Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Bella »

:qq vrlo ohrabrujuche za dechka .
nadati se da che to biti . u ovoj godini :up
Ljekari objašnjavaju da vještačko srce nije trajno rješenje, već 'most' do transplantacije, koja će biti neophodna kada se pojavi odgovarajući donor.

"Mehanička potpora može trajati mjesecima ili godinama, a cilj je da dječak dočeka transplantaciju srca", poručili su ljekari.
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA'
Nino Hamzić pozvan u policiju zbog videa o kupovini stana Benjamine Karić: "Poručili su mi da sve batalim"

Neću odustati. Objavit ću još brutalniji video. Pokazat ću i dokument da je podnesena krivična prijava. Sve ću to objaviti u videu - poručio je Hamzić
Image
Vesna Papats
Ne slažem se sa načinom i rječnikom u ovom videu. Međutim, čovjek je rekao istinu o zloupotrebi položaja dok je Benjamina Karić bila "gradonačelnica".
Interesantno je da nju MUP nije pozvao na razgovor zbog kršenja odredbi o prijavi mjesta boravka! Niko o tome ne govori, niti su se mediji zainteresirali!
Takođe bi nova postava u Upravi Grada Sarajeva trebala da javno obznani na osnovu kojih kriterija se odlučilo da se sanira zgrada u Titovoj ulici br.19, kada je bilo puno više značajnijih i prioritetnijih zgrada u centru grada, i isto tako, da obznani koliko je tačno sanacija zgrade u kojoj je bivša "gradonačelnica" kupila stan koštala građane Sarajeva!
https://avaz.ba/vijesti/bih/1048887/nin ... ve-batalim
.. :-? prelistam. stanove za izdavanje kao i za prodaju. .opremljeni vrlo luksuzno.. :-? nemoguche da to moze neki dijaspora amerikanac ili kanadjanin. opremiti.. uloziti toliko novaca..
.je li u bosni.dostupna informacija . javna.. ko je vlasnik stana /kad je kupljen .
. nema....
.. vjeruejm da su svi ti stanovi.. mafija/ politichari/ sekretarice :hahah
.
.............................................................................................Image

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Tue Jun 16, 2026 1:40 am
POKUŠAJ ZASTRAŠIVANJA'
Nino Hamzić pozvan u policiju zbog videa o kupovini stana Benjamine Karić: "Poručili su mi da sve batalim"

Neću odustati. Objavit ću još brutalniji video. Pokazat ću i dokument da je podnesena krivična prijava. Sve ću to objaviti u videu - poručio je Hamzić
Image
Vesna Papats
Ne slažem se sa načinom i rječnikom u ovom videu. Međutim, čovjek je rekao istinu o zloupotrebi položaja dok je Benjamina Karić bila "gradonačelnica".
Interesantno je da nju MUP nije pozvao na razgovor zbog kršenja odredbi o prijavi mjesta boravka! Niko o tome ne govori, niti su se mediji zainteresirali!
Takođe bi nova postava u Upravi Grada Sarajeva trebala da javno obznani na osnovu kojih kriterija se odlučilo da se sanira zgrada u Titovoj ulici br.19, kada je bilo puno više značajnijih i prioritetnijih zgrada u centru grada, i isto tako, da obznani koliko je tačno sanacija zgrade u kojoj je bivša "gradonačelnica" kupila stan koštala građane Sarajeva!
https://avaz.ba/vijesti/bih/1048887/nin ... ve-batalim
.. :-? prelistam. stanove za izdavanje kao i za prodaju. .opremljeni vrlo luksuzno.. :-? nemoguche da to moze neki dijaspora amerikanac ili kanadjanin. opremiti.. uloziti toliko novaca..
.je li u bosni.dostupna informacija . javna.. ko je vlasnik stana /kad je kupljen .
. nema....
.. vjeruejm da su svi ti stanovi.. mafija/ politichari/ sekretarice :hahah
.
po zakonu moraju sve priajviti..ali kriju...vech se mora ruchno otichki i vidjeti u zk..

ima li tamo kod tebe neki americhki ZK :_)
Be highirly man not sikirly man

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Tue Jun 16, 2026 2:36 am
:hahah sve vidish. koliko je vlasnika promjenilo nekretninu.. koliko placahas godishnji porez.. koliko si platio.. nema da li je na kredit..

