Samo da kažem
Re: Samo da kažem
@biljka
Da.. znam biti uz to ponekad i oštra.. Slabo kad bez validnih motiva.
I iznenađuje me što tebe toliko žulja riječ koju sam uptrijebila (a paragoniraš s besposlicarenjem
kao reakciju za njihovo zajedničko i gotov identično djelovanje iz posta u post od samog početka.
A uopće te ne dotiče Bellin rječnik.. Možda nisi dosta toga uopšte ni čitala pa da ponovim..
I ako sve ukupno samo svedeš na ružne riječi s obje strane.. Ti ne pokazuješ objektivnost..
I da ponovim nanovo i ovo:
Većina njenih upisa.. ne samo ove prilike.. nosi i reda formulacije vrijeđanja, omalovažavanja ili pod*ebavja ovog ili onog...
A i ti si naravno slobodna da misliš, čitaš ili pričaš i drugačije.
I iznenađuje me što tebe toliko žulja riječ koju sam uptrijebila (a paragoniraš s besposlicarenjem
A uopće te ne dotiče Bellin rječnik.. Možda nisi dosta toga uopšte ni čitala pa da ponovim..
(valjda nama koji vidimo šta i kako piše)Seoska družina
(Ovo je bilo upućeno meni)koji jadan zivot ti zeno imash
" Ovo za Peace.. pokušaj diskreditacije inteligencije.ko curica u obdanishtu
.. i ovo za Peace..jako neobrazovano izrazavanje
i ovonismo svi na istom novou razumijem..
Ovo je i za Peace a i za mene..avlija puna perushki. kovrdjavih a i onih drugih
I ako sve ukupno samo svedeš na ružne riječi s obje strane.. Ti ne pokazuješ objektivnost..
Većina njenih upisa.. ne samo ove prilike.. nosi i reda formulacije vrijeđanja, omalovažavanja ili pod*ebavja ovog ili onog...
Koje ulje? Neko maslinovo? Koristim i ja.Bella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 5:53 pmima kod i mene, probala sam jednom. zeljanica. bila je ok ali.. suva. dok kad svoju zamrznem. nije suva, ..nije jeftinije globalno. ali nadje se proizvoda, ako se ima vremena trazitiGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 4:14 pmImaju kod nas i one zaledjene male pitice, mali zvrkovi...ali dosmcha je domacha...
I donet zaledjeni....i pilechi...tak
Jeftinija hrana kod tebe nego kod mene...
Imam novi umak pesto za pastu.... Kombinacija riba tuna, ribanac, i taj umak...Bash super...nisam to prije jeo...
Tak kako ti spremash?
Dobar... mašallah...ko hljeb...
Poslom obavezama tak...
Kiša u Sarajevu...
Kod tebe? Kako si ti u najboljim godinama?![]()
![]()
taj pesto. ne kupujem, nekad pravila ,ali mi bude zestoko. za jesti ..
.uglavnom lagano, ulje . nachi ukusno... ribani sir. nekad dodam pavlaku. nekad to izgleda sirotinski ali meni dobro..![]()
azijati u rizu kao i tjesteninu pred pochetak jela ..dodaju svjeze jaje i pomjeshaju.. to teshko i gledam.. ne svidja mi se . mada kao dijete sam mogla 'takvo jaje..
hm , ne osjetim veliku razliku u godinama ..po nekom poslu.. nekad se chini kao da su stale.. ako se ne rade tezi fizichki poslovi.. mislim da je ok da se produzi do 70. mozda 72... narod je vitalan..samo treba shetati
Gledao sam to jaje riza. Imaju neka kineska japanska jela specijaliteti
Ali chimbur mozhe.
Gdje che biti druge u tvojim godinama.
Ti pravish one mikro porcije... I one kako se zovu mufini
Nauchio sam krompir piru da pravim.
Tako to...ogladnio sam idem nesto da spremim.
Be highirly man not sikirly man

.............................................................................................
.. kod mene susha,,
. . kisne li ti kucha/ vila
.............................................................................................
. idem josh uvijek tj shetam..
Fulila si poentu svega što sam napisala i iskreno mi se više ne da objašnjavati. Moj komentar ćeš očito tumačiti onako kako želiš bez obzira na to šta ja kažem jer je problem izgleda to što nisam izabrala stranu u priči koja se svodi na "ona je rekla", "mi smo rekle", "tebe dotiče", "tebe ne dotiče"Ina wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 7:22 pm@biljka
I iznenađuje me što tebe toliko žulja riječ koju sam uptrijebila (a paragoniraš s besposlicarenjemkao reakciju za njihovo zajedničko i gotov identično djelovanje iz posta u post od samog početka.
(valjda nama koji vidimo šta i kako piše)Seoska družina
(Ovo je bilo upućeno meni)koji jadan zivot ti zeno imash
" Ovo za Peace.. pokušaj diskreditacije inteligencije.ko curica u obdanishtu
.. i ovo za Peace..jako neobrazovano izrazavanje
i ovonismo svi na istom novou razumijem..
Ovo je i za Peace a i za mene..avlija puna perushki. kovrdjavih a i onih drugih
Imala sam vrlo sličnu situaciju i u stvarnom životu, gdje su me tjerali da biram stranu između ljudi koji su mi bili najbliži. Tada sam radije izabrala da budem sama, što i jesam, nego da dopustim da me razvlače između "ali ona je to uradila" i "ali on je to uradio"
Zato mi je posebno čudno kad se i ovdje ljudi nađu da dijele ko je šta rekao, ko je kriv, ko je u pravu, ko je ovo, a ko ono, kao da je sve moguće svesti na dvije strane i etikete.
Hoću reći da, čak i kada su u pitanju mnogo veće i važnije stvari, odnosno ljudi koji su mi bili najvažniji, nikada nisam gledala svijet i tuđe postupke crno-bijelo (osim osnovnih utvrđenih činjenica, što uvijek napokinjem). Svjesno sam izabrala život (i to vrlo rano) bez porodične podrške i ljubavi umjesto da pristanem na takve podjele. Zato mi je malo apsurdno za očekivati da ću se ovdje svrstati na nečiju stranu samo zato što je neko nešto rekao o nekome. To jednostavno nije način na koji posmatram ljude i situacije i ne planiram ga mijenjati
Per aspera ad astra 
bilo koje volish. maslinovo je dobro. ja kupim i od hempa. ili avakado,,,,moguche da ima i kod tebeGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 7:50 pmKoje ulje? Neko maslinovo? Koristim i ja.
Gledao sam to jaje riza. Imaju neka kineska japanska jela specijaliteti ne svidja mi se. Mislim da bi mene odmah to najurilo u klozet
Ali chimbur mozhe.
Ti pravish one mikro porcije... I one kako se zovu mufini oni nekakvi kolachici...
. mufin mi je uz kafu... ima josh novih prizvoda
zar je problem piru naparviti.. mada , ne dodajem mlijeko sir i tao te zezancije. samo ga izgnjechim i dodam ulje . ako je krompir dobar . nista ti ne treba uz .. moze samo takav da se jede
Pa nisam je pravio iskreno da ti kazhemBella wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 8:43 pmbilo koje volish. maslinovo je dobro. ja kupim i od hempa. ili avakado,,,,moguche da ima i kod tebeGudi wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 7:50 pmKoje ulje? Neko maslinovo? Koristim i ja.
Gledao sam to jaje riza. Imaju neka kineska japanska jela specijaliteti ne svidja mi se. Mislim da bi mene odmah to najurilo u klozet
Ali chimbur mozhe.
Ti pravish one mikro porcije... I one kako se zovu mufini oni nekakvi kolachici...
