Koncert Thompsona u Zagrebu

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Koncert Thompsona u Zagrebu

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sat Jul 12, 2025 3:01 am
Sjecate se drame kad je Merlin trebao nastupiti u Srbiji.
Zamjerila mu se pjesma “da te nije Alija”. Sigurno jos koja.
Pa se covjek uputa cek pa ko je tu onda nacionalista… Ovaj sto pjeva ili ovi sto im smeta o cemu on/a pjeva.
U Srbiji se digla frka tada na Merlina jer su pustili pricu da je Merlin izjavio da sve srbe treba ubiti bosnjackim puskama ili tako nesto. Toga se secam da je isla ta prica. E sada da li je tacna ja to ne znam, samo kazem da su to govorili par meseci pred njegov koncert. Ali slozices se da pesma koju ima taj tompson u kojoj se govori da treba gaziti Srbiju, preci Drinu i gde se peva o coveku koji je odgovoran za preko 6000 ubijenih srba nije na mestu. A ostalo ako peva o svojoj drzavi,nacionalizmu,pa neka peva,koga briga...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ova prica je isla. Ponavljam, ne znam da li je tacna,ja nikada nisam video a ni cuo da je to uradio pa samim tim i ne tvrdim da je to izjavio. Govorim samo sta su mnogi tada a i uvek pred njegove koncerte u Beogradu govorili. Cak su govorili i da je Oliver Dragojevic ispao covek jer je rekao da dok god je ziv nece doci u Beograd i nije dosao.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

To je izlazilo i po novinama, peticije se pisale protiv njega. I ti znas kako je na balkanu, ne pitaju se da li je tacno ili ne, ne proverava se nista vec odmah verujes sto ti se prilozi. Naravno, Dino Merlin je pred koncerte to negirao ali dosta ljudi mu nije verovalo a isto tako mu je dosta ljudi i verovalo cim su cetri puta za redom punili arenu.

Ja (govorim u svoje ime), ne verujem vise nista osim ako sam kojim slucajem sam video to ili bas imam cvrstih dokaza/razloga da u nesto poverujem. Do tada, na sve to gledam kao na manipulaciju ljudima.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Stampa nam je bombasticna :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sat Jul 12, 2025 4:23 am
Stampa nam je bombasticna :hahah
To i ja kazem. Zato kod mene u kuci prvenstveno moje dete a zatim i sebe ne trujem novinama. Na televiziji imam samo sport i filmove. Ama bas nista im ne verujem.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ne znam.
Meni ipak izgleda da si ti u mnogo povjerovao.
Evo npr o coroni i globalnom zagrijavanju.
Ako ne grijesim, ne vjerujes ni u jedno.
Ali mozemo to ostaviti za odgovarajucu temu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 2:02 am
Inace kao sto sam vise puta pisao,osudjujem svaki zlocin, sa cije god strane da je on bio pa cak i onaj koji su pocinili srbi. Ja volim vas bosance, ja volim i hrvate,albance...Volim i rome,pakistance,avganistance,amerikance...Ja ne volim zle ljude, prevarante ...

Tvoje izjave su karakterisrichne..sam redosljed .i na kraju naravno.. pompezno..'pa chak i onaj'koji su pochinili srbi'
.. to ono..dodash .eto da ne ispadne .da nisi 'korektan'..

uglavnom.. sjechanja nas, je rat ili ti agresija Srbije '92.. na sve republike YU.. to je chinjenica i ne treba, tioktoker ..da to potvrdi... sve ostalo sto se deshavalo. je odgovor..

..tako to funkcionishe. u svijetu :Amerika 9/11. Izrael 10/7 . odgovor napadnutih .je poznat..

A, vjerujem da nemash animozitet ..jer si tu....ali isto tako ni ne pokushavash, ili bjezish, da shvatish shta se sve deshavalo,, i zashto Thomson ima te stihove.. ..
. mislim da nije trebao pjevati tu pjesmu. na kocertu..30 godina nakon :-? kao, i ovo nashe preturanje istorije.. ko je? .shta je ?zashto je ?itd
.. :fpalm
Kako prezivjetu eru Trumpa.. to je izazov danashnjice..
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 4:26 am
Na televiziji imam samo sport i filmove. Ama bas nista im ne verujem.
:D/
to su glavna polja za kojekakve ideologije

no. kad si vech pomenuo filmove.. u zadnje vrijeme sam primjetila.. kao i u serijama..da arape. kao i muslimane. prikazuju .pozitivno.. :))D
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 1:53 am
Skitnica wrote:
Fri Jul 11, 2025 6:22 pm
Coolio wrote:
Fri Jul 11, 2025 9:19 am
Brenina snajka je zabavljac siroke mase kao i vecina pevaljki i pevaca. Nije za porediti sa ovim kvazi pevacem. A ovde je covek objasnio o cemu taj lik peva

https://vm.tiktok.com/ZNd5XPjrK/
Znači kriterijumi su takvi da Brenina snajka spada u elitu :D/ Thompson je kvazi pevač? Zanimljivo. Još samo fali da kažeš da su Zvezde Granda akademija muzičkih nauka…. :D/
Nisi razumela poruku. Brenina snajka,zvezde granda i ostali cirkuzanti su mi bolidarijum tezak. Ali sam rekao da oni zabavljaju siroke mase,ne pevaju o ratu itd. Dok sa druge strane taj tompson (namerno malo slovo) peva o coveku koji je odgovoran za vise od 6000 ubijenih srba, tekst pesme mu je da Srbiju treba pregaziti itd. Hoces mi reci da je to normalno?
Nije pošteno porediti Thompsona sa ratnim zločincima, niti govoriti da je odgovoran za 6000 ubijenih Srba…. to jednostavno nije tačno.
:rlys

Nije osuđivan, niti postoje dokazi za tako nešto….. On je pjevač koji je stvarao u kontekstu rata i borbe za nezavisnost svoje zemlje, i mnoge njegove pjesme govore o ljubavi prema domovini …a ne o mržnji…. Ne treba mjesati to sto on pjeva iz perspektive hrvatskog vojnika to nije zločin…

:kaafa

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Gde sam ja rekao da je taj tompson odgovoran za 6000 ubijenih srba? Ja sam napisao da covek ima pesmu u kojoj peva o ratnom zlocincu i velica coveka koji je odgovoran za vise od 6000 ubijenih srba.

Ovo je tekst pesme "Evo zore, evo dana"

Evo zore, evo dana,
Evo Jure i Bobana.

Jure zove, Boban viče:
„Evo mene, Poglavniče!“

Na vrh gore Trebevića,
U logoru Francetića.

U logoru Jure sedi,
Svojoj vojsci on besedi.

Oj Hrvati, braćo mila,
Duboka je voda Drina.

Drinu treba pregaziti,
A Srbiju zapaliti.

Kad je Drinu pregazio,
U nogu je ranjen bio,

On ne viče ajme meni,
Već on kliče: Za dom spremni!

E taj Jure je odgovoran. Pa sada ti meni reci da li bi ti tako pravdala nekog pevaca iz Srbije kada bi pevao o nekome koje pocinio zlocin nad neduznima u Bosni? Da li bi tada rekla da nije fer porediti pevaca sa time?

Takvi tekstovi su razlog sto ljudi komentarisu a ne njega kao pevaca.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 5:41 am
Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 4:26 am
Na televiziji imam samo sport i filmove. Ama bas nista im ne verujem.
:D/
to su glavna polja za kojekakve ideologije

no. kad si vech pomenuo filmove.. u zadnje vrijeme sam primjetila.. kao i u serijama..da arape. kao i muslimane. prikazuju .pozitivno.. :))D

Slazem se sa tobom. U filmovima obicno najavljuju sta ce biti, sta planiraju itd. Imas gomilu filmova i serija koji su satro predvideli desavanja.

Ja sam se licno uverio da su arapi dobri ljudi. Da su muslimani uopsteno dobri ljudi. Narocito vernici. Imam drugara Adnana iz Bosne, decko pravi vernik,prava drugarcina. Vise puta sam bio prisutan dok klanja. Olicenje dobrog coveka. Takve ljude volim i divim im se.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 5:37 am
Coolio wrote:
Inace kao sto sam vise puta pisao,osudjujem svaki zlocin, sa cije god strane da je on bio pa cak i onaj koji su pocinili srbi. Ja volim vas bosance, ja volim i hrvate,albance...Volim i rome,pakistance,avganistance,amerikance...Ja ne volim zle ljude, prevarante ...

Tvoje izjave su karakterisrichne..sam redosljed .i na kraju naravno.. pompezno..'pa chak i onaj'koji su pochinili srbi'

uglavnom.. sjechanja nas, je rat ili ti agresija Srbije '92.. na sve republike YU.. to je chinjenica i ne treba, tioktoker ..da to potvrdi... sve ostalo sto se deshavalo. je odgovor..

..tako to funkcionishe. u svijetu :Amerika 9/11. Izrael 10/7 . odgovor napadnutih .je poznat..

A, vjerujem da nemash animozitet ..jer si tu....ali isto tako ni ne pokushavash, ili bjezish, da shvatish shta se sve deshavalo,, i zashto Thomson ima te stihove.. ..
. mislim da nije trebao pjevati tu pjesmu. na kocertu..30 godina nakon :-? kao, i ovo nashe preturanje istorije.. ko je? .shta je ?zashto je ?itd
Ja ne glumim korektnog vec jesam korektan. I pisem samo ono sto hajde da kazemo znam. Ja ne zelim da pisem o broju zrtava sa svih strana jer ja zaista to ne znam. Ja ne mogu da tvrdim ni da je bio genocid niti da ga nije bilo jer ja to ne znam. Bezbroj razlicitih prica o tome ima. O tome sam vec pisao. Bosna prica svoju,Srbija svoju,Hrvatska svoju pricu. I ljudi veruju u ono sto misle da trebaju. Ne znam kako ja tebi to da objasnim a da me ne razumes pogresno. Licno ja sam bio klinac od osam godina tada. Jedino sto zelim i mogu na tu temu reci je da ce svim zlim ljudima na kraju Bog suditi. Njegova je zadnja. I tu ne pomazu nikakvi sudovi,nikakav Hag i ostalo. Ja sam ti covek osetljiv na takve stvari.Ja odgledam neki tuzan film pa mi se desi da imam suze u ocima. Ali to nije jer sam ja p....ca neka,bas naprotiv nego sam osetljiv covek,postoje emocije u meni,od krvi i mesa sam sto bi se reklo. E mozes onda misliti koliko me pogadja kada cujem da je neko izgubio dete/decu, celu porodicu itd. Meni je najiskrenije zao svih ljudi koje je zadesilo to na celom balkanu,narocito vasih sugradjana u Bosni jer Bosna je najvise stradala samim tim sto se rat tamo vodio. Rekoh ti vec,da imam moc da vratim vreme to se nikada dogodilo nebi. Ja nikada nisam imao niti cu imati protiv bilo kog normalnog coveka iz Bosne. Ja volim vas koje ne poznajem vec normalno pisemo. Takav sam lik,dragi ste mi. Lepo je biti u vasem drustvu. Zena koju sam ozenio je iz Bosne,njen otac je tesko ranjen u tom ratu,ostao je invalid jer je snajperom pogodjen u glavu. To mu je neki srbin uradio ali mene nikada nisu gledali drugacije jer sam rodjen u Srbiji. Ljudi normalni znaju da ja nemam veze sa tim i zasto bih im ja smetao. Prihvatili su me kao najrodjenijeg. Kada god sam isao kod njih bio sam im kao sin. Hocu da kazem da kada ljudi pocnu tako da razmisljaju i prestanu sa kopanjem po tome kao sto i sama kazes, bilo bi manje mrznje.

Sto se Amerike tice, pa taj cirkus 11.09.svi znaju da je izreziran da bi imali razlog da napadnu arapski svet i pokradu sta im treba. Amerika je Holivud. Kakav crni odgovor na napad.

A Izrael koji ubija neduzne po Palestini niko ne sme da osudi, bitno da prosipaju pricu i propagandu o Rusiji a da pritom ne znaju ili ne zele da pricaju o istini. Pravednici nasi svetski,dele pravdu i odredjuju ko je kriv a ko ne a ruke im do lakta krvave.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sat Jul 12, 2025 4:31 am
Ne znam.
Meni ipak izgleda da si ti u mnogo povjerovao.
Evo npr o coroni i globalnom zagrijavanju.
Ako ne grijesim, ne vjerujes ni u jedno.
Ali mozemo to ostaviti za odgovarajucu temu.
Znas kako Peace. Nisam ja neko ko je najpametniji pa sada ja kao sve znam a drugi ne znaju nista. Bas naprotiv i ja umem da pogresim u proceni pa da ispadne da nisam u pravu. Ja samo stvorim neko svoje misljenje na osnovu svega sto vidim. To misljenje na kraju moze da se ispostavi kao ispravno a moze biti i neispravno.

Sto se korone tice ja u startu nisam verovao jer se vec pticji grip i ostale gluposti ispostavile kao prevara. Iz moje perspektive (ne znam kako je kod drugih) ja sam u toj koroni samo lazi vidjao. A ja cu ovde da ti ih navedem, a mozemo i tu temu otvoriti i polemisati.

Od samog pocetka secam se kako su nam prikazivali kako u Kini ljudi padaju po ulici. To je kao pocetak korone bio, padaju ljudi kao pokoseni. Ja niti jednog coveka nisam sreo da je pao na ulici za celo to vreme koliko je navodno trajala ta korona. Dakle prva laz.

Zatim svako ko je navodno umro od korone umro je iskljucivo u bolnici, barem u Srbiji i ovde u Nemackoj po objavama. Ne znam za druge zemlje.

Onda mi je bilo cudno kako je u Srbiji pocela vakcinacija a da nigde u drugim zemljama nije bila. Bogate zemlje Amerika,Britanija,Nemacka,Francuska itd.nemaju vakcine Srbija ima, mozes misliti. Kasnije se saznalo da su narodu davali vakcine u trecoj fazi ispitivanja te iste vakcine.

Ovde po Nemackoj su ljudi prikazivali kako politicari ne nose maske a onda kada treba kamera da se upali oni kazu "stavite maske" i oni kao glume uspanicene nose maske. Tih snimaka i dan danas ima po internetu.

Po televizijama su pricali kako su pune bolnice,medju njima je bila i bolnica u kojoj radi moja sestra. Ja pitam sestru da li je stvarno puna bolnica a ona mi kaze "nema niko, samo jedan covek je na aparatima ali on ima vise bolesti" .

Doktorka je u Nemackoj u vise od 6000 ljudi ubrizgavala obicnu vodu,nije zelela da im daje vakcine.

Snimci koje su prikazivali kao Bergamo/Italija i navodno prikazivali leseve bili su snimci iz Lampeduse kada se brod sa izbeglicama prevrnuo i tada je stradalo oko 360 ljudi.

U Bolonji/Italija uhapsena zena poreklom iz Srbije jer je upala u bolnicu i snimila kako je prazna a danima pisali da je prepuna.

Pa onda sav onaj cirkus sa pesmom "Jerusalema" ili kako se zove kada su u gotovo svim bolnicama sirom sveta djuskali.

Zatim u Srbiji kada su ubacivali ljude u bolnice oduzimali su im telefone, pa se zapitajte zasto.

Moj ujak koji je imao problem sa secerom,pio je lekove 14 godina. I sve je bilo u redu. Primio dve neispitane vakcine u Srbiji,dobio cetri tromba na plucima i umro. Napisali su da je umro od secera.