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Tue Jun 16, 2026 1:45 pm
Gudi wrote:
:hahah sve vidish. koliko je vlasnika promjenilo nekretninu.. koliko placahas godishnji porez.. koliko si platio.. nema da li je na kredit..
Munchopoljac :_) jesi ti josh na kredi :_) :haaaj

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Tue Jun 16, 2026 5:16 pm
Bella wrote:
Gudi wrote:
:hahah jesam... ne isplati se isplatiti kuchu..

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Tue Jun 16, 2026 5:48 pm
Gudi wrote:
Tue Jun 16, 2026 5:16 pm
Bella wrote:

:hahah jesam... ne isplati se isplatiti kuchu..
Jel tebi ostalo puno... :traččč ili malo...

Banke sudovi porodice gluho i daleko bilo. :ubip :hahah

Tak to... :haaaj

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Tue Jun 16, 2026 6:04 pm
prilichno. ali. nikakve veze sa zivotom.... :hahah sa kreditom ili bez. :jbg
:-? ako imash ikakvu moguchnost. kupi /koristi banku

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ella Jovanović

>:I josh uvijek nema odgovornosti u sarajevu za . masakr dvoje mladih
Nakon početnog liječenja u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje je o njoj brinuo prof. Ismet Gavrankapetanović, nastavak rehabilitacije obavljen je u Specijalnoj bolnici "Sv. Katarina" u Zagrebu, uz primjenu savremenih protetskih rješenja i rehabilitacijskih metoda.

Ella, učenica Medicinske škole Katoličkog školskog centra "Sveti Josip" u Sarajevu, istaknula je da joj je cilj u budućnosti postati doktorica i pomagati drugima, inspirirana doktorima koji su učestvovali u njenom oporavku.
Image

https://www.avaz.ba/vijesti/region/1050 ... -se-zivotu

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Wed Jun 17, 2026 2:49 pm
Gudi wrote:
Tue Jun 16, 2026 6:04 pm
prilichno. ali. nikakve veze sa zivotom.... :hahah sa kreditom ili bez. :jbg
:-? ako imash ikakvu moguchnost. kupi /koristi banku
Nije to kao kod tebe. Ovdje kamate deru. Ja sa tim posla nechu da imam. I tu se preko suda ganjam :fp neki mali rep ostao...tak...

Banke , zhene, porodica. Od toga se u zivotu sklanjam. :)

To ti mene savjetujesh :hihi :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Naravno, Rusija je deo sistema. Ista mantra kao kod zapadnjaka samo sto je Putinu dodeljena uloga protivnika. Zedne ce ih preko vode prevesti (ruski narod). Sada kartice idu u zaborav prelazi se na QR kod i placanje telefonom. Za par godina ako ne i pre sledece je verovatno prica tipa hakeri drzi przi, telefoni su nesigurni, jedini spas je cip. I tako se ljudi smejase, nazivase teorijama zavere a sve nas vise priblizavaju tome.

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Gudi wrote:
Wed Jun 17, 2026 3:59 pm
Nije to kao kod tebe. Ovdje kamate deru. Ja sa tim posla nechu da imam. I tu se preko suda ganjam :fp neki mali rep ostao...tak...

. kod mene su sad preko 6% .(stala je gradnja u mom gradu/ cijene pale) ja sam stala na 3,9% mislim ..
. u bosni su dobre koliko sam primjetila... nemash dodatnih troshkova.. osim rezije..., mislim da bi ti bila dobra investicija.. nachi neshto. jer si tu.. nekome trebaju pare . neko hoche da se rijeshi iz ko zna kojih razloga. nadjii stan i kupi ga.. izdaj.. koliko god dobijesh . super... ako si 'od ruku' mozesh ga doraditi ako nije perfektan ..
. auto. ne ulagati u njega.. mozda i ne imati.. :jbg u sarajevu i nije potrebno imati ga..
. ne znam shto bjezish. kad si jak.. :hahah :nonnno mozesh ti to sve pod kontrolu dotjerati..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella wrote:
Gudi wrote:
.....

.. evo problema.. zashto opet nechesh mochi uplatiti 1000KM. na svoj rachun u banci ...dok ne dokazaeh odakle ti :hahah
Zapelo" u FBiH
Šta je Registar stvarnih vlasnika, jedan od ključnih uslova zbog kojih je BiH završila na sivoj listi Moneyvala

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Jun 17, 2026 5:45 pm
Naravno, Rusija je deo sistema. Ista mantra kao kod zapadnjaka samo sto je Putinu dodeljena uloga protivnika. Zedne ce ih preko vode prevesti (ruski narod). Sada kartice idu u zaborav prelazi se na QR kod i placanje telefonom. Za par godina ako ne i pre sledece je verovatno prica tipa hakeri drzi przi, telefoni su nesigurni, jedini spas je cip. I tako se ljudi smejase, nazivase teorijama zavere a sve nas vise priblizavaju tome.

