Da se požalim
Re: Da se požalim
šta sam primijetio. danas se nemaš kome požalit. svak misli da su njegovi osobni problemi najveći od svih.
ne treba da nochi kod tebe.. niti treba da pricha s njim. treba joj josh dokaza... konkretnih..... jer moguche da se sve okolnosti ochiste.. bez intervencije...
.............................................................................................
Pa nije prekid cilj, valjda da iskomuniciraju
Per aspera ad astra 
Imaju šifre jedno drugom i imala je predosjećaj da nešto krije
Per aspera ad astra 
Pa mislim prije svega ovoga u zadnjih par sedmica. Ne znaš šta se dešava ispod površine
A šifre imaju od početka valjda, iako nije prije ulazila. Nemam pojma
Per aspera ad astra 
A čini mi se da nema te ili toga koji ne švrljaju, makar samo radi bustanja ega, tako.
Obično bi i otišli korak dalje ako su spremni na to prepisno švrljanje, da im se ukaže konkretna prilika. I jadno je da većina ovih što nije prevarila, nije to uradila samo zato što nije imala priliku.
A neki se jednostavno ne usuđuju da stvore priliku, pa čekaju neki službeni put zajedno, ekskurziju, seminar, šta god, gdje im je sve servirano - hotel, daljina, diskrecija...
Nekad fkt mislim da ljudi uopće nisu monogamna stvorenja, već samo tradicijom tjerani da to, barem deklarativno, budu.
I ja sam se uvjerila u zadnje vrijeme da nažalost jeste tako prečesto. Ovo me danas isto poljuljalo, za nekoga za koga apsolutno vidim 0% želje da prevari da vidim takvu komunikaciju... Baš sam se razočaralaVjetar wrote: ↑Thu Apr 24, 2025 10:55 pmA čini mi se da nema te ili toga koji ne švrljaju, makar samo radi bustanja ega, tako.
Obično bi i otišli korak dalje ako su spremni na to prepisno švrljanje, da im se ukaže konkretna prilika. I jadno je da većina ovih što nije prevarila, nije to uradila samo zato što nije imala priliku.
A neki se jednostavno ne usuđuju da stvore priliku, pa čekaju neki službeni put zajedno, ekskurziju, seminar, šta god, gdje im je sve servirano - hotel, daljina, diskrecija...![]()
I što je najgore pretpostavljam da će se riješit, a on će tu djevojku kroz posao redovno viđati i putovati s njom u grupi, a ova moja prijateljica dugo, možda i nikad neće imati mir po tom pitanju
Zapitaš se koja je poenta i šta ne valja s ljudima u dugogodišnjim sretnim vezama
Per aspera ad astra 
Jel to ista ona sa teme droga, alkohol?
Pa jeste relevantno, možda je ipak svjesniji da mu nešto krije, nego što to izgleda 
Ne krije već 2 mjeseca ništa. To je gotovo. I nije opravdanje da flertaš sa drugom djevojkom
Per aspera ad astra 
Ma pretjerujete.
Ja sam pricao o flertu, koji je svakodnevna pojava, a ne o prevarama. Varat ce oni koji su odgojeni u nefunkcionalnoj porodici u kojoj je jedan od roditelja varao drugog. Ja poznajem vrlo mali broj ljudi koji je prevario svoje partnere (2-3), i to su bas upitni umovi 
Pa postoji i emotivna prevaraDmr wrote: ↑Thu Apr 24, 2025 11:12 pmMa pretjerujete.Ja sam pricao o flertu, koji je svakodnevna pojava, a ne o prevarama. Varat ce oni koji su odgojeni u nefunkcionalnoj porodici u kojoj je jedan od roditelja varao drugog. Ja poznajem vrlo mali broj ljudi koji je prevario svoje partnere (2-3), i to su bas upitni umovi
![]()
Per aspera ad astra 
Kako misliš ne krije već dva mjeseca? Priznala mu?
Ako nije, i dalje mu krije
A ne kažem da je opravdanje, ne tumači to tako naprečac. Već, možda je ipak svjestan da se nešto dešavalo, šta god on mislio da je to bilo. Njen problem je nemoguće bilo sakriti od njega ako žive zajedno. Ne u smislu da je morao skontati šta je u pitanju, već da je morao skontati da nešto ipak nije u redu sa njenim ponašanjem. A to "med i mlijeko" u njihovom odnosu kako ti to vidiš ili kako si već rekla, vjerovatno i iz njegove perspektive to nije bilo tako.
Bože sačuvaj da pravdam ga, ali da je tako kako kažeš među njima, onda ne bi on ni pomislio ni na flert sa nekom.
Emocionalna prevara podrazumijeva stvaranje i održavanje bliskog emocionalnog odnosa s nekime tko nije partner ili supružnik. Riječ je o odnosu koji ne uključuje fizičku bliskost, a zbog toga ga mnogi ne smatraju problematičnim. Međutim, pretjerano dijeljenje emocionalne intimnosti s nekime tko nije partner ili supružnik dugoročno stvara podlogu i za seksualnu prevaru, razaranje primarnog odnosa i povrijeđenost jedne ili više osoba.
Emocionalna prevara često se naziva “aferom srca i uma”, a u posljednjih nekoliko godina se o njoj više priča s obzirom na to da današnja kultura društvenih mreža pruža više mogućnosti za ovakvu vrstu nevjere. Iako naizgled beznačajna, emocionalna prevara je daleko više zabrinjavajuća nego se na prvi pogled čini, a mnogi se često pitaju kako prepoznati emocionalnu prevaru i shvatiti da nije riječ o nečem bezazlenom.
Emocionalne veze podrazumijevaju učestale i bliske razgovore, poruke i pozive koji u nekom trenutku postanu neprikladni i problematični zbog pretjerane razmjene osjećaja i misli. Tako se stvara veza koja oponaša bliskost romantične veze, a s vremenom se stvara i seksualna napetost ili romantična privlačnost koju je sve teže kontrolirati.
Per aspera ad astra 
Ovo sve nesto kao potencijalno iz cega se moze nesto izroditi, nidje veze dok se ne desi 
Ja od ljudi koliko sam upoznao u životu, barem 70% je varalo. Naravno, neće ti svi koji varaju sutra doći i pričati kako su prevarili (mada ih puno ima potrebu da to nekome ispriča).Dmr wrote: ↑Thu Apr 24, 2025 11:12 pmMa pretjerujete.Ja sam pricao o flertu, koji je svakodnevna pojava, a ne o prevarama. Varat ce oni koji su odgojeni u nefunkcionalnoj porodici u kojoj je jedan od roditelja varao drugog. Ja poznajem vrlo mali broj ljudi koji je prevario svoje partnere (2-3), i to su bas upitni umovi
![]()
Flert je okej kada iz prvog lica gledaju. Kada im partner flerta sa nekim, onda tim kojima je inače okej, više nije
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 200 Replies
- 2967 Views
-
Last post by Skitnica