( Ne) ljubazne prodavačice

Sve teme koje se odnose na privredu, lokalnu i svjetsku. Zapošljavanje, radni odnosi, ekonomija...
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

( Ne) ljubazne prodavačice

Unread post by Skitnica »

Danas popdne odem u jednu prodavnicu, odem u odjel u kojem sam mislila pronaći sto trebam i vidim da nema, a nedaleko vidim jednu prodavačicu,,slaže nešto u karton, i pridem joj pozdravim je, izvinem se na ometanju i pitam je, da li imaju to sto trazim, mislila sam možda nema trenutno na policama.. ..Bila je sageta, u momentu kada sam joj prišla, odgovorila mi je nije se ni uspravila, bukvalno glava joj je bila u kartonu.. :hahah

Ja nju ništa nisam razumila sta mi je odgovorila, samo sam se zahvalila i produžila dalje.. :arrow:

Očigledna neljubaznost.. :-? Razumijem ja njen posao ok sve to ali striktni minimum sam očekivala ..Da mi bar odgovori na pitanje, nisam tražila nemoguce.. :(s

Da li vam je presudno da su sa vama prodavci ljubazni, ili se ne osvrćete na njihovo ponasanje?Vratite li se tamo gdje su prodavci neljubazni?

Jesmo li mi kupci nekada nerealni i očekujemo previše ?

Sta je vama gore :arrow: neljubazni prodavci, ili prezahtjevni kupci ? :D/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: ( Ne) ljubazne prodavačice

Unread post by biljka »

Kao neko ko je bio sa obe strane-gori su kupci :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
pa da. izvine se na ometanju... i ochekuju bar minimum.... dakle svjesno znaju da rade na ometanju...

:jbg izvinjenje nije prihvacheno..

:hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Slazem se sa Biljkom. Vise ima nekulturnih kupaca nego prodavacica/prodavca. Jos ako neko od radnika pogresno otkuca racun,e onda krece hajka. Tacno je, ima prevaranata na kasi ali jako mali broj.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Otkako sam radila taj posao shvatila sam da većina ljudi koji rade za šalterom ne krene neljubazno i neugodno. Kroz godine te posao nauči da budeš drzak
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

To sam zeleo napisati ali zaboravih.

Takvi radnici svakakvu vrstu ljudi srecu...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Neki kupci se drze parole”kupac je kralj” i time misle da im je sve dozvoljeno.

Ne podnosim nepristojnost ma o kome god da ke riječ . Sve ima svoje granice.

Osnovna kultura se nosi iz kuće, i prati do groba.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nikada nisam bio drzak prema prodavcu/prodavacici bas kao ni prema konobaru/konobarici. Cak i kada nisu namejani ja nekako mogu da ih razumem. Ko zna na kakve ljude nailaze...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
kad ljudi zaborave shta su pisali. 'hochu kusur nechu zvaku..' ne izgleda prijateljska konverzacija :DD
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne zaboravljam ja sta pisem...Ovo se odnosi kada nemam razloga da budem grub ja nisam nikada grub. Kada neko zeli da me napravi majmunom e onda sam drugaciji...Govorim o ljudima koji se iz cista mira izivljavaju nad nekim. Dodju nadrndani pa im je radnik na kasi ili u kaficu kriv zbog toga

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Radila godinama u javnom servisu.
Slazem se s biljkom, vecina ljudi na koncu nisu ono sto su bili na pocetku.
U US posao u javnim uslugama ulazi u vrh najtezih psihickih poslova.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? jucer tip udje u starbucks i sa ..'mobil' narudjbe pokupi piche i izadje vani. vrlo brzo dodoje djevojka da pokupi svoje... no. vraca se tip i izvinjava se prodavacici ,shto je uzeo pogreshnu narudbu.. koju je poceo piti
tj uzeo od djevojke.....i izvinjava se on svima... ali ne placha za novo .

.ona uzme to pice ..baci i napravi mu novo..to je politika starbucksa. :maad tip. tak. u 40..im i to sebi dozvoli... kod mene bi dobio.. :ubip

Ćato
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Ćato »

Tako je to kad se politika firme postavi da se udovoljava svakome, pa makar i onima koji ne zaslužuju. Nije to do ljubaznosti, već do nedostatka kičme. Takvi "kupci" brzo nauče sistem i onda ga iskorištavaju do maksimuma. Nije ni čudo što prodavci postaju drski – brane se kako znaju i umiju od onih koji misle da im je sve dozvoljeno. Na kraju, ispaštaju oni koji su zaista pristojni.