Čekanje nalaza

Teme koje se odnose na zdravlje ljudi, savjeti, preporuke, lijekovi, bolesti i liječenje, zdravstveni sistem
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Čekanje nalaza

Unread post by biljka »

Kako se nosite sa kritičnim nalazima/bolestima kod vas ili kod vama bliskih osoba?

Pogotovo ako je u pitanju agonija oko čekanja rezultata. Kako smanjiti pritisak? Pogotovo prije nego što dobijete konkretnu dijagnozu :??
Per aspera ad astra :fiju

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Čekanje nalaza

Unread post by Skitnica »

Period čekanja uvijek izaziva zabrinutost i stres posebno kada su m. nalazi u pitanju, prošle godine sam imala jedan period bas nezgodan… ali hvala Bogu završilo se dobro kako je moglo biti.

Mislila sam šta “ako ovo, ono” dopunjavala sam se mislima da je danas medicina na visokom nivou i da uvijek postoji neko rješenje i puno opcija za liječenje …

Nije svaka zabrinutost opravdana, nekada rezultati budu bolji nego sto smo i očekivali ..

Nadati se najboljem..

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Skitnica wrote:
Wed Feb 05, 2025 3:00 pm
Period čekanja uvijek izaziva zabrinutost i stres posebno kada su m. nalazi u pitanju, prošle godine sam imala jedan period bas nezgodan… ali hvala Bogu završilo se dobro kako je moglo biti.

Mislila sam šta “ako ovo, ono” dopunjavala sam se mislima da je danas medicina na visokom nivou i da uvijek postoji neko rješenje i puno opcija za liječenje …

Nije svaka zabrinutost opravdana, nekada rezultati budu bolji nego sto smo i očekivali ..

Nadati se najboljem..
Ma problem i jest što do konačne dijagnoze treba da prođe 100 godina. I najgore je to neko očekivanje najgoreg što nam je valjda u prirodi :jbg

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

biljka wrote:
Wed Feb 05, 2025 5:12 pm
Skitnica wrote:
Wed Feb 05, 2025 3:00 pm

Nadati se najboljem..
Ma problem i jest što do konačne dijagnoze treba da prođe 100 godina. I najgore je to neko očekivanje najgoreg što nam je valjda u prirodi :jbg
Ne mislite o vremenu...
A nemoj (te) misliti o najgorem, mislite i o naboljem..U svakom slucaju saznat cete, sto god da bude, najteze je prihvatiti istinu koja nam se ne dopada...A postoje mogucnosti lijecenja, treba vjerovati ljekarima..

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Ne znam kako da savjetujem nekome da se lakse nosi sa neizvjesnocu, i ja sam u tim situacijama grozna :fp

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Kamilica wrote:
Wed Feb 05, 2025 5:34 pm
Ne znam kako da savjetujem nekome da se lakse nosi sa neizvjesnocu, i ja sam u tim situacijama grozna :fp
Bar je forum tu :D/

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

biljka wrote:
Wed Feb 05, 2025 2:52 pm
Kako se nosite sa kritičnim nalazima/bolestima kod vas ili kod vama bliskih osoba?

Pogotovo ako je u pitanju agonija oko čekanja rezultata. Kako smanjiti pritisak? Pogotovo prije nego što dobijete konkretnu dijagnozu :??
Imaš li kakvog razloga za brigu? Obično i doktori predlažu neke pretrage većinom da eliminišu u startu dijagnoze i jednostavno vide o čemu je riječ. Zato, ne misli o tome dok ne budu rezultati, forumaj i uživaj :obr
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mina wrote:
Thu Feb 06, 2025 8:06 pm
biljka wrote:
Wed Feb 05, 2025 2:52 pm

Imaš li kakvog razloga za brigu? Obično i doktori predlažu neke pretrage većinom da eliminišu u startu dijagnoze i jednostavno vide o čemu je riječ. Zato, ne misli o tome dok ne budu rezultati, forumaj i uživaj :obr
Pa malkice. Vidjet ćemo... Da je stres, stres je :rolleyes

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Dočeka li ih :hm

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions: