( Ne) ljubazne prodavačice
( Ne) ljubazne prodavačice
Danas popdne odem u jednu prodavnicu, odem u odjel u kojem sam mislila pronaći sto trebam i vidim da nema, a nedaleko vidim jednu prodavačicu,,slaže nešto u karton, i pridem joj pozdravim je, izvinem se na ometanju i pitam je, da li imaju to sto trazim, mislila sam možda nema trenutno na policama.. ..Bila je sageta, u momentu kada sam joj prišla, odgovorila mi je nije se ni uspravila, bukvalno glava joj je bila u kartonu..
Ja nju ništa nisam razumila sta mi je odgovorila, samo sam se zahvalila i produžila dalje..
Očigledna neljubaznost..
Razumijem ja njen posao ok sve to ali striktni minimum sam očekivala ..Da mi bar odgovori na pitanje, nisam tražila nemoguce..
Da li vam je presudno da su sa vama prodavci ljubazni, ili se ne osvrćete na njihovo ponasanje?Vratite li se tamo gdje su prodavci neljubazni?
Jesmo li mi kupci nekada nerealni i očekujemo previše ?
Sta je vama gore
neljubazni prodavci, ili prezahtjevni kupci ? 
Ja nju ništa nisam razumila sta mi je odgovorila, samo sam se zahvalila i produžila dalje..
Očigledna neljubaznost..
Da li vam je presudno da su sa vama prodavci ljubazni, ili se ne osvrćete na njihovo ponasanje?Vratite li se tamo gdje su prodavci neljubazni?
Jesmo li mi kupci nekada nerealni i očekujemo previše ?
Sta je vama gore
Re: ( Ne) ljubazne prodavačice
pa da. izvine se na ometanju... i ochekuju bar minimum.... dakle svjesno znaju da rade na ometanju...
.............................................................................................
Slazem se sa Biljkom. Vise ima nekulturnih kupaca nego prodavacica/prodavca. Jos ako neko od radnika pogresno otkuca racun,e onda krece hajka. Tacno je, ima prevaranata na kasi ali jako mali broj.
Otkako sam radila taj posao shvatila sam da većina ljudi koji rade za šalterom ne krene neljubazno i neugodno. Kroz godine te posao nauči da budeš drzak
Per aspera ad astra 
To sam zeleo napisati ali zaboravih.
Takvi radnici svakakvu vrstu ljudi srecu...
Takvi radnici svakakvu vrstu ljudi srecu...
Neki kupci se drze parole”kupac je kralj” i time misle da im je sve dozvoljeno.
Ne podnosim nepristojnost ma o kome god da ke riječ . Sve ima svoje granice.
Osnovna kultura se nosi iz kuće, i prati do groba.
Ne podnosim nepristojnost ma o kome god da ke riječ . Sve ima svoje granice.
Osnovna kultura se nosi iz kuće, i prati do groba.
Nikada nisam bio drzak prema prodavcu/prodavacici bas kao ni prema konobaru/konobarici. Cak i kada nisu namejani ja nekako mogu da ih razumem. Ko zna na kakve ljude nailaze...
kad ljudi zaborave shta su pisali. 'hochu kusur nechu zvaku..' ne izgleda prijateljska konverzacija
.............................................................................................
Ne zaboravljam ja sta pisem...Ovo se odnosi kada nemam razloga da budem grub ja nisam nikada grub. Kada neko zeli da me napravi majmunom e onda sam drugaciji...Govorim o ljudima koji se iz cista mira izivljavaju nad nekim. Dodju nadrndani pa im je radnik na kasi ili u kaficu kriv zbog toga
Radila godinama u javnom servisu.
Slazem se s biljkom, vecina ljudi na koncu nisu ono sto su bili na pocetku.
U US posao u javnim uslugama ulazi u vrh najtezih psihickih poslova.
Slazem se s biljkom, vecina ljudi na koncu nisu ono sto su bili na pocetku.
U US posao u javnim uslugama ulazi u vrh najtezih psihickih poslova.
tj uzeo od djevojke.....i izvinjava se on svima... ali ne placha za novo .
.ona uzme to pice ..baci i napravi mu novo..to je politika starbucksa.
Tako je to kad se politika firme postavi da se udovoljava svakome, pa makar i onima koji ne zaslužuju. Nije to do ljubaznosti, već do nedostatka kičme. Takvi "kupci" brzo nauče sistem i onda ga iskorištavaju do maksimuma. Nije ni čudo što prodavci postaju drski – brane se kako znaju i umiju od onih koji misle da im je sve dozvoljeno. Na kraju, ispaštaju oni koji su zaista pristojni.