Sarajevo posjeta
Re: Sarajevo posjeta
vrlo bitna informacija je. kakava je atmosfera u Sarajevu, ne toliko za 'domache' vech za svakoga ,ko dolazi kao turista/ posjetioc//
mene su prolaznici upozoravali. pazi torbu na ledjima. ta ti hoche da otme. okrenem se. kad iza mene mala romkinja...
. ovaj incident je tragedija... i istina . kako se prevoziti u gradu.: zadnje godine sam odustala od uzimanja taxi sluzbe. vozachi ko sumanuti. ulijechu/ prestizu. nevidjeno. . ma. bolje i pjeshke .. te godine sam koristila javni prevoz Centrotrans autobuese. i bili su super..
. naravno da je i on u shoku. od svega... i reakcije su razlichite... ali par izjava i ponashanje. je ochigledno bezdushno, on je na prvom mjestu sebe stavio.. ne zrtve...
..nisam nigdje prochitala da se izvinuo roditeljima nastradalih..
.............................................................................................
Mozda je covek pod lekovima od svog tog stresa pa nije ni svestan sta izjavljuje...A mozda je i svestan da drzava nikada ne bi priznala krivicu pa ima strah da ce okriviti njega...Pitanje je kome verovati i da li ce to uopste posteno i objavljivati...Medije drzi drzava pa sada pitanje je kako ce se prema tom slucaju ophoditi.
Ja sam odustao od kupovine stana u Sarajevu, ranije sam bio zagrejan ali sada ne,iz mnogo razloga...Niti mi se svidja ta atmosfera tamo...Volim otici tamo, ici cu na 10-ak dana zbog drustva...
Ja sam odustao od kupovine stana u Sarajevu, ranije sam bio zagrejan ali sada ne,iz mnogo razloga...Niti mi se svidja ta atmosfera tamo...Volim otici tamo, ici cu na 10-ak dana zbog drustva...
Nisam uopšte doživjela tako. Podigao je ruke i govorio "Hvala vam" kao zahvalu kolegama jer da nije bilo pritiska ko zna. I vidjelo se da je više zbunjen nekako nego sretan kako mu ljudi prilaze. Teško da je kriv, istraga će pokazati, ali sve ukazuje na to da se takvi kvarovi i problemi sa gasom/vožnjom dešavaju svakodnevno. Ovdje je kobna bila raskrsnica u kojoj se desilo.Bella wrote: ↑Sun Feb 15, 2026 7:00 pm. nisam sigurna da razumijem znachenje rijechi'.zacatavat'.. po nekom nagovjestaju.. chini mi se da znaci.ne pisati ..
..niti jednim gestom .nije pokazao sazaljenje..osoba koje su povrijedjene, cak i smrtno nastradali.......
prva reakcija. je bila..tramvaj je kriv..![]()
. izachi sa podignutim rukama. to je znak -pobjede. odusevljenja.... ali. sluchaj nije gotov.
djevojka se bori za zivot...ako prezivi.. s jednom nogom.. u tim godinama.. shta rechi?![]()
Per aspera ad astra 
biljka wrote: ↑Sun Feb 15, 2026 11:53 pmNisam uopšte doživjela tako. Podigao je ruke i govorio "Hvala vam" kao zahvalu kolegama jer da nije bilo pritiska ko zna. I vidjelo se da je više zbunjen nekako nego sretan kako mu ljudi prilaze. Teško da je kriv, istraga će pokazati, ali sve ukazuje na to da se takvi kvarovi i problemi sa gasom/vožnjom dešavaju svakodnevno. Ovdje je kobna bila raskrsnica u kojoj se desilo.
..ko zna. sta mu se to moglo desiti u zatvoru? dok se ne zavrshi istraga/
shta je sa roditeljima i familijom djevojke..koju niko ne spominje... izgubila nogu..
vozach chak niti jedne ogrebotine .nije dozivio..
. jeste smushen. i takav je od pochetka. izgleda da je to 'njegov izgled'..
. tachno jeste. da dvije osobe ne vide stvar istim 'ochima'.. tako.. na sudjenjima. svjedochenje svjedoka mi nije mjerodavno..
.............................................................................................
Pa pritvor se određuje samo ako je neko prijetnja ostankom na slobodi. Ako se dokaže da jest kriv, logično da će biti uhapšen. Ali u ovom slučaju procijenili su da nema razloga da čovjek leži do kraja istrageBella wrote: ↑Mon Feb 16, 2026 2:29 ambiljka wrote: ↑Sun Feb 15, 2026 11:53 pmNisam uopšte doživjela tako. Podigao je ruke i govorio "Hvala vam" kao zahvalu kolegama jer da nije bilo pritiska ko zna. I vidjelo se da je više zbunjen nekako nego sretan kako mu ljudi prilaze. Teško da je kriv, istraga će pokazati, ali sve ukazuje na to da se takvi kvarovi i problemi sa gasom/vožnjom dešavaju svakodnevno. Ovdje je kobna bila raskrsnica u kojoj se desilo.ne bi trebalo da Sud radi pod pritiskom. od bilo koga....
..ko zna. sta mu se to moglo desiti u zatvoru? dok se ne zavrshi istraga/
shta je sa roditeljima i familijom djevojke..koju niko ne spominje... izgubila nogu..![]()
vozach chak niti jedne ogrebotine .nije dozivio..vrlo chudno. ali valjda che se snimci . pokazati. stvarne okolnosti..
. jeste smushen. i takav je od pochetka. izgleda da je to 'njegov izgled'..
. tachno jeste. da dvije osobe ne vide stvar istim 'ochima'.. tako.. na sudjenjima. svjedochenje svjedoka mi nije mjerodavno..
I djevojčica se i dalje spominje uredno i na protestima i u medijima. Bori se za život još
Per aspera ad astra 
pritvor je za 'osumnjichenog'. koliko che biti u protvoru.. e, tu ima svashta..
. i ako daju 'ostavke' ne znachi da su 'nevini'..
a . trenutno . nije vrijeme za turistu, biti u Sarajevu..za sarajlije.. njima je ovo svakodnevnica..
Za osumnjičenog ako postoji neka prijetnja tipa da će ponoviti krivično djelo. Ovdje čak i da je bio nehat, nepažnja, procijenjeno je da neće nikoga ugroziti na slobodi
Per aspera ad astra 
Ako je vozio po standardima kojih se uvek pridrzavao,onda vozac nije ni kriv...Drzava u tom slucaju snosi odgovornost zbog neredovne kontrole pruga ili ako je postojao kvar u tramvaju i slicno...
mene je ova tragedija toliko potresla a nisam to dijete poznavala. zao mi njegove mladosti, talenta. ljepote. tuga beskrajna i nenadoknadiv gubitak. neko je negdje napisao "osta bosna bez pikasa"... jer je kazu bio iznimno talentovan. strasna, strasna tragedija.
Nesreća se dogodila kod Zemaljskog muzeja BiH, a u njoj je stradao mladić iz Brčkog Erdoan Morankić (23), dok je teško povrijeđena djevojka (17). Njoj je noga amputirana i još uvijek je na hospitalizaciji

a na proteste se pojavljuju . Memic i ostali roditelji tragicno izgublejne djece.
mislim da im nije mjesto na ovim protestima..
Neki roditelji nakon slicnih tragedija ne žele izlaziti u javnost.
Možda je slično i sa roditeljima Elle.. Ja vjerujem da su svi sretni jer se probudila, bilo je u kritičnom stanju,pitanje života. Sta sad oni trebaju.. Zaista preteška situacija. I sa jednom nogom, može biti sretna..U nesreći je imala sreće, nadam se njenom brzom oporavku.
Okružena je medicinskim osobljem, oni znaju kako se osjeća, kako je reagirala, nakon buđenja..kao i njeni roditelji.
Zamislimo situaciju da izađu u javnost fotos od Elle iz bolničkog kreveta sa roditeljima.. Da li bi to bilo vise ok, i da li nam je neophodno da znamo puno vise o stanju u kojem je trenutno..
Nakon oporavka, možda onda bude htijela pričati / pisati o tome.. još uvijek je maloljetna..
Možda je slično i sa roditeljima Elle.. Ja vjerujem da su svi sretni jer se probudila, bilo je u kritičnom stanju,pitanje života. Sta sad oni trebaju.. Zaista preteška situacija. I sa jednom nogom, može biti sretna..U nesreći je imala sreće, nadam se njenom brzom oporavku.
Okružena je medicinskim osobljem, oni znaju kako se osjeća, kako je reagirala, nakon buđenja..kao i njeni roditelji.
Zamislimo situaciju da izađu u javnost fotos od Elle iz bolničkog kreveta sa roditeljima.. Da li bi to bilo vise ok, i da li nam je neophodno da znamo puno vise o stanju u kojem je trenutno..
Nakon oporavka, možda onda bude htijela pričati / pisati o tome.. još uvijek je maloljetna..
Dan Nezavisnosti
, s modernim 'traktorima'..
podsjecha me na "oluja'

, s modernim 'traktorima'..

Glavni razlog poskupljenja je snažan rast cijena goriva, a posebno dizela, na benzinskim pumpama zbog rata u Iranu.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pos ... /260324164Prve informacije govore da će polazna cijena vožnje iznositi 3 KM, a svaki pređeni kilometar iznosit će 2,20 KM.
Trenutno je polazna cijena vožnje (start) 2,50 KM, a jedan kilometar 1,50 KM.
manje bakshisha i tu smo na staroj cijeni..
Nažalost neBella wrote: ↑Tue Mar 24, 2026 10:17 pm@biljka posjechujesh li ovakve event..e
https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/od ... /260324187
![]()
Samo kulturne
Per aspera ad astra 
Daaa
Biće još događaja
Tokom Dana Frankofonije bit će upriličena Sedmica frankofonog filma, program za djecu posvećem Štrumpfovima, otvaranje izložbe "Paris, Paris, Paris" autora Milomira Kovačevića Strašnog u Francuskom institutu. Ova izložba će ostati kao stalna postavka u prostoru Instituta.
Programi će biti održavani i u Banjoj Luci gdje će biti upriličeno veče karaoke na francuskom jeziku. Također je na programu i trostruka izložba fotografija, u partnerstvu sa VII Fondacijom, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Fotografije će izlagati Éric Bouvet, Tomas van Houtryv i Pierre i Alexandra Boulat.
Programi Dana Frankofonije biće održani i u Mostaru, gdje će između ostalog biti predstavljen dvojezični strip "Rencontre fortuite", gastronomsko putovanje kroz Francusku i Bosnu i Hercegovinu, uz izložbu stripova (Senad Mavrić i Filip Andronik). Programi Dana Frankofonije bit će organizirani i u Konjicu, Bijeljini, Trebinju, Maglaju i Brčkom.
Per aspera ad astra 
Prizivam putovanje u Sarajevo
i ti chesh jedan dan sa biciklo ... i jedna porcija 'chevipi ':hahah
129 . voznja.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 845 Views
-
Last post by Revizor
-
- 9 Replies