Samo da kažem
Re: Samo da kažem
Dobro jutro 
Koliko puta možeš isti ispit polagati? Negdje je granica tri puta. Ako ne položiš treći put padaš godinu, onda moraš sve ispočetka.
To pravilo važi u Njemačkoj i Austriji, da te poslije 3. ili 4. puta izbacuju sa faksa i nemaš pravo više upisati nijedan srodan fakultet u državi. Kod nas se može izlaziti koliko god puta hoćeš, često studenti izlaze "turistički", da vide način ispitivanja i slično
Per aspera ad astra 
Pa očito je da gradivo nije savladano ako se izlazi i pada na istom ispitu nekoliko puta, u ovom slučaju koliko se god hoće.biljka wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:07 pmTo pravilo važi u Njemačkoj i Austriji, da te poslije 3. ili 4. puta izbacuju sa faksa i nemaš pravo više upisati nijedan srodan fakultet u državi. Kod nas se može izlaziti koliko god puta hoćeš, često studenti izlaze "turistički", da vide način ispitivanja i slično
Nisam rekla da ja u ovom slučaju padam koliko puta hoću. Štaviše pregorila sam od ponavljanja jednoteistog gradiva. Mislim da je bar 90% savladano, ali da je preobimno odgovarati 400 stranica i 25 poglavlja, a da ne miješam stvari i da sa druge strane ne dobijam potpitanja. Ako želiš da znaš je li neko nešto savladao onda postavljaš pitanja, a ne čekaš da ti sam student ispriča jer u lekciji od 20 stranica lekcije teško da ću potrefiti baš tu stavku/rečenicu koja je profesoru u datom momentu naumpala da želi da je čujeCapri wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:10 pmPa očito je da gradivo nije savladano ako se izlazi i pada na istom ispitu nekoliko puta, u ovom slučaju koliko se god hoće.biljka wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:07 pmTo pravilo važi u Njemačkoj i Austriji, da te poslije 3. ili 4. puta izbacuju sa faksa i nemaš pravo više upisati nijedan srodan fakultet u državi. Kod nas se može izlaziti koliko god puta hoćeš, često studenti izlaze "turistički", da vide način ispitivanja i slično
Per aspera ad astra 
vjerujem da si pitala kolege. jel to njegov uobichajeni nachin komunikacije ?
.............................................................................................
Ovi koji su položili, je l’ i njih tako ispitivao? To je sigurno jedan od onih profesora koji želi da mu knjigu njegovu kupiš ili je samo običan moron koji voli superiornost.biljka wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:30 pmNisam rekla da ja u ovom slučaju padam koliko puta hoću. Štaviše pregorila sam od ponavljanja jednoteistog gradiva. Mislim da je bar 90% savladano, ali da je preobimno odgovarati 400 stranica i 25 poglavlja, a da ne miješam stvari i da sa druge strane ne dobijam potpitanja. Ako želiš da znaš je li neko nešto savladao onda postavljaš pitanja, a ne čekaš da ti sam student ispriča jer u lekciji od 20 stranica lekcije teško da ću potrefiti baš tu stavku/rečenicu koja je profesoru u datom momentu naumpala da želi da je čujeCapri wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:10 pmPa očito je da gradivo nije savladano ako se izlazi i pada na istom ispitu nekoliko puta, u ovom slučaju koliko se god hoće.biljka wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:07 pm
To pravilo važi u Njemačkoj i Austriji, da te poslije 3. ili 4. puta izbacuju sa faksa i nemaš pravo više upisati nijedan srodan fakultet u državi. Kod nas se može izlaziti koliko god puta hoćeš, često studenti izlaze "turistički", da vide način ispitivanja i slično
interesantno. Capri, chini mi se pita . ili misli na isto. shto sam vech napisala??
.... tako neshto sam primjetila na forumima?
ne kontam, koji je fol ,,
.............................................................................................
Ma naravno, tako nam je svima, ali neki redovnije uče pa im se ne pomiješa toliko. Razlika između neke 9ke i 6tice su baš detalji. Voli on malo superiornost, ne položi puno ljudi i vidi se da uživa u tome. Uvijek kontam treba mi da se slegne malo, ali ne sliježe se. Imam popravni za dvije sedmice, trebalo bi biti to toCapri wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 5:44 pmOvi koji su položili, je l’ i njih tako ispitivao? To je sigurno jedan od onih profesora koji želi da mu knjigu njegovu kupiš ili je samo običan moron koji voli superiornost.biljka wrote: ↑Wed Jan 28, 2026 4:30 pmNisam rekla da ja u ovom slučaju padam koliko puta hoću. Štaviše pregorila sam od ponavljanja jednoteistog gradiva. Mislim da je bar 90% savladano, ali da je preobimno odgovarati 400 stranica i 25 poglavlja, a da ne miješam stvari i da sa druge strane ne dobijam potpitanja. Ako želiš da znaš je li neko nešto savladao onda postavljaš pitanja, a ne čekaš da ti sam student ispriča jer u lekciji od 20 stranica lekcije teško da ću potrefiti baš tu stavku/rečenicu koja je profesoru u datom momentu naumpala da želi da je čuje
Per aspera ad astra 
Razlika izmedju šestice i devetke je ogromna. Šesticom zadovoljavaš neki minimum dokazujući vrlo malu dozu rasuđivanja dok devetkom dokazuješ da vladaš dobro štivom. Sretno u svakom slučaju 
Obavila sam i taj transfer, sad cekamo 
Sad sam sebi dala injekciju clexana, moram jos 11 puta...
Trebaš se pripremiti za dvojke- možda čak trojke
Tu su najveće šanse za to.
Sigurna sam da i za taj možeš pronaći i razlog a i konačno rješenje..biljka wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 11:26 amMa ide sve, ali je taj zapeo baš. 400 strana odjednom je baš puno da ti se ne pomiješa, a evo ovaj danas sam položila![]()
Dan 5 embrion = blastocista
Kultura blastociste je proces uzgoja embrija do stadija blastociste izvan ljudskog tijela, u laboratorijskim uvjetima. Nakon što dođe do oplodnje, formira se embrij. Embrionalne stanice se dijele i množe tokom 5 do 6 dana da bi postale blastocista.
Za razliku od transfera embrija treći dan nakon oplodnje, embrij u stadiju blastociste dobijamo peti ili šesti dan nakon oplodnje. Prednost transfera embrija u stadiju blastociste jeste što omogućava bolje rezultate, jer možemo sa sigurnošću prepoznati koji su embriji najkvalitetniji, te time povećavamo vjerovatnoću za ostvarivanje trudnoće i rođenje zdravog djeteta.
@biljka cestitam na polozenom ispitu
Hvala draga Polaris. Čitam tvoje postove ovih dana i nešto mi toplo oko srca
Per aspera ad astra 
Pozdrav svima, cvece damama
Najdrazoj Peace buket ruza
Lep dan vam zelim
Najdrazoj Peace buket ruza
Lep dan vam zelim