Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by Bella »

:haaaj
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Jul 22, 2025 1:18 pm
Miljenice :obr

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:haaaj :jjkkuaas
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:slp nisam htjela sat al ode..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pozdrav svima, cvece damama :) :cv

Jos 400km do Beca :)

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Gura se @Bella :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Thu Jul 24, 2025 11:49 am
:qq
bolje kisha . nego pakao od sunca ..

..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jul 24, 2025 1:19 pm
Coolio wrote:
Thu Jul 24, 2025 11:49 am
:qq
bolje kisha . nego pakao od sunca ..

..
U Becu je 28 stepeni, tako da stizem na lepo vreme :)

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Image

:DE

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Da, ima isitine :D.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..KOji dio texta je istina ?

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Kako mislis koji? Pa taj sto si postavila :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Zuaka malo popioo sa drustuom :chrs

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DD kako malo.. dobro si ti potegnuo... :_)

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jul 24, 2025 8:41 pm
:DD kako malo.. dobro si ti potegnuo... :_)
Inam h ja dusu Bela draga :obr

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Dmr wrote:
Thu Jul 24, 2025 7:12 pm
:hahah

A dobra je mema. Šta mi znamo jedni o drugima? Ništa. Ćuvamo ovdje svoju privatnost i onda škrtarimo o sebi.

Prije par večeri uživajući u tropskoj noći kao beduin zbog čega je i nastalo ime Lejla, sjetim se jedne prijateljice koju znam dugo i odlučim da se okušam u lirskoj prozi i prvo mi na pamet padnu naizgled nespojivi Meša Selomović i Musa ćazim Ćatić i podijelim ih po pasusima spajajući ih u jednu nit da bih dobio cjelinu na jednu temu.
Ja sam samo ogrubjeli muškarac 'sred bitaka i bajoneta' sa nevidljivim 'pećinama duše' o kojima piše Halil Džubran u kojima ćeš naći 'samo čovjeka koji je kleknuo da se moli'. Zato ne sudi strogo.

Posveta prijateljici: U ogledalu tišine

Svježa ljetna noć pada kao neizgovorena molitva, tkanje između neba i zemlje, između duša koje šute, a ipak razumiju. Ti, prijateljice moja, poput boema Muse Ćatića, nosiš u sebi šapat vječnosti, onu mistiku koja ne traži potvrdu, već živi u tišini i sjeni.

Kao Meša Selimović koji je tražio smisao u praznini i neizrečenom, tako i ja tražim tvoju prisutnost u zraku što miriše na smilje i davna obećanja. Nije to traženje, već prizivanje jer prijateljstvo je poput vatre u noći: tiho gori, a bez njega se mrak množi.

Ti si moje ogledalo u kojem se ogleda život bez laži i lažnih osmijeha. Tvoja tišina taj prostor između riječi krije dubine poput one Selimovićeve, gdje se čovjek suočava sa samim sobom i pronalazi prijatelja u drugom biću.

Kao da si mi poslana od same Hekate, čuvarice raskršća, da me naučiš kako da budem tu, a opet slobodan. Kao što Musa Ćazim piše:

“U mračnom ćošku duše neka svjetlo traje.”

Tvoje prijateljstvo je to svjetlo, ne blještavo, već postojano i duboko, koje me vodi i kad je put skriven.
U ovoj ljetnoj noći, ispod srebrene zavjese mladog mjeseca, osjetim kako se duše stapaju u nevidljivi ples. Kao da je sama ljubav postala most, ali ne ljubav koja veže, već ona koja oslobađa. Platonska, čista, bez očekivanja.

Tvoje prisustvo nije zvuk, već tišina koja govori. Nisi moj spas, niti moja sudbina, ti si moj saputnik na putu, moj brat pod nebeskim svodom, moja sjena i svjetlost u jednom.

I dok mjesec miluje krovove i drveće, dok se cvrčci pretvaraju u sjetne pjesnike, komarci traže spoznaju, zahvaljujem što me razumiješ bez riječi, što me držiš bez dodira. Jer kako Meša kaže:

“Kad spoznaš sebe, pronaći ćeš i onog drugog.”

Ti si ta spoznaja. Moje drugo ja u svježini ljetne noći.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

deksametazon wrote:
Thu Jul 24, 2025 11:39 pm
Dmr wrote:
Thu Jul 24, 2025 7:12 pm

A dobra je mema. Šta mi znamo jedni o drugima? Ništa. Ćuvamo ovdje svoju privatnost i onda škrtarimo o sebi.

Prije par večeri uživajući u tropskoj noći kao beduin zbog čega je i nastalo ime Lejla, sjetim se jedne prijateljice koju znam dugo i odlučim da se okušam u lirskoj prozi i prvo mi na pamet padnu naizgled nespojivi Meša Selomović i Musa ćazim Ćatić i podijelim ih po pasusima spajajući ih u jednu nit da bih dobio cjelinu na jednu temu.
Ja sam samo ogrubjeli muškarac 'sred bitaka i bajoneta' sa nevidljivim 'pećinama duše' o kojima piše Halil Džubran u kojima ćeš naći 'samo čovjeka koji je kleknuo da se moli'. Zato ne sudi strogo.

Posveta prijateljici: U ogledalu tišine

Svježa ljetna noć pada kao neizgovorena molitva, tkanje između neba i zemlje, između duša koje šute, a ipak razumiju. Ti, prijateljice moja, poput boema Muse Ćatića, nosiš u sebi šapat vječnosti, onu mistiku koja ne traži potvrdu, već živi u tišini i sjeni.

Kao Meša Selimović koji je tražio smisao u praznini i neizrečenom, tako i ja tražim tvoju prisutnost u zraku što miriše na smilje i davna obećanja. Nije to traženje, već prizivanje jer prijateljstvo je poput vatre u noći: tiho gori, a bez njega se mrak množi.

Ti si moje ogledalo u kojem se ogleda život bez laži i lažnih osmijeha. Tvoja tišina taj prostor između riječi krije dubine poput one Selimovićeve, gdje se čovjek suočava sa samim sobom i pronalazi prijatelja u drugom biću.

Kao da si mi poslana od same Hekate, čuvarice raskršća, da me naučiš kako da budem tu, a opet slobodan. Kao što Musa Ćazim piše:

“U mračnom ćošku duše neka svjetlo traje.”

Tvoje prijateljstvo je to svjetlo, ne blještavo, već postojano i duboko, koje me vodi i kad je put skriven.
U ovoj ljetnoj noći, ispod srebrene zavjese mladog mjeseca, osjetim kako se duše stapaju u nevidljivi ples. Kao da je sama ljubav postala most, ali ne ljubav koja veže, već ona koja oslobađa. Platonska, čista, bez očekivanja.

Tvoje prisustvo nije zvuk, već tišina koja govori. Nisi moj spas, niti moja sudbina, ti si moj saputnik na putu, moj brat pod nebeskim svodom, moja sjena i svjetlost u jednom.

I dok mjesec miluje krovove i drveće, dok se cvrčci pretvaraju u sjetne pjesnike, komarci traže spoznaju, zahvaljujem što me razumiješ bez riječi, što me držiš bez dodira. Jer kako Meša kaže:

“Kad spoznaš sebe, pronaći ćeš i onog drugog.”

Ti si ta spoznaja. Moje drugo ja u svježini ljetne noći.
Prelijepo
Per aspera ad astra :fiju

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ušla sam u 7. dan bez duhana :nak.
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Krecem za Beograd :)

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

Sarajevo je u najnovijem izdanju britanskog magazina National Geographic Traveller predstavljeno kao jedna od najboljih evropskih destinacija za posjetu u 2025. godini.

https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /250725043

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

:D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nisam postavio Cecu zbog nje same nego uskoro ulazim u Beograd. Pesma se tako zove

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

pa biraj koju pjesmu ko izvodi.

. ova je snimljena '95. :-? :/*

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6869 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies