Čekanje nalaza
Čekanje nalaza
Kako se nosite sa kritičnim nalazima/bolestima kod vas ili kod vama bliskih osoba?
Pogotovo ako je u pitanju agonija oko čekanja rezultata. Kako smanjiti pritisak? Pogotovo prije nego što dobijete konkretnu dijagnozu
Pogotovo ako je u pitanju agonija oko čekanja rezultata. Kako smanjiti pritisak? Pogotovo prije nego što dobijete konkretnu dijagnozu
Per aspera ad astra 
Re: Čekanje nalaza
Period čekanja uvijek izaziva zabrinutost i stres posebno kada su m. nalazi u pitanju, prošle godine sam imala jedan period bas nezgodan… ali hvala Bogu završilo se dobro kako je moglo biti.
Mislila sam šta “ako ovo, ono” dopunjavala sam se mislima da je danas medicina na visokom nivou i da uvijek postoji neko rješenje i puno opcija za liječenje …
Nije svaka zabrinutost opravdana, nekada rezultati budu bolji nego sto smo i očekivali ..
Nadati se najboljem..
Mislila sam šta “ako ovo, ono” dopunjavala sam se mislima da je danas medicina na visokom nivou i da uvijek postoji neko rješenje i puno opcija za liječenje …
Nije svaka zabrinutost opravdana, nekada rezultati budu bolji nego sto smo i očekivali ..
Nadati se najboljem..
Ma problem i jest što do konačne dijagnoze treba da prođe 100 godina. I najgore je to neko očekivanje najgoreg što nam je valjda u prirodiSkitnica wrote: ↑Wed Feb 05, 2025 3:00 pmPeriod čekanja uvijek izaziva zabrinutost i stres posebno kada su m. nalazi u pitanju, prošle godine sam imala jedan period bas nezgodan… ali hvala Bogu završilo se dobro kako je moglo biti.
Nadati se najboljem..
Per aspera ad astra 
Ne mislite o vremenu...biljka wrote: ↑Wed Feb 05, 2025 5:12 pmMa problem i jest što do konačne dijagnoze treba da prođe 100 godina. I najgore je to neko očekivanje najgoreg što nam je valjda u prirodiSkitnica wrote: ↑Wed Feb 05, 2025 3:00 pmPeriod čekanja uvijek izaziva zabrinutost i stres posebno kada su m. nalazi u pitanju, prošle godine sam imala jedan period bas nezgodan… ali hvala Bogu završilo se dobro kako je moglo biti.
Nadati se najboljem..![]()
A nemoj (te) misliti o najgorem, mislite i o naboljem..U svakom slucaju saznat cete, sto god da bude, najteze je prihvatiti istinu koja nam se ne dopada...A postoje mogucnosti lijecenja, treba vjerovati ljekarima..
Ne znam kako da savjetujem nekome da se lakse nosi sa neizvjesnocu, i ja sam u tim situacijama grozna 
Imaš li kakvog razloga za brigu? Obično i doktori predlažu neke pretrage većinom da eliminišu u startu dijagnoze i jednostavno vide o čemu je riječ. Zato, ne misli o tome dok ne budu rezultati, forumaj i uživaj
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Pa malkice. Vidjet ćemo... Da je stres, stres je
Per aspera ad astra 
Dočeka li ih 
Per aspera ad astra