Utisci iz Bosne, part 3
Re: Utisci iz Bosne, part 3
Od ljudi koji su mnogo putovali Balkanom sam cula da su Bosanci i Srbijanci bolji od ostalih po tom pitanju, oni te alal vera ugoste. Mozda za njima idu Crnogorci. Slovence ne bije dobar glas s te strane.
Re: Utisci iz Bosne, part 3
Muz je danas otisao bez mene quadom, malo sam tuzna. Dogovorio se s nekim ljudima, ali njihove zene nece, pa je bilo bezveze da i ja sama od zena budem. Bice tu jedan ministar, skolski od muza, jedan biznisman iz grada, rodjak je od muza, i mozda se jos ko prikljuci…
Sinoc me kcerkica pozitivno iznenadila. Izasle smo u nocnu setnju, pitam je - da li bismo ovako po noci mogle i smjele u USA…?
Pored ostalog ona mi rece da vise voli biti ovdje nego i u Sarajevu. U Sarajevu se ne naspava, slomi je guzva i vrucina, tri dana joj je kapak.
Ovdje voli ovaj mir, prirodu, cist grad, dobru vodu, ukusnu hranu, sigurnost..
Nisam ocekivala cuti ovo od moje kcerke.
Vidim da i ovdje preovladavaju plavuse, il su one tako upecatljive pa se svaka primijeti.
A bas ima cura/zena, dva se oka nagledati ne mogu.
Kod nas je sve znatno jeftinije nego u Sarajevu. Nas sestero npr izadjemo uvecer na pice, u najljepsoj basti to nas izadje 20 KM.
Iako smo i mi dijaspora, mi volimo kad se dijaspora povuce “kucama”
Osjeti se olaksanje svugdje. Ali da donesu pare i podignu bisnis-e, to stoji.
Na najpoznatije izletisne naseg grada najvise volimo otici kad je kisno, tada je jedini tiho.
Asfaltiran je put i sad je tu previse turista, nije vise mjesto za odmor.
Sa psmia se brzo sprijateljim. Ovam je bukvalno zelio da mi sjedne u krilo.
Bebe maca su uginule, samo je jedna prezivjela. Jednu sam nosila veterinaru, ali nije bilo pomoci.

Sinoc me kcerkica pozitivno iznenadila. Izasle smo u nocnu setnju, pitam je - da li bismo ovako po noci mogle i smjele u USA…?
Pored ostalog ona mi rece da vise voli biti ovdje nego i u Sarajevu. U Sarajevu se ne naspava, slomi je guzva i vrucina, tri dana joj je kapak.
Ovdje voli ovaj mir, prirodu, cist grad, dobru vodu, ukusnu hranu, sigurnost..
Nisam ocekivala cuti ovo od moje kcerke.
Vidim da i ovdje preovladavaju plavuse, il su one tako upecatljive pa se svaka primijeti.
A bas ima cura/zena, dva se oka nagledati ne mogu.
Kod nas je sve znatno jeftinije nego u Sarajevu. Nas sestero npr izadjemo uvecer na pice, u najljepsoj basti to nas izadje 20 KM.
Iako smo i mi dijaspora, mi volimo kad se dijaspora povuce “kucama”
Osjeti se olaksanje svugdje. Ali da donesu pare i podignu bisnis-e, to stoji.
Na najpoznatije izletisne naseg grada najvise volimo otici kad je kisno, tada je jedini tiho.
Asfaltiran je put i sad je tu previse turista, nije vise mjesto za odmor.
Sa psmia se brzo sprijateljim. Ovam je bukvalno zelio da mi sjedne u krilo.
Bebe maca su uginule, samo je jedna prezivjela. Jednu sam nosila veterinaru, ali nije bilo pomoci.

-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 130 Replies
- 362 Views
-
Last post by Peace
-
- 73 Replies