Magazin
Re: Magazin
nadati se da che to biti . u ovoj godini
Ljekari objašnjavaju da vještačko srce nije trajno rješenje, već 'most' do transplantacije, koja će biti neophodna kada se pojavi odgovarajući donor.
"Mehanička potpora može trajati mjesecima ili godinama, a cilj je da dječak dočeka transplantaciju srca", poručili su ljekari.
.............................................................................................
POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA'
Nino Hamzić pozvan u policiju zbog videa o kupovini stana Benjamine Karić: "Poručili su mi da sve batalim"
Neću odustati. Objavit ću još brutalniji video. Pokazat ću i dokument da je podnesena krivična prijava. Sve ću to objaviti u videu - poručio je Hamzić

https://avaz.ba/vijesti/bih/1048887/nin ... ve-batalimVesna Papats
Ne slažem se sa načinom i rječnikom u ovom videu. Međutim, čovjek je rekao istinu o zloupotrebi položaja dok je Benjamina Karić bila "gradonačelnica".
Interesantno je da nju MUP nije pozvao na razgovor zbog kršenja odredbi o prijavi mjesta boravka! Niko o tome ne govori, niti su se mediji zainteresirali!
Takođe bi nova postava u Upravi Grada Sarajeva trebala da javno obznani na osnovu kojih kriterija se odlučilo da se sanira zgrada u Titovoj ulici br.19, kada je bilo puno više značajnijih i prioritetnijih zgrada u centru grada, i isto tako, da obznani koliko je tačno sanacija zgrade u kojoj je bivša "gradonačelnica" kupila stan koštala građane Sarajeva!
..
.je li u bosni.dostupna informacija . javna.. ko je vlasnik stana /kad je kupljen .
. nema....
.. vjeruejm da su svi ti stanovi.. mafija/ politichari/ sekretarice
.
.............................................................................................
po zakonu moraju sve priajviti..ali kriju...vech se mora ruchno otichki i vidjeti u zk..Bella wrote: ↑Tue Jun 16, 2026 1:40 amPOKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA'
Nino Hamzić pozvan u policiju zbog videa o kupovini stana Benjamine Karić: "Poručili su mi da sve batalim"
Neću odustati. Objavit ću još brutalniji video. Pokazat ću i dokument da je podnesena krivična prijava. Sve ću to objaviti u videu - poručio je Hamzić
https://avaz.ba/vijesti/bih/1048887/nin ... ve-batalimVesna Papats
Ne slažem se sa načinom i rječnikom u ovom videu. Međutim, čovjek je rekao istinu o zloupotrebi položaja dok je Benjamina Karić bila "gradonačelnica".
Interesantno je da nju MUP nije pozvao na razgovor zbog kršenja odredbi o prijavi mjesta boravka! Niko o tome ne govori, niti su se mediji zainteresirali!
Takođe bi nova postava u Upravi Grada Sarajeva trebala da javno obznani na osnovu kojih kriterija se odlučilo da se sanira zgrada u Titovoj ulici br.19, kada je bilo puno više značajnijih i prioritetnijih zgrada u centru grada, i isto tako, da obznani koliko je tačno sanacija zgrade u kojoj je bivša "gradonačelnica" kupila stan koštala građane Sarajeva!
..prelistam. stanove za izdavanje kao i za prodaju. .opremljeni vrlo luksuzno..
nemoguche da to moze neki dijaspora amerikanac ili kanadjanin. opremiti.. uloziti toliko novaca..
.je li u bosni.dostupna informacija . javna.. ko je vlasnik stana /kad je kupljen .
. nema....
.. vjeruejm da su svi ti stanovi.. mafija/ politichari/ sekretarice![]()
.
ima li tamo kod tebe neki americhki ZK
Be highirly man not sikirly man
Jel tebi ostalo puno...
Banke sudovi porodice gluho i daleko bilo.
Tak to...
prilichno. ali. nikakve veze sa zivotom....
Ella Jovanović
josh uvijek nema odgovornosti u sarajevu za . masakr dvoje mladih

https://www.avaz.ba/vijesti/region/1050 ... -se-zivotu
Nakon početnog liječenja u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje je o njoj brinuo prof. Ismet Gavrankapetanović, nastavak rehabilitacije obavljen je u Specijalnoj bolnici "Sv. Katarina" u Zagrebu, uz primjenu savremenih protetskih rješenja i rehabilitacijskih metoda.
Ella, učenica Medicinske škole Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" u Sarajevu, istaknula je da joj je cilj u budućnosti postati doktorica i pomagati drugima, inspirirana doktorima koji su učestvovali u njenom oporavku.

https://www.avaz.ba/vijesti/region/1050 ... -se-zivotu
Nije to kao kod tebe. Ovdje kamate deru. Ja sa tim posla nechu da imam. I tu se preko suda ganjam
Banke , zhene, porodica. Od toga se u zivotu sklanjam.
To ti mene savjetujesh
Naravno, Rusija je deo sistema. Ista mantra kao kod zapadnjaka samo sto je Putinu dodeljena uloga protivnika. Zedne ce ih preko vode prevesti (ruski narod). Sada kartice idu u zaborav prelazi se na QR kod i placanje telefonom. Za par godina ako ne i pre sledece je verovatno prica tipa hakeri drzi przi, telefoni su nesigurni, jedini spas je cip. I tako se ljudi smejase, nazivase teorijama zavere a sve nas vise priblizavaju tome.

. kod mene su sad preko 6% .(stala je gradnja u mom gradu/ cijene pale) ja sam stala na 3,9% mislim ..
. u bosni su dobre koliko sam primjetila... nemash dodatnih troshkova.. osim rezije..., mislim da bi ti bila dobra investicija.. nachi neshto. jer si tu.. nekome trebaju pare . neko hoche da se rijeshi iz ko zna kojih razloga. nadjii stan i kupi ga.. izdaj.. koliko god dobijesh . super... ako si 'od ruku' mozesh ga doraditi ako nije perfektan ..
. auto. ne ulagati u njega.. mozda i ne imati..
. ne znam shto bjezish. kad si jak..
.....
.. evo problema.. zashto opet nechesh mochi uplatiti 1000KM. na svoj rachun u banci ...dok ne dokazaeh odakle ti
Zapelo" u FBiH
Šta je Registar stvarnih vlasnika, jedan od ključnih uslova zbog kojih je BiH završila na sivoj listi Moneyvala
jel ovo tekst povodom sankcija rusiji od strane zapada .. pa se ne moze platiti sa Visa and MasterCardCoolio wrote: ↑Wed Jun 17, 2026 5:45 pmNaravno, Rusija je deo sistema. Ista mantra kao kod zapadnjaka samo sto je Putinu dodeljena uloga protivnika. Zedne ce ih preko vode prevesti (ruski narod). Sada kartice idu u zaborav prelazi se na QR kod i placanje telefonom. Za par godina ako ne i pre sledece je verovatno prica tipa hakeri drzi przi, telefoni su nesigurni, jedini spas je cip. I tako se ljudi smejase, nazivase teorijama zavere a sve nas vise priblizavaju tome.
![]()
to je sve . oni imaju svoje 'kartice.
Ma kakve sankcije kakve gluposti, sprovode ono sto agenda zahteva. Digitalizacija,pracenje,kartice,qr kodovi,sve manje kesa kao u Kini. A to i zapad zeli. Samo neka se ljudi pecaju na sankcije,sirenje panike i slicnoBella wrote: ↑Wed Jun 17, 2026 7:42 pmjel ovo tekst povodom sankcija rusiji od strane zapada .. pa se ne moze platiti sa Visa and MasterCardCoolio wrote: ↑Wed Jun 17, 2026 5:45 pmNaravno, Rusija je deo sistema. Ista mantra kao kod zapadnjaka samo sto je Putinu dodeljena uloga protivnika. Zedne ce ih preko vode prevesti (ruski narod). Sada kartice idu u zaborav prelazi se na QR kod i placanje telefonom. Za par godina ako ne i pre sledece je verovatno prica tipa hakeri drzi przi, telefoni su nesigurni, jedini spas je cip. I tako se ljudi smejase, nazivase teorijama zavere a sve nas vise priblizavaju tome.
![]()
![]()
to je sve . oni imaju svoje 'kartice.![]()
. .zashto ne sprovedu tu agendu u srbiji, bosni... iraku //
Sprovode, samo ne primecujes...I u Srbiji ti se sprema digitalizacija, qr kodovi i slicno. Mi jesmo nazadni u odnosu na EU iliti zapad ali i tamo ce to doci dok se ljudi bave ratom,Srebrenicom,prepucavanjima ko je koga,sta,kako...Doduse malo dodaju i razvode brakova, parove,zadrugu i slicno da ima svako cime da se zamlacuje
Coolio wrote: ↑Wed Jun 17, 2026 10:37 pmSprovode, samo ne primecujes...I u Srbiji ti se sprema digitalizacija, qr kodovi i slicno. Mi jesmo nazadni u odnosu na EU iliti zapad ali i tamo ce to doci dok se ljudi bave ratom,Srebrenicom,prepucavanjima ko je koga,sta,kako...Doduse malo dodaju i razvode brakova, parove,zadrugu i slicno da ima svako cime da se zamlacuje
.dakle sprovode. smanjuju administraciju. ljute shalterushe . izdavanje dokumenta..odavno produzujem pasosh .poshtom.. sve funkcionishe
. problem jeste. obrazovanost ..mase.
.. djeca u shkoli to vech savladjuju. bez problema..
..dam krv. vech za par dana na stranici mogu imati uvid u rezultate.. u isto vrijeme kad i dr office.. itd..
..lichno nisam odushevljena.. ali..dok ide ide..