Drugar mi pricao kako mu je majka imala problem sa srcem i iz Krusevca trebala biti prebacena u Beograd jer je imala nesto na srcu sto je retkost. Nisu je prebacivali vec je testirali svakodnevno. Nakon 20+ dana navodno bila pozitivna dobila lekove za koronu i umrla. Drugar nije mogao ni da je vidi ni da je cuje,dobio je u limenom sanduku da je sahrani i to uz maksimalno pet ljudi. I napisali da je umrla od korone. I ti mi reci da li je to normalno?

Dakle ljudi nisu umirali od korone nego zbog korone jer ljude nisu lecili a onda su pisali od korone i pumpali brojeve,plasili narod.

Pa onda deljenje vaucera i raznih povlastica kako bi se vakcinisali.

Pa onda autobus ide po gradu i nudi vakcinisanje na sred ulice.

Odem na bazen,ne daju da se udje bez maske. Udjem na bazen a onda kupanje ljudi bez maski :hahah

Isto restoran itd.

Pa penzionerima branili da idu napulje, pustali ih od 04 do 08 ujutru. Kao da je virus imao radno vreme :hahah

Pa svi oni snimci gde se politicari lazno vakcinisu.

Pa otvaranje olimpijade u Londonu gde je koreografija bila kako doktorka vakcinise ljude u bolnickim krevetima,oni nose maske itd. Pa mi reci kakve veze ima olimpijada sa tim?

I da ne nabrajam sada jos gomilu primera a veruj mi da ih imam.

I nakon svega toga, da li trebam verovati?

Ali opet ostavljam prostora da mozda nisam u pravu. Ali si u pravu, ja im ne verujem nista i ubedjen sam da isceniraju probleme kako bi ponudili resenje. To je moje misljenje

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 10:35 am
Gde sam ja rekao da je taj tompson odgovoran za 6000 ubijenih srba? Ja sam napisao da covek ima pesmu u kojoj peva o ratnom zlocincu i velica coveka koji je odgovoran za vise od 6000 ubijenih srba.

Evo zore, evo dana,
Evo Jure i Bobana.

Jure zove, Boban viče:
„Evo mene, Poglavniče!“

Na vrh gore Trebevića,
U logoru Francetića.

U logoru Jure sedi,
Svojoj vojsci on besedi.

Oj Hrvati, braćo mila,
Duboka je voda Drina.

Drinu treba pregaziti,
A Srbiju zapaliti.

Kad je Drinu pregazio,
U nogu je ranjen bio,

On ne viče ajme meni,

E taj Jure je odgovoran. Pa sada ti meni reci da li bi ti tako pravdala nekog pevaca iz Srbije kada bi pevao o nekome koje pocinio zlocin nad neduznima u Bosni? Da li bi tada rekla da nije fer porediti pevaca sa time?

Šta kažeš o tekstovima koje pjeva Baja Mali Knindza i on veliča ratne zločince … i ima svoju publiku… i to za +ubijenih civila…. :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Oglasili se organizatori
Zbog negiranja genocida u Srebrenici Karleuši otkazan nastup u Sanskom Mostu
nema dana .da ne bude pomenuto 'negiranje'
..uopste mi nije jasno.. zashto se oglashavaju. pjevachi. glumci..i dr... kao i novinari.sa 'Jel negirate. jel bio. " koga god pitaju . u bilo kojim okolnostima.. bilo kojoj temi... kao i turiste na ulici.. . :jbg ..zashto se ne kaznjavaju. oni... zashto pitaju :zar to nije poznata chinjenica?
. jednostavno. se svelo. na neki. 'dogadjaj' . komentarishe, ko stigne . bez ikakvog respekta za poginule..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Sat Jul 12, 2025 1:03 pm
Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 10:35 am

Evo zore, evo dana,
Evo Jure i Bobana.

Jure zove, Boban viče:
„Evo mene, Poglavniče!“

Na vrh gore Trebevića,
U logoru Francetića.

U logoru Jure sedi,
Svojoj vojsci on besedi.

Oj Hrvati, braćo mila,
Duboka je voda Drina.

Drinu treba pregaziti,
A Srbiju zapaliti.

Kad je Drinu pregazio,
U nogu je ranjen bio,

On ne viče ajme meni,

Šta kažeš o tekstovima koje pjeva Baja Mali Knindza i on veliča ratne zločince … i ima svoju publiku… i to za +ubijenih civila…. :fiju
I tog indijanca ne podnosim a ni ljude koji to velicaju. Tacnije mrzim takve osobe

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 3:02 pm
Oglasili se organizatori
..uopste mi nije jasno.. zashto se oglashavaju. pjevachi. glumci..i dr... kao i novinari.sa 'Jel negirate. jel bio. " koga god pitaju . u bilo kojim okolnostima.. bilo kojoj temi... kao i turiste na ulici.. . :jbg ..zashto se ne kaznjavaju. oni... zashto pitaju :zar to nije poznata chinjenica?
. jednostavno. se svelo. na neki. 'dogadjaj' . komentarishe, ko stigne . bez ikakvog respekta za poginule..
Zato sto to nisu novinari nego DNOvinari. Placeni da sire mrznju,zatupljuju narod. Cuj to, pitaju krmeljusu o ratu. A i nista nisu propustili ako joj je otkazan takozvani koncert. Propustaju da je gledaju u gacama i slusaju kako kresti

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 4:57 pm
Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 3:02 pm
Oglasili se organizatori
Zato sto to nisu novinari nego DNOvinari. Placeni da sire mrznju,zatupljuju narod. Cuj to, pitaju krmeljusu o ratu. A i nista nisu propustili ako joj je otkazan takozvani koncert. Propustaju da je gledaju u gacama i slusaju kako kresti
mislim da je nisu pitali. sama se oglasila.... :jbg vishe che zaraditi,od otkazivanja koncerta.
. koa da se sjecham, ds je bila, vishe puta u posjeti Sarajevu. druge prilike bile...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 11:09 am
Bella wrote:
Coolio wrote:

Ja ne glumim korektnog vec jesam korektan. I pisem samo ono sto hajde da kazemo znam. Ja ne zelim da pisem o broju zrtava sa svih strana jer ja zaista to ne znam. Ja ne mogu da tvrdim ni da je bio genocid niti da ga nije bilo jer ja to ne znam. Bezbroj razlicitih prica o tome ima. O tome sam vec pisao. Bosna prica svoju,Srbija svoju,Hrvatska svoju pricu. I ljudi veruju u ono sto misle da trebaju. Ne znam kako ja tebi to da objasnim a da me ne razumes pogresno. Licno ja sam bio klinac od osam godina tada. Jedino sto zelim i mogu na tu temu reci je da ce svim zlim ljudima na kraju Bog suditi. Njegova je zadnja. I tu ne pomazu nikakvi sudovi,nikakav Hag i ostalo. Ja sam ti covek osetljiv na takve stvari.Ja odgledam neki tuzan film pa mi se desi da imam suze u ocima. Ali to nije jer sam ja p....ca neka,bas naprotiv nego sam osetljiv covek,postoje emocije u meni,od krvi i mesa sam sto bi se reklo. E mozes onda misliti koliko me pogadja kada cujem da je neko izgubio dete/decu, celu porodicu itd. Meni je najiskrenije zao svih ljudi koje je zadesilo to na celom balkanu,narocito vasih sugradjana u Bosni jer Bosna je najvise stradala samim tim sto se rat tamo vodio. Rekoh ti vec,da imam moc da vratim vreme to se nikada dogodilo nebi. Ja nikada nisam imao niti cu imati protiv bilo kog normalnog coveka iz Bosne. Ja volim vas koje ne poznajem vec normalno pisemo. Takav sam lik,dragi ste mi. Lepo je biti u vasem drustvu. Zena koju sam ozenio je iz Bosne,njen otac je tesko ranjen u tom ratu,ostao je invalid jer je snajperom pogodjen u glavu. To mu je neki srbin uradio ali mene nikada nisu gledali drugacije jer sam rodjen u Srbiji. Ljudi normalni znaju da ja nemam veze sa tim i zasto bih im ja smetao. Prihvatili su me kao najrodjenijeg. Kada god sam isao kod njih bio sam im kao sin. Hocu da kazem da kada ljudi pocnu tako da razmisljaju i prestanu sa kopanjem po tome kao sto i sama kazes, bilo bi manje mrznje.

Ti si ovdje ravnopravan chlan, i pitanje nije. da li i kakav si. ? znamo takav si. i tu je kraj priche.. da li si svima po pisanju korektan.. :jbg nema garancije da jesi. niti che ikada biti ,u bilo kojoj oblasti da diskutujemo. tako. nije mi ugodno chitati..da iznosish privatne stavove.

..ipak je bolje shto je sud u Hagu dao i svoje mishljenje. nego chekati Boga, koji za neke je tu, a za neke ne... tako od istog nema pomochi... niti se treba nadati.
svi smo ovdje, jedinstveni. tako ova tema je otishla od muzike na politiku. shto nije dobro..

.

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

po milijuna krkana došlo na veličanje ustaštva. i to ko poziva na mržnju i rat? ratni profiter koji je za vrime rata u jednoj ruci drža gitaru a drugom češa jaja 300 km od prve crte. veliki domoljub koji je zaboravio uplatiti pusti porez.

sramota, dan kad te sram šta si hrvat.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 5:34 pm
Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 11:09 am
Bella wrote:

Ti si ovdje ravnopravan chlan, i pitanje nije. da li i kakav si. ? znamo takav si. i tu je kraj priche.. da li si svima po pisanju korektan.. :jbg nema garancije da jesi. niti che ikada biti ,u bilo kojoj oblasti da diskutujemo. tako. nije mi ugodno chitati..da iznosish privatne stavove.

..ipak je bolje shto je sud u Hagu dao i svoje mishljenje. nego chekati Boga, koji za neke je tu, a za neke ne... tako od istog nema pomochi... niti se treba nadati.
svi smo ovdje, jedinstveni. tako ova tema je otishla od muzike na politiku. shto nije dobro..

.
Hag je presudio srbima a da li tako sudio drugima? Nije. I iz tog razloga mi je to politicki a ne sud koji priznajem. Inace nemam nista protiv sto je osudio srbe ako je dokazano da su cinili zlocine. Bas naprotiv, ko god je cinio te stravicne zlocine i treba da bude osudjen. A ja koji verujem u Boga sam ubedjen da ce doci dan kada ce svakom zlocincu suditi. Tu nece pomoci ni lazni svedoci,ni placeni svedoci,ni nestajanje svedoka.

Sto se mene tice, ja se ne trudim da pisem ono sto ce se drugima svideti vec pisem svoje misljenje. Mozda je ono ispravno,mozda nije ali je moje jer sam svoj covek. Isto tako i ti iznosis svoje, ostali forumasi svoje. Ovde i jesmo da bismo polemisali, na bilo koju temu pa cak i na ovu. Inace se slazem da je ovo tema o muzici i izvinjavam se ako sam skrenuo sa nje.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 6:41 pm
Hag je presudio srbima a da li tako sudio drugima? Nije. I iz tog razloga mi je to politicki a ne sud koji priznajem. Inace nemam nista protiv sto je osudio srbe ako je dokazano da su cinili zlocine. Bas naprotiv, ko god je cinio te stravicne zlocine i treba da bude osudjen. A ja koji verujem u Boga sam ubedjen da ce doci dan kada ce svakom zlocincu suditi. Tu nece pomoci ni lazni svedoci,ni placeni svedoci,ni nestajanje svedoka.

Sto se mene tice, ja se ne trudim da pisem ono sto ce se drugima svideti vec pisem svoje misljenje. Mozda je ono ispravno,mozda nije ali je moje jer sam svoj covek. Isto tako i ti iznosis svoje, ostali forumasi svoje. Ovde i jesmo da bismo polemisali, na bilo koju temu pa cak i na ovu. Inace se slazem da je ovo tema o muzici i izvinjavam se ako sam skrenuo sa nje.
.tu je spisak svih kandidata.. :)
https://www.icty.org/bcs/cases/spisak-presuda
Sud je osnovan '45..
Amrika ga ne priznaje. i nikada amerikanac neche biti optuzen ni za shta. dokle god je Amerika ,sila kakva jeste :jbg
dakle.. ako takav pristup hoche Srbija. mora biti sila.. a bogami. male su shanse da bude. :hahah

problem vezan za "Boga' shto je dopustio ,da radish shta hoches, a ako te uhvate. priznaj pred istim ne u Sudu pravde, oslobodjen chesh biti uz neki mali trud da odradish i opet si chist za nove poduhvate, lopovluke . ubijanja itd. tako ja to vidim .. :inlv

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ja ne mogu da tvrdim ni da je bio genocid niti da ga nije bilo jer ja to ne znam. Bezbroj razlicitih prica o tome ima.
Nemaš ti šta tvrdit ili ne tvrdit. Imaju ljudi koji su pametniji od tebe (i od nas svih ovdje) koji su godine proveli radeći na tome, pa uzmi malo i pročitaj. Nemoj bit zatupljen
Per aspera ad astra :fiju

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Sat Jul 12, 2025 7:23 pm
Coolio wrote:
Sat Jul 12, 2025 6:41 pm

.tu je spisak svih kandidata.. :)
https://www.icty.org/bcs/cases/spisak-presuda
Sud je osnovan '45..
Amrika ga ne priznaje. i nikada amerikanac neche biti optuzen ni za shta. dokle god je Amerika ,sila kakva jeste :jbg
dakle.. ako takav pristup hoche Srbija. mora biti sila.. a bogami. male su shanse da bude. :hahah
Osnovan je 1993. a Međunarodni krivični sud 1999/2002. Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i za Ruandu više od 2010. kao takvi ne postoje jer je i namjera bila da budu privremeni, da se riješe oni najteži slučajevi, a manji su proslijeđeni domaćim sudovima u Srbiju, Hrvatsku, BiH.

A Međunarodni krivični sud je baziran na Rimskom statutu. Mi smo naravno potpisnice Rimskog statuta, pa ovaj Međunarodni krivični sud ima jurisdikciju nad nama, ali je veliki problem to što Rusija, Amerika i veće sile nisu potpisnice. S tim da je bitno naglasiti da je bitno da je samo jedna od sukibljenih strana potpisnica kako bi se moglo suditi. Tako npr. iako Rusija nije potpisnica, Ukrajina jeste, a ako neka država napadne državu potpisnicu sud ima jurisdikciju i Putinu se može suditi. Isto sa Izraelom i Palestinom. Iako Izrael nije potpisnica, Palestina jeste i može doći do suđenja za ratne zločine. Pitanje je samo koliko je izvodivo trenutno, svijet se mijenja i ne znam koji je ovo smjer kojem idemo
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Sun Jul 13, 2025 10:15 am

Ja ne mogu da tvrdim ni da je bio genocid niti da ga nije bilo jer ja to ne znam. Bezbroj razlicitih prica o tome ima.
Nemaš ti šta tvrdit ili ne tvrdit. Imaju ljudi koji su pametniji od tebe (i od nas svih ovdje) koji su godine proveli radeći na tome, pa uzmi malo i pročitaj. Nemoj bit zatupljen

A de mi reci posto je taj Hag legitiman i nije politicki sud, ko je osudjen za ovo? Ja cu ti reci. NIKO

I kako ti pametniji ljudi od svih nas, ti strucnjaci koji sve otkriju nisu otkrili i to. Ili im je to manje bitno da otkriju,mozda cak i nebitno.