Par stvari koje su me danas usrećile
Re: Par stvari koje su me danas usrećile
Eh, ne znam u poslednje vreme da se dešava da sam baš ono srećna, bude zadovoljstvo prisutno ali... nekako kao i da sam sve sa nekim kočnicama 
Danas, obeležavanje petnaestogodišnjice nečeg što više ne postoji, ali sreća zbog sećanja.
Danas, obeležavanje petnaestogodišnjice nečeg što više ne postoji, ali sreća zbog sećanja.
Iznenađujuće lako. Izgleda da je trebalo samo pitati.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Ih, pa pravi su ti nagodbi ti šefovi. Pitaj ih opet kroz par mjeseci /godinu.
Ako misliš da su zaslužila, zašto da ne?
Ako misliš da su zaslužila, zašto da ne?
Već 2 godine sam tu, bez povišice. Kada sam čula da je kolegica dobila, ustala sam fino otišla kod direktora. Dvije godine sam tu, bla bla i eto, rekao je da će vidjeti i onda me zvala iz računovodstva djevojka da mi kaže da sam dobila povišicu 
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Odlično si to odradila. Ja sam za to da se treba boriti za ono što misliš da ti pripada. Sve lijepo, argumentovano.
Završila sa sastancima, izveštajima, bežim do srede od posla i od kuće 
Ja otvorim ovu temu kad god je na naslovnoj, i premotavam u glavi dan, da vidim imam li i ja sto za dodati.
Pa ili sam srecna tako da nista znacajno ne mijenja to stanje, ili se stvarno nista i ne desava sto bi dan ucinilo izuzetnim ili boljim od predhodnog.
Pa ili sam srecna tako da nista znacajno ne mijenja to stanje, ili se stvarno nista i ne desava sto bi dan ucinilo izuzetnim ili boljim od predhodnog.
U Maju mjesecu parkiram se u jednu ulicu gdje nije bila zabrana parkiranja i dobijem kaznu..
Kaznu platim i uz to posaljem foto mjesta gdje sam parkirala i zalbu..
Možda mjesec dana poslije postave znak da je parkiranje zabranjeno..
Ok, tamo vise i ne parkiram..
Danas dobijem mail da ce mi kazna biti vracena..traze broj ziroracuna..
Ovo je drugi put da se zalim da znaka zabrane nema, i drugi put postavljaju znak tamo gdje ga nije bilo...
Na dva razlicita mjesta naravno..
Kaznu platim i uz to posaljem foto mjesta gdje sam parkirala i zalbu..
Možda mjesec dana poslije postave znak da je parkiranje zabranjeno..
Danas dobijem mail da ce mi kazna biti vracena..traze broj ziroracuna..
Ovo je drugi put da se zalim da znaka zabrane nema, i drugi put postavljaju znak tamo gdje ga nije bilo...
Reče mi u akšam kona Fadila da je danas čula od Huse što drži kahvu na Bulevaru da je čuo od mušterije iz Živčića čiji je dedo bio na hadžu olomlani a nena pekla halvu uoči svake mubarek noći, a ovaj od Sulje taksiste, što je najjeftiniji taksista do Sarajeva, da je čuo od vulkanizera Ibre što mu je prodao dvije zadnje zimske gume, a njegova bika bila udata dva puta, a jedan od tih ljudi što je bila udata za njega pravio lijepu pršutu, a on od njegove maćehe, koja je bila rodom iz Previla, a ona od Humkuše što saljeva stravu za kilu kocke, da je danas nekom političaru iz Tuzle saljevala i da se na stravi ukazalo da će nam povećati plaću i topli oobrok! Plus, Fadila se kune da je za vrijeme reklama dok je pratila Malu nevjestu prebacila na Slon i da su i oni nešto slično objavili. Mada, Fadila već dugo nije sva svoja u akšamski vakat.
Cool
Jesi li ti mozda odnekud iz srednje Bosne?
Jesi li ti mozda odnekud iz srednje Bosne?
Tuzla, Previle itd. je sjeverna Bosna. Jenki.
Ali sam imao svoje adrese u 5-6 bosanskih gradova, samo u Sarajevu 5 godina. Nekada me uhvati blesava pa pređem na lokalizme Krajišnika, Sarajlija sa čaršije, u centralnoj Bosni ima ikavštine pa ćeš čuti da kažu livaj kahvu ili ponesi listve. Ovo drugo je bilo bitno zbog pendžeranja koje se zadržalo do rata u tim krajevima kao i Duvnu, okolini Banja Luke itd. 
A ha. Stavljao si slike s Vranice, pa si sad spomenuo Zivcice.
Kako znas za Zivcice?
Kako znas za Zivcice?
Sinoć mi bili prijatelji iz djetinjstva, inače žive već dugo u Australiji. Sjedili smo do dva ujutro. Prisjećali smo se gluposti iz djetinjstva. Eto to mi je bilo lijepo i na neki način me usrećilo.
Bila mi kcerka, vatru nalozila u kamin, pogledale film, caj, keksici, vecera…
mnogo me obradovalo
za mene senf je istina
po virslama je ispisan
po virslama je ispisan
Kolega s kojim sam radila zadnjih nekoliko mjeseci u drugom centru texto.
- Sretan ti kisni dan.
Ja - Hvala. Volila sam biti danas u Suwanee, da uzivamo u caju, keksu i kokicama.
On - Caj, keksici, kokice su uzivanje kada smo sa nekim dobrim. Danas su nam poslali kutiju keksica, sacuvat cu ih za dane kad budes ovdje.

- Sretan ti kisni dan.
Ja - Hvala. Volila sam biti danas u Suwanee, da uzivamo u caju, keksu i kokicama.
On - Caj, keksici, kokice su uzivanje kada smo sa nekim dobrim. Danas su nam poslali kutiju keksica, sacuvat cu ih za dane kad budes ovdje.
Ja - Hvala. Volila sam biti danas u Surdulici, da uzivamo u caju, seksu i kokicama 
Još jedan položen ispit u nizu duše moje duše .. 
Radna subota.
Na poslu, na odlasku jedna zena kaze - hvala ti, uvijek si ljubazna i strpljiva, treba svijetu vise takvih ljudi
Jedan covjek par minuta unazad - ti si blagoslovljena
Ego se odmah aktiviro
Na poslu, na odlasku jedna zena kaze - hvala ti, uvijek si ljubazna i strpljiva, treba svijetu vise takvih ljudi
Jedan covjek par minuta unazad - ti si blagoslovljena
Ego se odmah aktiviro
Nije baš od danas a ni toliko daleko...
Od djevojčice dobila kamenčić.
Poluofarban crvenim lakom.. i crtež.
I tokom sedmice mi poslala jedan. Isjeckani šareni papirići.. kobajagi kao puzle koje je ona podavno dobila od mene.. da sklapam.
Momcima sam jučer rekla Ne na neki zahtjev pa se bratić naljutio i nije htio dati komadić nečeg omiljenog. Prihvatila bez polemike. Nešto poslije sam donio
: Tetka uzmi.
Sin sinoć...
Našli smo kao neki teleskop i dok je on otišao uzeti nešto hajde reko da pokušam "popraviti"..
"Mamma hai toccato l'unica cosa che non dovevi toccare"
Da sam čarkala u jednu stvar koju nisam trebala. Poslije smo gledali zvijezde golim okom. A prve moguće prilike namjeravam mu kupiti nešto ozbiljnije.
Od djevojčice dobila kamenčić.
I tokom sedmice mi poslala jedan. Isjeckani šareni papirići.. kobajagi kao puzle koje je ona podavno dobila od mene.. da sklapam.
Momcima sam jučer rekla Ne na neki zahtjev pa se bratić naljutio i nije htio dati komadić nečeg omiljenog. Prihvatila bez polemike. Nešto poslije sam donio
Sin sinoć...
"Mamma hai toccato l'unica cosa che non dovevi toccare"
Lijepa tema
Naprskala se šljokicama jutros i zapravo su bile vidljive cijeli dan. Uljepšalo ga apsolutno
Naprskala se šljokicama jutros i zapravo su bile vidljive cijeli dan. Uljepšalo ga apsolutno
Per aspera ad astra 
Komšiji mi crkla krava
Sad kad mu svijet skupi, pa kupi dvije
Mama me neki dan izruzi, sto nisam otisla jednoj poznanici povodom necega evo vec tri mjeseca. Zalila se mojoj mami na mene. Ono svi joj dolazili, osim mene.
A do nje mi treba voziti bar pola sata u jednom smjeru, i treba mi ostati ako odem bar sat -dva.
Meni su 2-3 sata luskuz koji si tesko mogu priustiti tokom dana. Posebno tokom kratkih zimskih dana.
Danas skontah ipak sve svoje obaveze odgoditi i otici kod nje.
Kad gledaj ti srece - ona mora negdje, ima nekih obaveza
A do nje mi treba voziti bar pola sata u jednom smjeru, i treba mi ostati ako odem bar sat -dva.
Meni su 2-3 sata luskuz koji si tesko mogu priustiti tokom dana. Posebno tokom kratkih zimskih dana.
Danas skontah ipak sve svoje obaveze odgoditi i otici kod nje.
Kad gledaj ti srece - ona mora negdje, ima nekih obaveza
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 27 Replies
- 349 Views
-
Last post by biljka
-