Image
jel ovo tekst povodom sankcija rusiji od strane zapada .. pa se ne moze platiti sa Visa and MasterCard :jbg

to je sve . oni imaju svoje 'kartice. :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jun 17, 2026 7:42 pm
Coolio wrote:
Wed Jun 17, 2026 5:45 pm

Image
jel ovo tekst povodom sankcija rusiji od strane zapada .. pa se ne moze platiti sa Visa and MasterCard :jbg

to je sve . oni imaju svoje 'kartice. :-?
Ma kakve sankcije kakve gluposti, sprovode ono sto agenda zahteva. Digitalizacija,pracenje,kartice,qr kodovi,sve manje kesa kao u Kini. A to i zapad zeli. Samo neka se ljudi pecaju na sankcije,sirenje panike i slicno

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Jun 17, 2026 9:27 pm
Ma kakve sankcije kakve gluposti, sprovode ono sto agenda zahteva
:hahah
. .zashto ne sprovedu tu agendu u srbiji, bosni... iraku //

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jun 17, 2026 10:26 pm
Coolio wrote:
Sprovode, samo ne primecujes...I u Srbiji ti se sprema digitalizacija, qr kodovi i slicno. Mi jesmo nazadni u odnosu na EU iliti zapad ali i tamo ce to doci dok se ljudi bave ratom,Srebrenicom,prepucavanjima ko je koga,sta,kako...Doduse malo dodaju i razvode brakova, parove,zadrugu i slicno da ima svako cime da se zamlacuje

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Wed Jun 17, 2026 10:37 pm
Bella wrote:
Wed Jun 17, 2026 10:26 pm
Coolio wrote:
Sprovode, samo ne primecujes...I u Srbiji ti se sprema digitalizacija, qr kodovi i slicno. Mi jesmo nazadni u odnosu na EU iliti zapad ali i tamo ce to doci dok se ljudi bave ratom,Srebrenicom,prepucavanjima ko je koga,sta,kako...Doduse malo dodaju i razvode brakova, parove,zadrugu i slicno da ima svako cime da se zamlacuje

.dakle sprovode. smanjuju administraciju. ljute shalterushe . izdavanje dokumenta..odavno produzujem pasosh .poshtom.. sve funkcionishe
. problem jeste. obrazovanost ..mase.

.. djeca u shkoli to vech savladjuju. bez problema..
..dam krv. vech za par dana na stranici mogu imati uvid u rezultate.. u isto vrijeme kad i dr office.. itd..

..lichno nisam odushevljena.. ali..dok ide ide.. :-?

Gudi
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Gudi »

Bella wrote:
Wed Jun 17, 2026 5:56 pm
Gudi wrote:
Wed Jun 17, 2026 3:59 pm

. kod mene su sad preko 6% .(stala je gradnja u mom gradu/ cijene pale) ja sam stala na 3,9% mislim ..
. u bosni su dobre koliko sam primjetila... nemash dodatnih troshkova.. osim rezije..., mislim da bi ti bila dobra investicija.. nachi neshto. jer si tu.. nekome trebaju pare . neko hoche da se rijeshi iz ko zna kojih razloga. nadjii stan i kupi ga.. izdaj.. koliko god dobijesh . super... ako si 'od ruku' mozesh ga doraditi ako nije perfektan ..
. auto. ne ulagati u njega.. mozda i ne imati.. :jbg u sarajevu i nije potrebno imati ga..
. ne znam shto bjezish. kad si jak.. :hahah :nonnno mozesh ti to sve pod kontrolu dotjerati..
Imam auto. Fabiju, kupio motor smeche bio pa morao josh 2000-2500 milje dati...super auto ali bio motor smeche...Gledam sinoć cijene... mogao sam Megana uzeti...nema veze vidjet chemo..drugi put... :jbg

Prijevoz u Sarajevu uzash... :čeekaa

Shta ti vozish? Trotinet romobil neki...kontao sam ovo da kupim...igrachka :_)

Mogu praviti jos jednu vikendicu imam dosta zemlje...buraz...neshto montszno oko 50-60m2...

Ima stan dole od chace...

Ovdje kuchi dva...shta ce mi vishe...kome ba?

Treba zhivjeti...hodas li gdje ti? Sa momcima gdje? :inlv :D/