. mufin mi je uz kafu... ima josh novih prizvoda![]()
zar je problem piru naparviti.. mada , ne dodajem mlijeko sir i tao te zezancije. samo ga izgnjechim i dodam ulje . ako je krompir dobar . nista ti ne treba uz .. moze samo takav da se jede![]()
pojednostavi zivot ..
Kakvih novih proizvoda...neshto...hm...
Bosna avokado...jok...
Tak to... spavam.
Dobro vece svima...
Nema Peace celog dana ???
Nema Peace celog dana ???
jesi li ..pokushao sa dostavom

....avocado ulje nema mirisa. ja ga koristim u sve shto pravim. ne dresing za salatu. jer je i ne pravim.. mislim da je bolhe maslinovo
. naleti mi ova voda..Zamzam... jesi li je probao ?
moja prijateljica mi jednom reche da je donijela iz Mecce..

5 litara ..$94.95 USD
biljka wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 8:40 pmHoću reći da, čak i kada su u pitanju mnogo veće i važnije stvari, odnosno ljudi koji su mi bili najvažniji, nikada nisam gledala svijet i tuđe postupke crno-bijelo (osim osnovnih utvrđenih činjenica, što uvijek napokinjem). Svjesno sam izabrala život (i to vrlo rano) umjesto da pristanem na takve podjele. Zato mi je malo apsurdno za očekivati da ću se ovdje svrstati na nečiju stranu
Mozda da izaberesh, politiku.. u Bosni je takvih kao ti malo............. sjecham se teme na politici i tvojim stavovima.. uglavnom se slazem sa ...
..kojem konstutivnom narodu pripadash.... pretpostavljam ... jednom sigurno ne ..
Neka politike i konstitutivnihBella wrote: ↑Fri Jun 12, 2026 12:36 ambiljka wrote: ↑Thu Jun 11, 2026 8:40 pmHoću reći da, čak i kada su u pitanju mnogo veće i važnije stvari, odnosno ljudi koji su mi bili najvažniji, nikada nisam gledala svijet i tuđe postupke crno-bijelo (osim osnovnih utvrđenih činjenica, što uvijek napokinjem). Svjesno sam izabrala život (i to vrlo rano) umjesto da pristanem na takve podjele. Zato mi je malo apsurdno za očekivati da ću se ovdje svrstati na nečiju stranu![]()
Mozda da izaberesh, politiku.. u Bosni je takvih kao ti malo............. sjecham se teme na politici i tvojim stavovima.. uglavnom se slazem sa ...
..kojem konstutivnom narodu pripadash.... pretpostavljam ... jednom sigurno ne ..![]()
Per aspera ad astra 
Jesam...to je sa hadza voda...zdrava....pije se za napredak...tak...uchi se na nju pa se pije...Bella wrote: ↑Fri Jun 12, 2026 12:16 amdal da tipkam kad spavash .
....avocado ulje nema mirisa. ja ga koristim u sve shto pravim. ne dresing za salatu. jer je i ne pravim.. mislim da je bolhe maslinovo
. naleti mi ova voda..Zamzam... jesi li je probao ?
moja prijateljica mi jednom reche da je donijela iz Mecce..
5 litara ..$94.95 USD![]()
Kod nas u BiH nije skupa...
Cijena kod tebe mashalla
Kakva si ko zhena?
Nego...spremni za navijanje večeras?
Dobro jutro na forum
pijem kafu . i strazujem porijeklo zamzam vodue
kazu ..
Kraljevina Saudijska Arabija ne izvozi vodu Zamzam. To je jedan od proizvoda čiji je izvoz zabranjen u skladu sa zakonima Kraljevine. Međutim, svakom hodočasniku na hadžu i umri dozvoljeno je ponijeti jednu bocu vode Zamzam koja je posebno pripremljena za putovanje.
dakle . to shto se kupuje van saudije je fake..
Dobro vece svima 
Dobro jutro majstori.
Lep dan zelim svima
@Peace , vrati se na forum
Lep dan zelim svima
@Peace , vrati se na forum
-
- Similar Topics
- Replies
- Views