Kapsulni gardarober

Teme vezane za odjeću, obuću, šminku, preparate za kožu, stajling i slično
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Kapsulni gardarober

Unread post by Skitnica »

Kapsulni garderober je minimalistički pristup odijevanju koji se fokusira na odabir kvalitetnih, svestranih komada koji se lako kombiniraju. Cilj je imati manje odjeće, ali više opcija, uz očuvanje stila i praktičnosti.

Ograničena kolekcija osnovnih odjevnih komada (obično 30-40) koji se međusobno kombinuju. Uključuje odjeću, obuću i modne dodatke....Pojednostaviti jutarnje oblačenje, smanjiti nepotrebne kupovine i fokusirati se na kvalitet umjesto kvantiteta :W

Naziv "kapsulni garderober" dolazi od ideje da je garderoba poput male "kapsule" koja sadrži samo osnovne i ključne komade odjeće potrebne za određeni period (sezonu, stil života ili svrhu). Ova "kapsula" omogućava maksimalnu svestranost uz minimalan broj komada.
Termin "kapsulni garderober" prvi put je upotrijebila britanska stilistkinja Susie Faux 1970-ih. Ona je bila vlasnica butika "Wardrobe" u Londonu i smatrala je da bi garderoba trebala sadržavati kvalitetne, bezvremenske komade koji se lako kombinuju.

Kasnije, 1980-ih, američka dizajnerica Donna Karan popularizovala je koncept lansiranjem kolekcije "Seven Easy Pieces" (Sedam lakih komada), koja je uključivala osnovne odjevne predmete koji se mogu nositi u različitim prilikama.
Nesto sto cesto kombiniram i nosim su bijela košulja,klasična, prilagodljiva za poslovne, casual i svečane prilike.Crni sako elegantni komad za poslovni stil, večernje izlaske ili formalne događaje.
Jeans takoder je izuzetno svestran, dugotrajn i lahko se kombinira s gotovo svakim stilom... :inl.

Šta vam najviše pomaže da održite jednostavnost, a i dalje da se osjćeate ugodno, a izgledate moderno?Koji su to komadi koje volite da nosite ???

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Kapsulni gardarober

Oooohh.... da, crna rolka..kako sam nju mogla ne spomenuti... :D/

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pričaš o ormaru skoro svakog muškarca :hm

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Image

Lepo i jednostavno. dopada mi se jednostavnost, ovakvih hlaca mi nikad dosta i imam ih u skoro svim bojama... lanene.. :aaww