihove reakcije su stvarne..i to ne znaci da im se ne treba pridavati pažnje i poštovanje..
Ne očekujem da mi mačak odgovori kao čovjek,niti mislim da je kao on..
Ako neko misli da poštovanje je samo za ljude, onda i ne zna šta znaci povezanost sa životinjama ..
Ne očekujem da mi mačak odgovori kao čovjek,niti mislim da je kao on..
Ako neko misli da poštovanje je samo za ljude, onda i ne zna šta znaci povezanost sa životinjama ..
ne znam o chemu pishesh i zashto ubacujesh .'poshtovanje'.. kad to nije u komentaru.. naglasheno
u kometaru je ..da se ti ophodish prema machki kao prema djetetu/zivom bichu/. i to je ok... ali sama ta konverzacija i uopste odnos sa ljubimcima. je . komichan.. nije da nije zabavno.. ali je 'umishljen ' i opet. i to je ok.. zbog toga su doshli(struchne osobe
'terapijom' za osobe koje izraze tu potrebu..
.
Meni je vrlo komično kad ljudi ismijavaju ono sto ne znaju / i ne razumiju ..
Neke stvari se trebaju vidjeti malo dublje od površine …
Svako u nečemu pronalazi “terapiju”… neko u piću / alkoholu / drogi..ja eto u mačku.., i godi mi.
i nisam jedina … 
Trebao bi mi mišljenje stručnjaka …
Neke stvari se trebaju vidjeti malo dublje od površine …
Svako u nečemu pronalazi “terapiju”… neko u piću / alkoholu / drogi..ja eto u mačku.., i godi mi.
Trebao bi mi mišljenje stručnjaka …
to je kad . tek 'ostvarena majka' . pricha kako djecu treba odgajati i koje metode su najbolje.. i niko drugi nije upuchen niti zna . o tome ishta..
..neko ko ne razumije ljude. ili mozda nije ' drushtvena osoba'.. nije to grijeh.. svaki nezeljeni odgovor strpa u 'ismijavanje' 'zlobnost' itd.. u nedogled ..
a primjetno je..da ljudi koji vole zivotinje., izjashnjavaju se na svakoj moguchoj prilici i paznji , mislim vole ih svi. mali % je zbilja okrutan prema istim.
su vrlo neprijateljski prema istim rodnim grupama.. to je misterija zashto i zashto onda toliko razumjevanja imaju za zivotinje. ..
. mogu se navesti i argumenti zashto. al eto. ne vidim potrebu
..
..
..neko ko ne razumije ljude. ili mozda nije ' drushtvena osoba'.. nije to grijeh.. svaki nezeljeni odgovor strpa u 'ismijavanje' 'zlobnost' itd.. u nedogled ..
a primjetno je..da ljudi koji vole zivotinje., izjashnjavaju se na svakoj moguchoj prilici i paznji , mislim vole ih svi. mali % je zbilja okrutan prema istim.
su vrlo neprijateljski prema istim rodnim grupama.. to je misterija zashto i zashto onda toliko razumjevanja imaju za zivotinje. ..
. mogu se navesti i argumenti zashto. al eto. ne vidim potrebu
..
..